Εκδηλώσεις ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ για τις γιορτές των Χριστουγέννων

Σας ενημερώνουμε για την Χριστουγεννιάτικη εκδήλωσή μας, που θα γίνει την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου στις 19:00 , στην αίθουσα ΔΙΩΝΗ. Πρόκειται για την παρουσίαση προγράμματος της Παιδικής και Εφηβικής Χορωδία του «Μ», καθώς και θεατρική παράσταση από το εφηβικό τμήμα που θα παρουσιάσει το κλασικό έργο του Καρόλου Ντίκενς «Μια Χριστουγεννιάτικη ιστορία – Σκρουτζ». Οι εκδηλώσεις γίνονται σε συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Ενότητα Άρτας.

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ
Από τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας ενημερώνουν ότι στις 22 Δεκεμβρίου ημέρα Κυριακή στις 9π.μ.-1,00μ.μ. έχει προγραμματιστεί εξωτερική αιμοληψία που διοργανώνεται από το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ν.Άρτας και το τμήμα Αιμοδοσίας του Γ.Ν.Άρτας σε συνεργασία με τους παρακατω φορείς. ΕμπορικόςΣύλλογος, Ιατρικός Σύλ., Ιατρική Εταιρεία Άρτας, Ορειβατικός, Εταιρεία Προστασίας πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία Σύλλ.Αγ. Θεοδώρα, Ερυθρός Σταυρός, Σύλ.Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αρτινών Γυναικών, σύλ.Δρομέων, Αρτινή Λέσχη Μοτοσυκλέτας. Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του Συλλόγου (Σκουφά 79) στην Άρτα.

Τοποθέτηση οστεοφυλακίων στα κοιμητήρια του Δήμου Αρταίων
Τοποθετήθηκαν στα κοιμητήρια του Δήμου Αρταίων θυρίδες οστεοφυλακίων, ξεκινώντας από εκείνα που αντιμετωπίζουν έντονο πρόβλημα χωρητικότητας. Η προμήθεια των ανωτέρω είναι προϋπολογισμού 16.275 ευρώ.

Ο Δήμος Αρταίων προέβη στην κίνηση αυτή για την αποσυμφόρηση των κορεσμένων κοιμητηρίων, για να υπάρξει μια ορθότερη διαχείριση των κοιμητηρίων (ταφών, εκταφών και συντήρηση αυτών) για την αποφυγή επεκτάσεων κοιμητηρίων και την δημιουργία νέων, διότι η δημιουργία νέων και η επέκταση των υφιστάμενων δεν είναι εφικτή για το λόγο ότι, η επέκταση θα πρέπει να πληροί συγκεκριμένες προδιαγραφές χώρων και αποστάσεων από οικισμούς.
Οι θυρίδες τοποθετήθηκαν στα νεκροταφεία του Δήμου σε θέσεις που υπέδειξε η Αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου Αρταίων και συγκριμένα οστεοφυλάκια τοποθετήθηκαν στο παλιό κοιμητήριο της Άρτας, στο Γλυκόριζο (Αγία Παρασκευή) στο κοιμητήριο Καλοβάτου, στο κοιμητήριο Κεραματών και Αγίου Σπυρίδωνα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το κόστος διατήρησης οστεοφυλάκιου είναι πολύ μικρότερο από το κόστος διατήρησης τάφου στο αντίστοιχο κοιμητήριο.
Επίσης θα ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία εκταφών και η τοποθέτηση στα οστεοφυλάκια από τα πιο κορεσμένα νεκροταφεία ξεκινώντας από τα ταφεία στα οποία δεν υπάρχει υπόχρεος για πολλά χρόνια.
Με αυτή κίνηση ο Δήμος Αρταίων λύνει ένα χρόνιο ζήτημα που απασχολούσε το Δήμο και τις τοπικές κοινωνίες διότι σε αρκετά κοιμητήρια δεν υπήρχε ο απαιτούμενος χώρος για νέες ταφές.

Ενημερωτικά περίπτερα του ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ
Ο Σύλλογος Οικογένειας του ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ στο πλαίσιο των Χριστουγεννιάτικων εορτών θα υλοποιήσει ενημερωτικά περίπτερα διανέμοντας έντυπο υλικό του προγράμματος για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού στις εξής πόλεις:
•Ιωάννινα (10:00π.μ.-13:00μ.μ) Στον πεζόδρομο της Μιχαήλ Αγγέλου στις 20.12.19 & 21.12.19
•Άρτα : (10:00π.μ.-13:00μ.μ) Στον πεζόδρομο Σκουφά στις 21.12.19
είμαστε εδώ…….. ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ

Μήνυμα Χριστουγέννων Δημάρχου Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννη Λώλου
Με την ευκαιρία των άγιων ημερών, εύχομαι σε όλους η Γέννηση του Θεανθρώπου να αποτελέσει προάγγελο μιας νέας περιόδου, που θα σηματοδοτήσει για όλους πνευματική ανάταση, δημιουργική πορεία και ενδυνάμωση. Η μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης να καταστεί οδηγός στη ζωή μας για μια κοινωνία αγάπης και δικαιοσύνης, η οποία θα κυβερνάται από τις υψηλές αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς και της αλληλεγγύης.
Καλά Χριστούγεννα σε κάθε συνάνθρωπο με υγεία, ειρήνη, χαρά και θαλπωρή.
Ιωάννης Λώλος
Δήμαρχος Ηγουμενίτσας

Τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων

ΝΟΜΟΣ ΑΡΤΑΣ:
•Δευτέρα (23-12-2019) και ώρες από 18:00 έως 01:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πέτα – Κλειστό – Ζυγός – Μαρκινιάδα – Μελάτες – Κάτω Αθαμάνιο – Αθαμάνιο – Τετράκωμο – Μεσούντα.
•Τρίτη (24-12-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αστροχώρι – Μεγαλόχαρη – Μεσόπυργος – Ελάτη – Καστανιά – Μηλιανά – Γρέβια – Πηγές.
•Παρασκευή (27-12-2019) και ώρες από 18:00 έως 01:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεγάρχη – Φωτεινό – Άνω Πέτρα – Διάσελλο – Δημαριό – Κλειδί – Περδικορράχη – Πέτρα – Γιαννιώτι – Σκουληκαριά. Σάββατο (28-12-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γρίμποβο – Κορφοβούνι – Έλατος – Αμμότοπος – Πιστιανά – Ροδαυγή – Σκούπα – Δαφνωτή.

Βανδαλισμοί στο Αρχοντικό Πυρσινέλλα στα Γιάννενα
Άγνωστοι κατά την διάρκεια της νύχτας κατέστρεψαν τον εορταστικό στολισμό στον προαύλιο χώρο του Αρχοντικού Πυρσινέλλα.
Οι εικόνες που άφησαν πίσω τους είναι πραγματικά αποκαρδιωτικές.
«Κάναμε μία μεγάλη προσπάθεια να δημιουργήσουμε μία όμορφη ατμόσφαιρα σε ένα ιστορικό σημείο της πόλης μας. Μία εικόνα για όλους τους συμπολίτες μας, τους επισκέπτες και κυρίως για τα παιδιά μας. Κάποιοι φαίνεται ότι είναι εθισμένοι στην καταστροφή. Εκφράζουμε την βαθιά μας λύπη για τις εικόνες που άφησαν πίσω τους», δηλώνει η Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΙ Χριστίνα Κωτσαντή.
Ο Δήμος Ιωαννιτών με όσα μέσα διέθετε και σε ασφυκτικό χρονικό πλαίσιο έκανε μία μεγάλη προσπάθεια να δώσει γιορτινή εικόνα στην πόλη.
Εκφράζει την θλίψη του για τις εικόνες καταστροφής στο Αρχοντικό Πυρσινέλλα όπως επίσης και για τους βανδαλισμούς του εορταστικού στολισμού σε άλλα σημεία της πόλης.
Ο Δήμος απευθύνεται στους πολίτες σημειώνοντας πως ο εορταστικός στολισμός όπως και όλοι οι δημόσιοι χώροι ανήκουν σ’ αυτούς. Ζητά λοιπόν και την δική τους συνδρομή στη διαφύλαξη τους και την προστασία τους.

Ικανοποίηση του ΣΒΕ για τη σύσταση Εθνικού Συμβουλίου Βιομηχανίας
Εξαιρετικά θετική ενέργεια αποτελεί για τον ΣΒΕ και την επιχειρηματική κοινότητα της περιφέρειας η πρόσφατη απόφασητου Πρωθυπουργού, για τη σύσταση του Εθνικού Συμβουλίου Βιομηχανίας, η οποία έρχεται να ενισχύσει το σύνολο του μεταρρυθμιστικού προγράμματος της κυβέρνησης και να δώσει νέες προοπτικές στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.
Η δημιουργία του Εθνικού Συμβουλίου Βιομηχανίας, ήταν πάγιο αίτημα του ΣΒΕ από το 2010, με συγκεκριμένες προτάσεις που είχαν κατατεθεί προς τους αρμόδιους φορείς της πολιτείας.
Σύμφωνα με την πρόταση του ΣΒΕ το «Εθνικό Συμβούλιο Βιομηχανίας» θα πρέπει να αναφέρεται απευθείας στον Πρωθυπουργό της χώρας και να λειτουργεί σύμφωνα με το Γαλλικό πρότυπο, ως το ανώτατο γνωμοδοτικό όργανο της πολιτείας για μέτρα και πολιτικές βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας των μεταποιητικών επιχειρήσεων της χώρας μας.
Χαιρετίζοντας την απόφαση του Πρωθυπουργού, ο ΣΒΕ εκφράζει την επιθυμία του να είναι αρωγός στην υλοποίηση του έργου της κυβερνητικής πρωτοβουλίας, θέτοντας ως στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και την ισχυροποίηση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων της περιφέρειας.

Δήλωση Γ.Βρούτση για ετήσια έκθεση Εργάνη 2019
Οι μεταρρυθμίσεις μας αποδίδουν καρπούς στην αγορά εργασίας 
«Θετική η αποτίμηση στα αποτελέσματα της ηλεκτρονικής καταγραφής των ετήσιων ροών απασχόλησης στο «ΠΣ Εργάνη» για το 2019. Οι νομοθετικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη, οι διαθρωτικές αλλαγές που τολμήσαμε στην αγορά εργασίας, το νέο αυστηρό πλαίσιο καταπολέμησης της παραβατικότητας στην αγορά εργασίας με τους αυξημένους ελέγχους και οι αναπτυξιακές προοπτικές αρχίζουν να αποδίδουν στο σύνολο της απασχόλησης και της οικονομίας, με τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων και νέων θέσεων εργασίας.To 2020 αποτελεί το έτος-ορόσημο της νέας δεκαετίας που ξεκινάει με τους καλύτερους οιωνούς για τους εργαζόμενους και την Ελλάδα».

Έκτακτο Δελτίο Ε.Μ.Υ. για εκδήλωση επικίνδυνων καιρικών φαινομένων την Κυριακή
Από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εκδόθηκε σήμερα Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων καιρικών φαινομένων για την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2019.
Συγκεκριμένα από τα ξημερώματα της Κυριακής αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, φαινόμενα που στα Δυτικά, βόρεια Ηπειρωτικά και Ιόνιο θα είναι έντονα. Θυελλώδεις προβλέπεται να πνέουν οι άνεμοι στο Ιόνιο Πέλαγος. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένονται από τις μεσημβρινές ώρες της Δευτέρας.
Έχοντας υπόψη το Δελτίο της Ε.Μ.Υ. η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου εφιστά την προσοχή των συναρμόδιων υπηρεσιών και ιδίως των πολιτών.

ΧΩΡΩΔΙΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΑΡΜΟΝΙΑ
Πρώτη εμφάνιση της παιδικής χορωδίας
Μια ιδιαίτερα χαρούμενη μέρα αποτέλεσε για το σύλλογο η προχθεσινή, αφού για πρώτη φορά φέτος εμφανίστηκε το φυτώριο της χορωδίας στο Χριστουγεννιάτικο χωριό της πόλης μας κατόπιν προσκλήσεως του Δήμου Πρέβεζας. Το φυτώριο της χορωδίας μας αποτελείται από παιδιά ηλικίας 8 – 11 χρονών και αποτελεί το προπαρασκευαστικό τμήμα του οργανισμού μας, δηλ. το τμήμα προετοιμασίας των μικρών χορωδών πριν ενταχθούν στις τάξεις της πολυβραβευμένης παιδικής μας χορωδίας. Εκεί τα παιδιά έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή με τη χορωδιακή μουσική και δημιουργούν σιγά – σιγά την χορωδιακή τους προσωπικότητα. Παράλληλα με τις μουσικές και ιδιαίτερα φωνητικές γνώσεις που διδάσκονται και αποκομίζουν, κοινωνικοποιούνται και μαθαίνουν να λειτουργούν ομαδικά, συμμετέχοντας σε μια ομάδα με υψηλές απαιτήσεις και υψηλούς στόχους, πράγμα που δρα ευεργετικά στην διάπλαση του χαρακτήρα τους εν γένει.
Στην προπαιδική μας χορωδία διδάσκει η καλλιτεχνική διευθύντρια του οργανισμού μας, κ. Ανέλια Σταφάνοβα, ενώ στο πιάνο συνοδεύει, η πιανίστα κ. Δήμητρα Αποστολίδη. Το τμήμα προετοιμάζεται κάθε Παρασκευή από τις 5 έως τις 6μμ στην αίθουσα της οικίας Αθανασιάδη(Δημοτική Πινακοθήκη) και μπορεί κάποιο παιδί να συμμετέχει κατόπιν ακροάσεως από την μαέστρο μας.
Ευχαριστούμε θερμά το Δήμο της Πρέβεζας για την πρόσκληση να συμμετέχουμε στις εκδηλώσεις για τα Χριστούγεννα στο χριστουγεννιάτικο χωριό και ευχόμαστε ολόψυχα σε όλους Καλά Χριστούγεννα, με υγεία και ευτυχία και με το καλό να δεχτούμε το νέο χρόνο 2020!

Κτηματολόγιο
Οι παρατάσεις δηλώσεων για όλες τις περιοχές το έτος 2020
Οι νέες παρατάσεις προθεσμίας υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας για όλες τις περιοχές. Παρατάσεις στις προθεσμίες υποβολής δηλώσεων στο Κτηματολόγιο για όλες τις περιοχές
Έως 31 Ιανουαρίου 2020. Παρατείνεται, μέχρι 31 Ιανουαρίου 2020, μετά από απόφαση του Ελληνικού Κτηματολογίου, η προθεσμία υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας σε περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Δυτικής Αττικής και Νήσων
Έως 22 Ιανουαρίου 2020. Παρατείνεται, μέχρι 22 Ιανουαρίου 2020, μετά από απόφαση του Ελληνικού Κτηματολογίου, η προθεσμία υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας σε περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας
Έως 2 Ιανουαρίου 2020. Παρατείνεται, μέχρι 2 Ιανουαρίου 2020, μετά από απόφαση του Ελληνικού Κτηματολογίου, η προθεσμία υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας σε περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Λήμνου και Λέσβου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Το Νηπιαγωγείο Μαυρουδίου στο Ίδρυμα Χρόνιων Παθήσεων Ηγουμενίτσας
Τα κάλαντα της αγάπης τραγούδησαν τα παιδιά του Νηπιαγωγείου Μαυρουδίου στους ηλικιωμένους του Ιδρύματος Χρόνιων Παθήσεων Ηγουμενίτσας την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου. Μέσα σε ένα προσεγμένο και φιλόξενο περιβάλλον οι μαθητές του Νηπιαγωγείου συνοδευόμενοι από τις νηπιαγωγούς τους Σπυριδούλα Ζάγκα, Έλλη Δημητρίου και Ρούλα Γιωτοπούλου, καθώς και από τους γονείς τους πρόσφεραν στους ηλικιωμένους χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα που δημιούργησαν μαζί με το Τμήμα Αρτοποιός-Ζαχαροπλαστικής του Δ.ΙΕΚ Ηγ/τσας και δώρισαν στο ίδρυμα δύο πίνακες ζωγραφικής που φιλοτέχνησαν τα παιδιά με τις νηπιαγωγούς τους. Ο Διευθυντής κ. Ιωάννης Σούρλας και το προσωπικό του Ιδρύματος καλωσόρισαν το Νηπιαγωγείο με ιδιαίτερη χαρά και πρόσφεραν με φιλόξενη διάθεση κεράσματα σε όλους.
Στο τέλος τα παιδιά, μαζί με το προσωπικό και τους ηλικιωμένους τραγούδησαν με κέφι παραδοσιακά τραγούδια.