Εκπαιδευτική επίσκεψη στη ‘ΦΑΡΜΑ ΗΠΕΙΡΟΣ’

Τμήμα Γεωπονίας τουΠανεπιστημίου Ιωαννίνων

Τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021 το Τμήμα Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με έδρα την Άρτα και τους καθηγητές κ. Γιάννη Σκούφο και κ. Γιώργο Μαγκλάρα πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της πρότυπης μονάδας εκτροφής προβάτων ‘ΦΑΡΜΑ ΗΠΕΙΡΟΣ’. Στo πλαίσιo της εκπαιδευτικής διαδικασίας των μαθημάτων ‘Αναπαραγωγή των Ζώων’ και ‘Ευζωίας και Συμπεριφοράς των Ζώων’, έγινε ενημέρωση και εκπαίδευση των φοιτητών σε θέματα που αφορούν τη Τεχνητή Σπερματέγχυση και την Αναπαραγωγική Διαχείριση, από τον κ. Αριστοτέλη Λυμπερόπουλο, καθηγητή του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας, καθώς ανάλυση των τεχνικών στο εργαστήριο της τεχνητής σπερματέγχυσης από τον κ. Χρήστο Γκάρτζιο, υπεύθυνο κτηνίατρο της ‘ΦΑΡΜΑ ΗΠΕΙΡΟΣ’, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά.

Παράλληλα, έγινε ολοκληρωμένη ξενάγηση από τον κ. Ανδρέα Τατσή, υπεύθυνο Εγκατάστασης της ‘ΦΑΡΜΑ ΗΠΕΙΡΟΣ’ και παρουσίαση των υπερσύγχρονων εγκαταστάσεων, που διασφαλίζουν με εφαρμογή καινοτόμων τεχνολογιών υψηλό επίπεδο βιοσφάλειας, διατροφή ακριβείας και ελέγχου της κάθε προβατίνας, αλμεκτικό σύστημα νέας γενιάς για ποιοτικότερη παραγωγή γάλακτος και ατομική γαλακτομέτρηση, καθώς και την ευζωία των εκτρεφόμενων ζώων, ώστε να εφαρμόζεται κατά πράξη ένα σύστημα αειφορικής διαχείρισης. Ευχαριστούμε θερμά τόσο τον κ. Τατσή, όσο και τον κ. Νικόλαο Σκανιά, Διευθυντή της Ζώνης Γάλακτος & Φάρμα Ήπειρος, για την δυνατότητα πραγματοποίησης αυτής της επίσκεψης και το άνοιγμα της εταιρείας στους φοιτητές του Τμήματος.

Ευελπιστούμε και θα προσπαθήσουμε ως καθηγητές του τμήματος Γεωπονίας η πρώτη επίσκεψη σε έναν τόσο σημαντικό παραγωγικό φορέα της αγροδιατροφής της χώρας, που πραγματεύεται με γνωστικά αντικείμενα του Τμήματος Γεωπονίας, να αποτελέσει το έναυσμα για μια ενεργή συνεργασία σε πολλαπλά επίπεδα.