Ενέργειες από το Τμήμα Άρτας του Ε.Ε.Σ. για τους σεισμούς στην Ελασσόνα

Από το Τμήμα Άρτας του Ε.Ε.Σ., ανακοινώνεται ότι για την παροχή βοήθειας προς τους πληγέντες από τους πρόσφατους σεισμούς στην περιοχή της Ελασσόνας στη Λάρισα προέβη στις παρακάτω ενέργειες.
Λίγες μέρες μετά τον σεισμό, ο Πρόεδρος του Τμήματος κ.Βασιλείου, επικοινώνησε με τα Κεντρικά του Ε.Ε.Σ από όπου ενημερώθηκε ότι κλιμάκιο εθελοντών ήδη μετέβη στην περιοχή με μεγάλη ποσότητα ειδών σε σκηνές, κλινοσκεπάσματα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα κ.τλ.
Πρόσφατα ο κ.Βασιλείου επικοινώνησε με την Πρόεδρο του Τμήματος Ε.ΕΣ της Λάρισας για να πληροφορηθεί αν στο μεταξύ υπάρχουν ανάγκες που μπορεί το Τμήμα μας να βοηθήσει.

Από την επικοινωνία προέκυψε ότι τώρα υπάρχει επάρκεια προσφορών από τους Κεντρικούς Φορείς (Υπουργεία, Στρατό, Ε.Ε.Σ), Μεγάλες επιχειρήσεις κ.τ.λ. και για αυτό και η σωστή αποθήκευση και η σωστή διαχείρισή τους είναι δύσκολη.
Κατόπιν αυτού συμφωνήθηκε ότι είναι προτιμότερο να είμαστε σε επικοινωνία και ετοιμότητα ώστε όταν προκύψουν ανάγκες τότε το Τμήμα να κινηθεί για συγκέντρωση ανάλογης βοήθειας.
Για όσους θέλουν να προσφέρουν οικονομικά στην προσπάθεια αυτή η Κεντρική Διοίκηση του Ε.Ε.Σ έχει για αυτόν τον σκοπό ανοίξει τον παρακάτω λογαριασμό:
Τράπεζα: EUROBANK
Δικαιούχος: Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός
Αρ. Λογ/σμου: 0026.0240.30.0201205013
IBAN: GR2602602400000300201205013
Όλες οι καταθέσεις θα πρέπει να φέρουν την ένδειξη «Σεισμός – Ελασσόνα»

Η «προσφορά» του Δήμου Αρταίων έφθασε στην Ελασσόνα
Το πρωί της Κυριακής, έφθασε στην Ελασσόνα, κλιμάκιο του Δήμου Αρταίων που μετέφερε τρόφιμα μακράς διαρκείας, είδη πρώτης ανάγκης και κλινοσκεπάσματα τα οποία συγκεντρώθηκαν, με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής. Άμεση ήταν η ανταπόκριση των δημοτών, των φορέων, των συλλόγων και των επιχειρήσεων της περιοχής της Άρτας, στο κάλεσμα για στήριξη των συνανθρώπων μας που επλήγησαν από τους σεισμούς.
Στην Ελασσόνα μετέβη ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Γιώργος Πανέτας, ο οποίος μαζί με τον Αντιδήμαρχο Κοινωνίας Μέριμνας Χριστόφορο Σιαφάκα είχαν τον συντονισμό της δράσης. Ο κ. Πανέτας συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Ελασσόνας κ. Νίκο Γάτσα, στον οποίο και παρέδωσε το υλικό που συγκεντρώθηκε.
Για τέσσερις ημέρες οι δημότες, μετέφεραν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αρταίων, είδη που είναι άμεσα απαραίτητα και απόλυτα χρήσιμα στους κατοίκους των πληγέντων περιοχών.