Οι Χριστουγεννιάτικες δράσεις του Κέντρου Πρόληψης Ν. Άρτας

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Άρτας συμμετέχοντας στην προετοιμασία της κοινότητας για την υποδοχή των μηνυμάτων των Χριστουγέννων ξεκίνησε μια σειρά δράσεων, ένα ταξίδι δημιουργίας στο όνειρο της φωτεινότητας και της ανθρωπινότητας, συντροφιά με τα παιδιά, τους δασκάλους τους και όλους, όσοι θέλουν και βάζουν το «βλέμμα» της Πρόληψης στη ζωή τους! Σε σχετική ανακοίνωση που υπογράφει ο επιστημονικός υπεύθυνος ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ παιδοψυχίατρος αναφέρονται τα εξής:

– «Το ξεσκονιστήρι του Αι Βασίλη»
Παίρνοντας ένας – ένας το ξεσκονιστήρι του Αϊ – Βασίλη σκεφτήκαμε, συζητήσαμε, ταξιδέψαμε σε όλη την προηγούμενη χρονιά και θα κρατήσαμε όλα εκείνα τα σημαντικά που μας βοηθάνε να προχωράμε με αισιοδοξία και «ξεσκονίσαμε» ότι μας βαραίνει από την προηγούμενη χρόνια. Δώσαμε και πήραμε ευχές και δύναμη αισιοδοξίας ο ένας από τον άλλο. Πήραμε φως από τα αστέρια της δημιουργίας, της ενίσχυσης των δεσμών και των σχέσεων, της ενεργητικής αλληλοϋποστήριξης.

Έτσι, ξεκινήσαμε «να ξεσκονίζουμε», για να υποδεχτούμε τον καινούριο χρόνο, με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς στο Δημοτικό και Νηπιαγωγείο της Ράμιας την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019.
Συνεχίσαμε «το ξεσκόνισμα» την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019 με τους μαθητές της Γ΄ Τάξης στο Δημοτικό Σχολείο Κομποτίου.
Την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2019 στο Κέντρο Πρόληψης συντροφιά με τους μαθητές και τις εκπαιδευτικούς των Δ1΄και Δ2΄τάξεων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Άρτας ολοκληρώσαμε το «ξεσκόνισμα».

-Στολισμός του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου του Κέντρου
Την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2019 στο Κέντρο Πρόληψης, με τους μαθητές που συμμετέχουν στα προγράμματα μας ανταλλάξαμε ευχές, δημιουργήσαμε και φιλοτεχνήσαμε κάρτες για να στολίσουμε τα κλαδιά του Δέντρου της Πρόληψης.

-Διευρύνοντας τον Κύκλο της Πρόληψης
Σε όλη την διάρκεια του Δεκεμβρίου συμμετείχαμε στην ενίσχυση όλων των προσπαθειών ευαισθητοποίησης της κοινότητας που κάνουν σύλλογοι και φορείς ψυχοκοινωνικής υγείας μέσα από την λειτουργία δημιουργικών παζαριών.
Θέλοντας να ενισχύσουμε την ανάγκη της κοινότητας για περισσότερο φως μέσα στην καρδιά του χειμώνα προσπαθήσαμε να εστιάσουμε σε εκείνες τις αξίες που μπορούν να γίνουν δύναμη και να μας βγάλουν από την σκοτεινιά. Όλα μπορούν να γίνουν στον κόσμο των παιδιών και των μεγάλων που έχουν όραμα.