Εμπορικός Σύλλογος Άρτας: Νέο ωράριο καταστημάτων λόγω κορονοϊού

Δημήτρη Χουλιάρας: τα μέτρα προστασίας των εμπόρων ταφόπλακα της αγοράς

Ο Εμπορικός Σύλλογος Άρτας διαμόρφωσε το νέο ωράριο των καταστημάτων μετά την ανακοίνωση των μέτρων λόγω κορονοϊού από την κυβέρνηση, που θα ισχύσει από 4 Μαΐου 2020

« Ότι δεν κατάφεραν τα μνημόνια 10 χρόνων , δηλαδή να αφανίσουν τους αυτοαπασχολούμενους , τις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις , θα τα καταφέρει μια επιδημία και μια κυβερνητική πολιτική που έχει σαν σλόγκαν ‘’ όποιος μείνει και θα δούμε στην πορεία’’ !!!» ανέφερε μιλώντας στην ΗΧΩ, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, ο Δημήτρης Χουλιάρας, συμπληρώνοντας πως «το αβέβαιο μέλλον τον επιχειρήσεων μας και η ‘’χαλαρότητα’’ της κυβέρνησης στα μέτρα προστασίας των εμπόρων που δημιουργήθηκαν από την πανδημία, είναι και η ταφόπλακα της αγοράς !!!».
Ο κ. Χουλιάρας απευθυνόμενος στην Τοπική Κοινωνία και στους Τοπικούς Παράγοντες σημειώνει: «Όλες οι αγορές ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ να γίνονται στην Άρτα , ούτε ένα ευρώ δεν πρέπει να φύγει από την πόλη μας !! Πρέπει να μην σπάσει η οικονομική αλυσίδα της αγορά !!! Όλοι οι Δήμοι και οι φορείς ΕΠΙΒΆΛΛΕΤΑΙ να κάνουν τις αγορές τους με ανάθεση σε Αρτινές επιχειρήσεις !!!»

Ολόκληρη η δήλωση του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου στην ΗΧΩ, είναι η εξής: «Η μάχη με τον κορονοιό συνεχίζεται , τα οικονομικά αδιέξοδα , το αβέβαιο μέλλον τον επιχειρήσεων μας και η ‘’χαλαρότητα’’ της κυβέρνησης στα μέτρα προστασίας των εμπόρων που δημιουργήθηκαν από την πανδημία, είναι και η ταφόπλακα της αγοράς !!!
Ότι δεν κατάφεραν τα μνημόνια 10 χρόνων , δηλαδή να αφανίσουν τους αυτοαπασχολούμενους , τις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις , θα τα καταφέρει μια επιδημία και μια κυβερνητική πολιτική που έχει σαν σλόγκαν ‘’ όποιος μείνει και θα δούμε στην πορεία’’ !!!

Οι συνάδελφοι βρίσκονται σε τραγική κατάσταση μη έχοντας χρήματα ακόμα και για σουπερ μάρκετ , με κλειστά καταστήματα 45 μέρες , με υποχρεώσεις να έχουν πάει παραπίσω και αυξάνονται , με τάξιμο χρημάτων ενίσχυσης που δεν πήραν ακόμα και άλλοι που δεν θα πάρουν καθόλου!!
Μια νέα κατηγορία ανέργων αλλά χρεωμένων ανέργων θα φτάσει σε υψηλά ποσοστά , αυτή των εμπόρων , αλλά και οι υπάλληλοι αυτών των εμπόρων θα πάνε στο ταμείο ανεργίας !!!
Εδώ λοιπόν πρέπει πρώτα να δείξει την αλληλεγγύη του το καταναλωτικό κοινό της Άρτας !!

Όλες οι αγορές ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ να γίνονται στην Άρτα , ούτε ένα ευρώ δεν πρέπει να φύγει από την πόλη μας !! Πρέπει να μην σπάσει η οικονομική αλυσίδα της αγορά !!!
Όταν κλείνει μια επιχείρηση χάνουν δουλειές μια σειρά από επαγγέλματα ηλεκτρολόγοι , ελαιοχρωματιστές , υδραυλικοί , σιδεράδες ,αλλά φεύγουν και υπηρεσίες από την Άρτα όπως εφορία , τελωνείο κλπ.
Όλοι οι Δήμοι και οι φορείς ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ να κάνουν τις αγορές τους με ανάθεση σε Αρτινές επιχειρήσεις !!!
Τις επόμενες ημέρες θα δημοσιοποιήσουμε τις διεκδικήσεις μας από την πολιτεία και τους Δήμους μετά από στοιχεία που έχουμε συγκεντρώσει από τους συναδέλφους !!!
Το ωράριο που δημοσιοποιήσαμε μας υποχρεώνει βάσει εντολής του υπουργείου να ανοίγουμε 10 το πρωί και θα ισχύσει μέχρι νέας εντολής επιστροφής στα παλιά ωράρια!! Προσοχή πρέπει να εφαρμόσουν όλοι οι συνάδελφοι το άνοιγμα στις 10 το πρωί γιατί τα πρόστιμα θα είναι τεράστια!!!

Το νέο ωράριο
Το νέο ωράριο των καταστημάτων μετά την ανακοίνωση των μέτρων λόγω κορονοϊού που θα ισχύσει από 4 Μαΐου 2020
Το ωράριο έχει ως εξής:
Δευτέρα
Πρωί 10:00 με 15:00
Απόγευμα κλειστά
Τρίτη
Πρωί 10:00 με 14:30
Απόγευμα 17:30 με 21:00
Τετάρτη
Πρωί 10:00 με 15:00
Απόγευμα κλειστά
Πέμπτη
Πρωί 10:00 με 14:30
Απόγευμα 17:30 με 21:00
Παρασκευή
Πρωί 10:00 με 14:30
Απόγευμα 17:30 με 21:00
Σάββατο
Πρωί 10:00 με 16:00
Απόγευμα κλειστά

Επίσης ο Εμπορικός Σύλλογος Άρτας, σημειώνει στην ανακοίνωση πως «Το άνοιγμα από τις 10:00 το πρωί κ το κλείσιμο μέχρι τις 21:00 το βράδυ είναι υποχρεωτικό και η μη εφαρμογή του έχει μεγάλα πρόστιμα !!».