Εκπαιδευτικά Σεμινάρια
Στα Ιωάννινα, την Πρέβεζα, την Άρτα και τη Θεσπρωτία
-Για κτηνοτρόφους, παραγωγούς, επαγγελματίες
-Και για εργαζόμενους στους κλάδους κρέατος και τυριών
Η Περιφέρεια Ηπείρου σε συνεργασία με την Ένωση Μετακινούμενων Κτηνοτρόφων Ηπείρου διοργανώνουν στο πλαίσιο του έργου MeDInno μία σειρά από εκπαιδευτικά σεμινάρια στα Ιωάννινα, την Πρέβεζα, την Άρτα και τη Θεσπρωτία για κτηνοτρόφους, παραγωγούς, επαγγελματίες και εργαζόμενους στους κλάδους κρέατος και τυριών.
Τα σεμινάρια που θα υλοποιηθούν στα Ιωάννινα, την επόμενη εβδομάδα είναι:
-12 Φεβρουαρίου 11.00-16.00 & 16.00-21.00
Βασικές – αρχές Αναπαραγωγής – γενετική επιλογή Φρόντζου Πολιτεία
-13 Φεβρουαρίου 11.00-16.00 & 16.00-21.00
Υγεία και ευζωία αγροτικών ζώων Φρόντζου Πολιτεία
Η δράση θα συνεχιστεί με τη διοργάνωση σεμιναρίων στην Πρέβεζα και την Άρτα ενώ σύντομα θα ανακοινωθεί και το πρόγραμμα για τη Θεσπρωτία. Ειδικότερα:
Πρέβεζα
-4 Μαρτίου 11.00-16.00
Βασικές αρχές καταρτισμό οικονομικών ισόρροπων σιτηρεσίων
-16.00-21.00 Διατροφή μηρυκαστικών Margarona Royal Hotel
-5 Μαρτίου 11.00-16.00
Βασικές αρχές καταρτισμό οικονομικών ισόρροπων σιτηρεσίων
-16.00-21.00 Αλυσίδα εφοδιασμού κρέατος και τυριού – Λιανικό εμπόριο Margarona Royal Hotel
-13 Μαρτίου 11.00-16.00 & 16.00-21.00 Τυποποίηση τυροκομικής διαδικασίας Margarona Royal Hotel
-14 Μαρτίου 11.00-16.00 & 16.00-21.00 Τυροκόμηση τυριών τυρογάλακτος Margarona Royal Hotel
Άρτα
-18 Μαρτίου
-11.00-16.00 Αλυσίδα εφοδιασμού κρέατος και τυριού – Λιανικό εμπόριο
– 16.00-21.00Διατροφή μηρυκαστικών Βυζαντινό Ξενοδοχείο
-19 Μαρτίου 11.00-16.00 & 16.00-21.00 Βασικές αρχές καταρτισμό οικονομικών ισόρροπων σιτηρεσίων Βυζαντινό Ξενοδοχείο
-26 Μαρτίου 11.00-16.00 & 16.00-21.00 Βασικές αρχές Αναπαραγωγής – γενετική επιλογή Arta Palace
-27 Μαρτίου 11.00-16.00 & 16.00-21.00 Υγεία και ευζωία αγροτικών ζώων Arta Palace
Στα σεμινάρια μπορούν να συμμετάσχουν επίσης, επιχειρηματίες, εργαζόμενοι και σπουδαστές σε τομείς συναφείς με την αγροδιατροφή, τη γαστρονομία και τον τουρισμό.
Τα σεμινάρια είναι δωρεάν και θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.
Βασικές πληροφορίες για το έργο
Το έργο MeDInno – “Κοινή ανάπτυξη καινοτόμων διαδικασιών και προϊόντων με βάση την τοπική γαλακτοκομική και κρεοπαραγωγική παράδοση, αναφορικά με την εκτροφή μηρυκαστικών και τους σχετιζόμενους αγροδιατροφικούς τομείς” σχεδιάστηκε και υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Συνεργασίας Interreg V-A “Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020”.
Το έργο υλοποιείται στις Περιφέρειες της Ηπείρου και της Απουλίας (Ιταλία) και σκοπός του είναι αφενός η διάδοση των υφιστάμενων προϊόντων τυροκομίας και κρέατος της περιοχής και αφετέρου η ανάδειξη και ανάπτυξη νέων προϊόντων τυροκομίας και τυποποιημένων προϊόντων κρέατος σύμφωνα με τις σύγχρονες γαστρονομικές τάσεις. Επίσης μέσα από μία διαδικασία μεταφοράς γνώσης και τυποποίησης ποιότητας στοχεύει στην ενίσχυση των πολύ μικρών και μικρών κτηνοτροφικών μονάδων, την αναβάθμιση των διαδικασιών τους και τη βελτίωση της εξωστρέφειας τους.
Το έργο MeDInno συγχρηματοδοτείται με προϋπολογισμό ύψους περίπου 850.000 ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και Εθνικούς Πόρους της Ελλάδας και της Ιταλίας στο πλαίσιο του Προγράμματος Συνεργασίας Interreg V-A “Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020”.
Περιφέρεια Ηπείρου: Βίκυ Ηγουμενίδου, 2651087115, v.igoumenidou@php.gov.gr