Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός

Έκκληση για φιλοξενία Ουκρανών εκτοπισμένων
Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός μετά από πρωτοβουλία του Προέδρου του Dr. Αντωνίου Αυγερινού αναλαμβάνει την καταγραφή στοιχείων ενδιαφερομένων να παράσχουν προσωρινή φιλοξενία προσφύγων από την Ουκρανία.
Οι δηλώσεις πρέπει να περιλαμβάνουν Ονοματεπώνυμο, Περιοχή, αριθμό ατόμων που μπορούν να φιλοξενηθούν και τηλέφωνο επικοινωνίας και μπορούν να γίνουν ηλεκτρονικά (pr@redcross.gr) ή στα τηλέφωνα 2103646005 και 210 3609825.
Μπορούν επίσης να το δηλώσουν στο Τμήμα μας (Περιφ. Τμήμα Άρτας) στο τηλ.:2681021637 όλες τις εργάσιμες ημέρες και ώρες καθώς και στο fax: 2681021638.
Υπενθυμίζουμε ακόμη ότι συνεχίζεται και η συγκέντρωση χρημάτων και τροφίμων μακράς διάρκειας καθώς και ειδών ατομικής υγιεινής τα οποία θα σταλούν στους καταυλισμούς των προσφύγων στη Ρουμανία.
Για οποιαδήποτε σχετική πληροφορία παρακαλούμε καλέστε στο 2681021637 τις εργάσιμες ημέρες και ώρες ή στο 6970800509 όλες τις ημέρες και ώρες.

Από τον ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΑΤΡΩΝ
LAPTOP ΚΑΙ ΠΟΛΥΜΗΧΑΝΗΜΑ σε φοιτητή του Πανεπιστημιου Πατρών
To βράδυ της Πέμπτης, 3 Φεβρουαρίου 2022, ολοκληρώθηκε ο κύκλος συγκεκριμένης κοινωνικής δράσης του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πατρών που στόχο είχε την βοήθεια σε Ηπειρώτη/τισσα πρωτοετή ενεργό/ή φοιτητή/τρια, φοιτούντα/ουσα στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Ο Μ.Γ.Ε. φοιτητής του μαθηματικού τμήματος, τέκνο πολύτεκνης οικογένειας, μέσα σε ένα κλίμα έντονης συγκίνησης και χαράς, παρέλαβε από τον Πρόεδρο του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πατρών, κ. Χάιδα Αλέξανδρο, παρουσία του Δ.Σ., όλα όσα προβλέπονταν από την Πράξη Αρ. 78/4-11-2021 του Συλλόγου, ήτοι ένα laptop τελευταίας τεχνολογίας και ένα πολυμηχάνημα (σκάνερ-εκτυπωτής).
Ο Πρόεδρος του ιστορικού αυτού Συλλόγου, κ. Χάιδας Αλέξανδρος, ευχαριστεί όλους τους συμπολίτες μας, όπως, επίσης, τους Ηπειρώτες και τους φίλους του Πανηπειρωτικού που συνέβαλαν, ώστε να πραγματοποιηθεί η εν λόγω δράση αλληλεγγύης μέσα από το ηπειρώτικο χριστουγεννιάτικο παζάρι. Τέλος, εύχεται στον φέρελπιν αυτόν νέο καλή πρόοδο, με την προσδοκία η ανωτέρω βοήθεια να συμβάλει στην ποιοτική αναβάθμιση των σπουδών του.

ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
Διαδικτυακή ημερίδα για την Oρθή χρήση των αντιβιοτικών και των εμβολίων
Ο Δήμος Ηγουμενίτσας και το Ελληνικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) συμμετέχοντας στις διεθνείς εκστρατείες του Π.Ο.Υ., διοργανώνουν σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Χημειοθεραπείας και υπό την αιγίδα του ΙΣΑ, διαδικτυακή ημερίδα ενημέρωσης με θέμα: «Μύθοι και Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά και τα Εμβόλια».
Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση για την ΟΡΘΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΩΝ, ώστε να επιτευχθεί η αλλαγή νοοτροπίας στη χρήση των αντιβιοτικών και να τονιστεί η σημασία των εμβολιασμών στην πρόληψη των ασθενειών.
Η Διαδικτυακή Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2022 και ώρα18:00-19:30, μέσω της πλατφόρμας Zoom.
Ομιλητές: •Παναγόπουλος Περικλής, Παθολόγος-Λοιμωξιολόγος, Επίκουρος Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης
•Κανελλακοπούλου Κυριακή, Ομότιμη Καθηγήτρια Παθολογίας-Λοιμώξεων ΕΚΠΑ, Γενική Γραμματέας Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας.
Απαραίτητη προϋπόθεση για την παρακολούθηση της ημερίδας είναι η ηλεκτρονική εγγραφή, με ονοματεπώνυμο και email στον παρακάτω σύνδεσμο: https://forms.gle/yyAQMHxqKJHiJrJq7
Τοlink της παρακολούθησης θα σταλεί στο προσωπικό email, πριν την έναρξη της εκδήλωσης.
Οι συμμετέχοντες θα λάβουν Βεβαίωση Παρακολούθησης της Ημερίδας.
Ακολουθήστε μας στο Facebook: https://www.facebook.com/kepygeiasdimosigoumenitsas/