Συνέντευξη Ελένης Χ. Θεοδώρου Υποψήφια με το ΜέΡΑ25 στην Άρτα

Πρέπει στον καιρό μας να δηλώνουμε παρόντες

«Κατεβαίνω στην πολιτική σκηνή γιατί ποτέ μου δεν βολεύτηκα στην σιγουριά και στην απάθεια…. Πρέπει στον καιρό μας να δηλώνουμε παρόντες» επισημαίνει μιλώντας στην ΗΧΩ της Άρτας η Ελένης Χ. Θεοδώρου Υποψήφια βουλεύτρια με το ΜέΡΑ25 στην Άρτα.
Στο ερώτημα «Γιατί με το ΜέΡΑ25» απαντά: «Γιατί δεν περιχαρακώνεται σε στελέχη του κομματικού σωλήνα. Απόδειξη εγώ. Χωρίς να ανήκω στο ΜέΡΑ25, μου έγινε πρόταση να συμμετέχω στα ψηφοδέλτια μαζί του ως συνεργαζόμενη. Ποτέ δεν μού έγινε υπόδειξη για το τί θα πω ή τί θα γράψω».
Τέλος τι αναφορά με το κίνητρο για να κατέλεθει στις εκλογές η Ελένη Θεοδώρου δηλώνει: «Οι πολιτικοί που στείλαμε να μας εκπροσωπήσουν αποδείχθηκαν πολιτικά μικροί. Δεν διαφωνώ ότι ως άνθρωποι είναι καλοί και με καλές προθέσεις. Εκ του αποτελέσματος όμως, για τη δουλειά που τους εμπιστευτήκαμε, δεν έφεραν τα προσδοκόμενα αποτελέσματα για μας…Οι αρτινοί βουλευτές πρέπει να προωθούν τα συμφέροντα των αρτινών πολιτών όχι των μεμονωμένων προσώπων αλλά της περιφερειακής ενότητας ολόκληρης. Δυστυχώς αυτή βρίσκεται στον πάτο.

Η συνέντευξη
*Στην ερώτηση γιατί κατέρχεται στις βουλευτικές εκλογές η Ελένη Θεοδώρου είπε: «Επειδή όσες φορές έμεινα να υπερασπίζομαι την προσφορά μέσα από την επαγγελματική και κοινωνική δράση, είδα ότι δεν αρκεί. Κουράστηκα να βλέπω τους πολιτικούς να γίνονται εργαλείο ενός συστήματος που διαλύει την κοινωνική συνοχή και αποδυναμώνει την ελπίδα των ανθρώπων για το μέλλον. Πιστεύω πώς ο πολιτικός πρέπει να δίνει όραμα, να ανοίγει δρόμους να εκφράζονται ολοένα και περισσότερες φωνές. Η πολιτική όμως στη χώρα μας αντί γι’ αυτά, έγινε μέρος του προβλήματος που όφειλε να λύσει. Ακόμα χειρότερα έγινε η ίδια το πρόβλημα. Αντί η διοίκηση να εκσυγχρονίζεται ώστε ο πολίτης απαλλαγμένος από τη δαιδαλώδη γραφειοκρατία, να κινείται δημιουργικά στην δημόσια και στην ιδιωτική του ζωή, νιώθει την πολιτεία ως εχθρό του. Οι βουλευτές νομοθετούν κόντρα στην εντολή του κόσμου που τους εξέλεξε. Χάθηκε από την χώρα η λογοδοσία. Δεν γίνεται να είσαι σε δημόσιο αξίωμα και να μην λογοδοτείς.

Κουράστηκα να απελπίζομαι και να βλέπω πώς ενώ αυξάνω χρόνο με τον χρόνο την ένταση της εργασίας, αντί να ευημερώ να βρίσκομαι σε χειρότερη θέση κάθε φορά. Κουράστηκα να νιώθω την πλήρη ματαίωση των ονείρων μου για τον τόπο μου, για τα παιδιά μου, για τον εαυτό μου. Το πιο ανησυχητικό είναι πως οι κυβερνώντες βρίσκονται σε αναντιστοιχία με το αίσθημα της κοινωνίας και την πραγματικότητα. Ισχυρίζονται πώς όλα βαίνουν καλώς κι αυτό είναι πια επικίνδυνο. Δεν μπορώ να μένω άπραγη. Δεν θέλω να σκληραίνω για να μπορέσω να επιβιώσω. Δεν θέλω να συνηθίσω στην φτωχοποίηση, δεν θέλω να εξοικειωθώ με τον κυνισμό και την τοξικότητα.
Κατεβαίνω στην πολιτική σκηνή γιατί ποτέ μου δεν βολεύτηκα στην σιγουριά και στην απάθεια.
Ντρέπομαι να δω στα μάτια τους μαθητές μου και να τους κάνω κήρυγμα πώς πρέπει να συμμετέχουν στα κοινά κι εγώ να κοιτάζω απ’ έξω. Πρέπει στον καιρό μας να δηλώνουμε παρόντες.

*Στην ερώτηση «Γιατί με το ΜέΡΑ25» η υποψήφια βουλεύτρια με το ΜέΡΑ25 στην Άρτα , δήλωσε:
▪Γιατί το ΜέΡΑ25 έχει συγκεκριμένες θέσεις, δουλεμένο πρόγραμμα που μπορεί άμεσα να εφαρμοστεί, για όλους τους τομείς της οργάνωσης μιας σύγχρονης πολιτείας.
▪ Γιατί έχει δουλέψει ευσυνείδητα τέσσερα χρόνια παράγοντας κοινοβουλευτικό έργο, κάνοντας σοβαρή και δυναμική αντιπολίτευση.
▪Γιατί έχει βαθιά πίστη στο όραμα της σύγκλισης των λαών της Ευρώπης κι ας έχει κατασυκοφαντηθεί για αντιευρωπαϊσμό, από τα συστημικά ΜΜΕ.
Είναι το μόνο κόμμα που κατέρχεται στις εκλογές σε 11 ευρωπαϊκές χώρες ως DIEM25
▪Γιατί δεν περιχαρακώνεται σε στελέχη του κομματικού σωλήνα. Απόδειξη εγώ. Χωρίς να ανήκω στο ΜέΡΑ25, μου έγινε πρόταση να συμμετέχω στα ψηφοδέλτια μαζί του ως συνεργαζόμενη. Ποτέ δεν μού έγινε υπόδειξη για το τί θα πω ή τί θα γράψω.
▪Γιατί αποδεικνύει έμπρακτα, μέσα από την συμμαχία με την ΛΑΕ, ότι μπορεί να συνεργάζεται πάνω στη βάση του σεβασμού και των έντιμων προγραμματικών προτάσεων.
▪Γιατί όταν χρειάστηκε να κάνει ρήξη, ο Βαρουφάκης, δεν δείλιασε, δεν πρόδωσε το 62% του λαού, δεν υπέγραψε μνημόνια.
▪Γιατί μόνο μία ζωή έχω να ζήσω και δεν θέλω να την ευτελίσω. Τα χρόνια της εργασίας μας αξίζουν καλύτερους μισθούς. Ο κόπος μας αξίζει καλύτερης αξιολόγησης. Τα γεράματα δεν θα πρέπει να τρομάζουν τους ανθρώπους προσθέτοντας οικονομική ανασφάλεια με τις πενιχρές συντάξεις, τις οποίες εξαφανίζει εντελώς ο πληθωρισμός.
▪Γιατί όλα μπορούν να είναι αλλιώς.

*Τέλος στην ερώτηση για το όραμά της για την Άρτα η κ. Θεοδώρου απάντησε: «Θα έλεγε κανείς πώς η Άρτα θα μπορούσε να είναι μια τυχερή πόλη γιατί έχει στείλει στην κεντρική πολιτική σκηνή και μάλιστα σε θέσεις υπουργικές πολιτικούς από όλα τα κόμματα ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ. Είχε μάλιστα και την τύχη να έχει πρωθυπουργό από τα ορεινά της χωριά, που κάθε φορά που περιόδευε εδώ, μάς το υπενθύμιζε. Θα περίμενε λοιπόν κανείς να έχει βγει από την αφάνεια, να έχει ρυθμούς ανάπτυξης που τέλος πάντων δικαιολογούν το πλήθος τόσων πολιτικών σε σημαντικότατες θέσεις.
Κι όμως η περιφερειακή ενότητα είναι ουραγός. Βρίσκεται μέσα στις πιο φτωχές και υποβαθμισμένες της Ελλάδας. Συρρικνωμένη, απαξιωμένη στον πολιτισμικό και οικονομικό χάρτη. Οι πολιτικοί που στείλαμε να μας εκπροσωπήσουν αποδείχθηκαν πολιτικά μικροί. Δεν διαφωνώ ότι ως άνθρωποι είναι καλοί και με καλές προθέσεις. Εκ του αποτελέσματος όμως, για τη δουλειά που τους εμπιστευτήκαμε, δεν έφεραν τα προσδοκόμενα αποτελέσματα για μας. Οι βουλευτές έχουν ως ρόλο το νομοθετικό έργο, τον κοινοβουλευτικό έλεγχο, μα και την εκπροσώπηση των πολιτών. Οι αρτινοί βουλευτές πρέπει να προωθούν τα συμφέροντα των αρτινών πολιτών όχι των μεμονωμένων προσώπων αλλά της περιφερειακής ενότητας ολόκληρης. Δυστυχώς αυτή βρίσκεται στον πάτο.
Εκπροσωπώ ένα κόμμα που έχει το επιστημονικό ανθρώπινο δυναμικό και το πραγματικό δημοκρατικό ήθος να ενδιαφερθεί για τον σχεδιασμό και την ριζική αναμόρφωση των παραγωγικών δομών της. Το πρότυπο του
Μετά από τόσα χρόνια οικονομικής ύφεσης, τόση δυστυχία που δοκίμασε τις αντοχές μας και μάς έφερε στα όριά μας, δεν έχουμε τα περιθώρια για τις ίδιες άστοχες επιλογές. Η Άρτα πρέπει να βγει από τον λήθαργο. Ρήξη λοιπόν με την συνήθεια, ρήξη με την μιζέρια, ρήξη με τις πολιτικές που έθαψαν τον τόπο μας. Εμείς και μπορούμε και θέλουμε να το κάνουμε αυτό.