Εκλογές στον Εμπορικό Σύλλογο Άρτας

Σύμφωνα με απόφαση της εκλογικής συνέλευσης του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας που πραγματοποιήθηκε στις 13 Οκτωβρίου 2021, θα πραγματοποιηθούν εκλογές για το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας , για αντιπροσώπους της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Άρτας και για αντιπροσώπους Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Βορειοδυτικής Ελλάδος & Νήσων στις παρακάτω ημερομηνίες:
Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021 από τις 10 το πρωί εως τις 16:00 το μεσημέρι & Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021 από τις 10 το πρωί εως τις 16:00 το μεσημέρι στο ισόγειο του Επιμελητηρίου Άρτας (με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή rapid test) ή με ηλεκτρονική ψηφοφορία με τον προσωπικό κωδικό που θα αποστελεί στο EMAIL

ΔΗΜΟΣ Ν. ΣΚΟΥΦΑΣ – Κατασκευή Κυκλικού Κόμβου Δημαρχείου στο Κομπότι

Το κέντρο Κομποτίου του Δήμου Νικολάου Σκουφά, αλλάζει όψη, αναφέρει με ανακοίνωσή του η Δημοτική Αρχή τοιυ Δήμου Ν. Σκουφά.
Σύντομα ο χώρος μπροστά από το δημαρχείο, απέναντι από την κεντρική πλατεία Κομποτίου, θα πάρει μια διαφορετική μορφή.
Η δήμαρχος, κα Ροζίνα Βαβέτση, υπέγραψε ήδη τη σύμβαση με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας, για την κατασκευή κυκλικού κόμβου δημαρχείου στο Κομπότι και τα έργα αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα.
Ο συγκεκριμένος κόμβος θα βοηθήσει στην ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων, θα διευκολύνει τις μετακινήσεις των πεζών καθώς θα κατασκευαστούν και πεζοδρόμια πλάτους 1,5 μέτρου.
Ταυτόχρονα θα αναβαθμιστεί αισθητικά όλη η περιοχή του κέντρου δεδομένου ότι προβλέπεται να γίνει πλακόστρωση φιλική προς το περιβάλλον η οποία θα αντικαταστήσει την άσφαλτο ενώ θα αυξηθεί και το πράσινο με την τοποθέτηση γκαζόν και λουλουδιών.
Παράλληλα, δρομολογείται η περισυλλογή των ομβρίων υδάτων του Οικισμού, μέσω δικτύου φρεατίων υδροσυλλογής και αγωγών που προβλέπονται στην μελέτη.

Μ. Τζούφη: «Να μην υποβαθμιστεί το Δημοτικό Σχολείο Πραμάντων»
Να μην υποβαθμιστεί το Δημοτικό Σχολείο Πραμάντων από τριθέσιο σε διθέσιο ζητά η Μερόπη Τζούφη από την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως.
Η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατέθεσε ως κοινοβουλευτική αναφορά την επιστολή του Δημάρχου Βορείων Τζουμέρκων Γιάννη Σεντελέ με τίτλο: «Υποβάθμιση Δημοτικού Σχολείου Πραμάντων», ζητώντας από την υπουργό Παιδείας να επανεξετάσει την απόφασή της και να ενημερώσει άμεσα τη δημοτική αρχή και την τοπική κοινωνία.
Όπως τονίζει η Μερόπη Τζούφη: «η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, αντί να προσλάβει αναπληρωτές, υποβαθμίζει και συγχωνεύει τμήματα και σχολεία κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Τα τεχνάσματα για την εξοικονόμηση πόρων είναι σε βάρος των μαθητών και πρέπει να σταματήσουν τώρα».
Τέλος, επισημαίνει ότι: «το υπουργείο Παιδείας αγνοεί τις ιδιαιτερότητες των ορεινών και απομακρυσμένων περιοχών, υπονομεύει τις προσπάθειες της τοπικής κοινωνίας και των νέων οικογενειών που ζητούν ποιοτική εκπαίδευση για τα παιδιά τους».

Τράπεζα Ηπείρου: Εγκαίνια νέου καταστήματος στο Μέτσοβο
Ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Δ.Σ. της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου ενημερώνουν για τα εγκαίνια του νέου καταστήματος στο Μέτσοβο (Αβέρωφ 2, ΤΚ 44200) που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή, 24 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 12:00. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει γεύμα στο εστιατόριο Γαλαξίας στην κεντρική πλατεία του Μετσόβου.