Εμποροπανήγυρη Φιλιππιάδας στη Γέφυρα Καλογήρου

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΖΗΡΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΤΑ ανακοινώνει ότι σε συνεργασία με το ΔΗΜΟ ΖΗΡΟΥ, διοργανώνει την Εμποροπανήγυρη Φιλιππιάδας στη Γέφυρα Καλογήρου, από 26/10/2023 έως και 02/11/2023.

Οριστικά αποτελέσματα για τις άδειες υπαίθριου πλανόδιου εμπορίου
Ανακοινώθηκε η απόφαση οριστικών αποτελεσμάτων των αιτήσεων για τους συμμετέχοντες στην προκήρυξη 66187/864/27-04-2023 για την χορήγηση εξήντα τριών (63) νέων αδειών υπαίθριου πλανόδιου εμπορίου με το αντίστοιχο δικαίωμα δραστηριοποίησης στην Περιφέρεια Ηπείρου σε παραγωγούς πωλητές και δέκα (10) δικαιωμάτων δραστηριοποίησης στην Περιφέρεια Ηπείρου σε υφιστάμενους κατόχους άδειας παραγωγού πωλητή υπαίθριου πλανόδιου εμπορίου άλλων Περιφερειών.
Επίσης ανακοινώθηκε η απόφαση οριστικών αποτελεσμάτων των αιτήσεων για τους συμμετέχοντες της Προκήρυξης 66183/863/27-04-2023για την χορήγηση νέων αδειών επαγγελματιών πωλητών (62 θέσεις) με δικαίωμα πλανόδιας δραστηριοποίησης στην Περιφέρεια Ηπείρου, καθώς και για χορήγηση επιπλέον δικαιωμάτων δραστηριοποίησης σε υφιστάμενους κατόχους άδειας επαγγελματία πωλητή άλλων Περιφερειών, σύμφωνα με τον Ν.4849/2021 (6 θέσεις).
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα «Ανοικτή Αγορά» (Ο.Π.Σ.Α.Α.), στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://openmarket.mindev.gov.gr της Γενικής Διεύθυνσης Ψηφιακής Πολιτικής και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Υπουργείου Ανάπτυξης. Η ανακοίνωση έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Ηπείρου www.php.gov.gr.

Πρώτη μετεκλογική συνάντηση των υποψηφίων και των μελών 
Η πρώτη μετεκλογική συνάντηση όλων των υποψηφίων και μελών της παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή» πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης.
Η συμμετοχή ήταν καθολική και ομόφωνα αποφασίστηκε η παράταξη να παραμείνει ενεργή.
Από τον επικεφαλής της Δημήτρη Παπαγεωργίου έγινε η κεντρική εισήγηση η οποία κινήθηκε σε δύο κεντρικούς άξονες.
Έγινε αφενός η ανάλυση του εκλογικού αποτελέσματος και αφετέρου αναλύθηκε ο τρόπος που θα επιτρέψει στην παράταξη να είναι ενεργή στην κοινωνία.
Στο πλαίσιο αυτό συγκροτήθηκε τριμελής επιτροπή η οποία θα αναλάβει την επικαιροποίηση του καταστατικού και την διοργάνωση ολομέλειας πριν το τέλος του έτους ώστε να εκλεγεί συντονιστής και γραμματεία.
Όπως τόνισε ο κ. Παπαγεωργίου η παράταξη με τους εκλεγμένους δημοτικούς της συμβούλους θα ασκεί γόνιμη και ουσιαστική κριτική και θα καταθέτει προτάσεις ενώ με τα μέλη της θα παρεμβαίνει στην κοινωνία με συνέπεια στις αρχές και τις αξίες της.

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων 
Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα (23 έως 29 Οκτωβρίου 2023) τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου θα είναι τα ακόλουθα:
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΡΤΑΣ
ΔΕΥΤΕΡΑ 23/10/2023 Δίστρατο- Ανεμμοράχη- Κυψέλη- Ράμια- Λεπιανά- Μικροσπηλιά- Άνω Γραικικό- Κουκούλια- Κρυονέρι- Βαθύκαμπος 18.00-01.00
ΤΡΙΤΗ 24/10/2023 Αστροχώρι- Μεγαλόχαρη- Μεσόπυργος- Ελάτη- Καστανιά- Μηλιανά- Γρέβια- Πηγές 18.00-01.00
ΤΕΤΑΡΤΗ 25/10/2023 Μεγάρχη- Φωτεινό- Άνω Πέτρα- Διάσελλο- Δημαριό – Κλειδί- Περδικορ-ράχη- Πέτρα- Γιαννιώτι- Σκουληκαριά 18.00-01.00
ΠΕΜΠΤΗ 26/10/2023 Λιμίνη- Σελλάδες- Κομπότι- Περάνθη- Κομμένο- Νεοχώρι- Αγία Παρασκευή- Ανέζα – Κορωνησία- Πολύδροσο- Ράχη- Αγ. Σπυρίδωνας- Στρογγυλή 08.00-15.00
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27/10/2023 Πέτα- Κλειστό- Ζυγός- Μαρκινιάδα- Μελάτες- Κάτω Αθαμάνιο- Αθαμάνιο- Τετράκωμο- Μεσούντα 08.00-15.00

Συνάντηση Σπ. Κυριάκη με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών 
Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, ο υπουργός κος Σταϊκούρας ενημέρωσε τον βουλευτή για την πορεία ολοκλήρωσης του οδικού άξονα Ακτίο-Αμβρακία εντός του 2023, παρά τις αντιξοότητες και τα προβλήματα τελευταίας στιγμής. Ένα έργο που θα δώσει νέα πνοή στην περιοχή διευκολύνοντας την πρόσβαση στην Πρέβεζα συνδέοντας την με την κεντρική οδική αρτηρία της Ιονίας Οδού, δίνοντας ασφαλή διέλευση και μια σημαντική ώθηση στον τουρισμό και στις επαγγελματικές μεταφορές.
Από την μεριά του ο βουλευτής κος Κυριάκης ενημέρωσε τον υπουργό για την κατάσταση του εσωτερικού οδικού δικτύου του νομού ζητώντας την συνδρομή του υπουργείου όπου είναι δυνατόν στις ενέργειες της Περιφέρειας για την βελτίωση του.
Τα προβλήματα του οδικού δικτύου παραμένουν και διαιωνίζονται έχοντας ως αποτέλεσμα την πρόκληση ατυχημάτων και δυστυχημάτων ενώ και λόγω του αυξημένου όγκου κυκλοφορίας με την ανάπτυξη του τουρισμού το τελευταίο διάστημα παρατηρείται δυσκολία στην κυκλοφορία των πολιτών και επισκεπτών ενώ αποτελεί εμπόδιο στις επαγγελματικές μεταφορές. Ο υπουργός σε κλίμα κατανόησης δεσμεύτηκε σε περαιτέρω συνεργασία..

Συγκέντρωση στα ΕΛΤΑ Αγρινίου από τους κατοίκους της Παραβόλας
Κινητοποίηση φορέων και κατοίκων της Παραβόλας πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 19/10 στο κέντρο του Αγρινίου με αφορμή την απόφαση αναστολής εργασιών του υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ στην περιοχή τους.
Η Επιτροπή Αγώνα που έχει συσταθεί βρέθηκε στο Αγρίνιο, στο κεντρικό κατάστημα των ΕΛΤΑ και στη συνέχεια τα μέλη της μετέβησαν και στο Δημαρχείο, όπου επέδωσαν το ψήφισμά τους.
Πολίτες, εκπρόσωποι συλλόγων και των Τοπικών Συμβουλίων Παραβόλας, Παντάνασσας, Αφράτου, Κυρά Βγένας, Παλαιοκαρυάς, Περιστερίου, Κρύου Νερού, Νερομάνας, Βλοχού και Προσήλιων κατέθεσαν την αντίδρασή τους στην απόφαση για αναστολή λειτουργίας των ΕΛΤΑ και ζήτησαν την άμεση ανάκλησή της.
Συναντήθηκαν με τον Αντιδήμαρχο και αναπληρωτή Δημάρχου Κώστα Καλαντζή. Παρόντες ο Αντιδήμαρχος Σωτήρης Κολοβός και η νεοεκλεγείσα δημοτική σύμβουλος Γεωργία Μπόκα.
Ο κ. Καλαντζής διαβεβαίωσε τους πολίτες για τη στήριξη της Δημοτικής Αρχής στο δίκαιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας: “ Πρόκειται για μια απόφαση που στερείται λογικής καθώς αφήνει εκτεθειμένους και χωρίς βασικές υπηρεσίες χιλιάδες πολίτες του Δήμου Αγρινίου. Καταθέτουμε την ένσταση μας και στηρίζουμε το αίτημα για επανεξέταση της απόφασης των ΈΛΤΑ. Στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα καταθέσουμε σχετικό ψήφισμα».
Παράλληλα, την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί νέα κινητοποίηση έξω από το κατάστημα των ΕΛΤΑ στην Παραβόλα.
*(agrinionews.gr)