Ενημερωτική εκδήλωση την Παγκόσμια ημέρα των Ζώων

Με μια ενημερωτική ανοιχτή εκδήλωση που απευθύνθηκε σε μικρούς και μεγάλους τίμησε ο Δήμος Αρταίων και το Φιλοζωικό Σωματείο Άρτας, την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης, στα πλαίσια τις του εορτασμού της Ημέρας των Ζώων, με θέμα:
« ΥΙΟΘΕΤΗΣΕ ΕΝΑ ΑΔΕΣΠΟΤΟ ».
Την εκδήλωση παρακολούθησαν μαθητές σχολείων στους οποίους και μοιραστήκαν δώρα σχετικά με τα ζώα συντροφιάς ενώ παράλληλα ενημερώθηκαν για το Πρόγραμμα Διαχείρισης αδέσποτων Ζώων του Δήμου Αρταίων καθώς και τον τρόπο λειτουργίας του καταφυγίου από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, Παντελή Κωλέτσο.
Η κα.Αφροδίτη Γκανιάτσα, Μέλος του Φιλοζωικού Σωματείου Άρτας, στην συνέχεια εξήγησε τους τρόπους που πρέπει να συμπεριφερόμαστε στα ζώα συντροφιάς ώστε να είναι φιλικά προς τον άνθρωπο.

Εκδήλωση μνήμης στους μαρτυρικούς Λιγκιάδες

Την μνήμη των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας στους μαρτυρικούς Λιγκιάδες τίμησε ο Δήμος Ιωαννιτών με τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο χώρο του μνημείου όπου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων.
Στις εκδηλώσεις μνήμης παρέστησαν ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Κοινοτικών Πόρων Κωνσταντίνος Μπαγινέτας που εκπροσώπησε την Κυβέρνηση, οι βουλευτές Ιωαννίνων Γιώργος Αμυράς και Μερόπη Τζούφη, εκπρόσωποι της Περιφέρειας Ηπείρου, κομμάτων, αστυνομίας, στρατού και πυροσβεστικής, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, περιφερειακών και δημοτικών παρατάξεων, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι και άλλοι.
Παραβρέθηκαν επίσης ο δήμαρχος Διστόμου και εκπρόσωπος του Προξενείου της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη.

Αντιγριπικό εμβόλιο: Πόσο κοστίζει και σε ποιους παρέχεται δωρεάν
Ο εμβολιασμός κατά της γρίπης ξεκίνησε επίσημα από 1 Οκτωβρίου 2019
Τα φαρμακεία της χώρας έχουν προμηθευτεί τα αντιγριπικά εμβόλια για τις ανάγκες του εμβολιασμού κατά της γρίπης, που άρχισε επισήμως την 1 Οκτωβρίου 2019 και αναμένεται να διαρκέσει έως τα μέσα Νοεμβρίου 2019.
Στις φετινές παραγγελίες (2019) περιλαμβάνονται εξελιγμένα τετραδύναμα εμβόλια, που καλύπτουν περισσότερα στελέχη του ιού της γρίπης και έχουν ένδειξη για ενήλικες και για παιδιά ηλικίας από έξι μηνών και άνω
Σύμφωνα με τους ειδικούς, η περίοδος της εποχικής γρίπης είναι από τον Οκτώβριο έως και τον Απρίλιο, με πιθανή έξαρση μεταξύ Δεκεμβρίου και Μαρτίου.
Το φετινό αντιγριπικό εμβόλιο (περίοδος 2019-2020) παρέχει προφύλαξη έναντι και του ιού της πανδημίας Α (Η1Ν1), που εμφανίστηκε το 2009.

Όσον αφορά το κόστος του, η λιανική τιμή του τετραδύναμου κυμαίνεται από 10,72 έως 13,73 ευρώ, ενώ χορηγείται δωρεάν με ιατρική συνταγή στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.
«Εκτιμούμε ότι οι παραγγελθείσες ποσότητες επαρκούν για να καλυφθούν οι υπάρχουσες ανάγκες. Οι πολίτες, κυρίως όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, αλλά και οι επαγγελματίες υγείας, δεν πρέπει να αμελούν να κάνουν το εμβόλιο, το οποίο χρειάζεται περίπου 15 ημέρες για να δράσει και να δημιουργήσει αντισώματα στον ανθρώπινο οργανισμό» τονίζει ο πρόεδρος του ΦΣΘ, Διονύσιος Ευγενίδης και προσθέτει: «πέρυσι το ποσοστό των πολιτών που εμβολιάστηκε ήταν μεν ικανοποιητικό, ωστόσο παραμένει σε χαμηλά επίπεδα».

Μνημόνια Συνεργασίας στον τομέα του αθλητισμού
Μνημόνια Συνεργασίας με Αζερμπαϊτζάν, Βουλγαρία, Ιαπωνία, Κούβα και Κατάρ
Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, υπέγραψε την επικαιροποίησή τους και προωθούνται στη Βουλή για κύρωση τα Μνημόνια Συνεργασίας στον τομέα του αθλητισμού μεταξύ του ελληνικού Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και των:
-Υπουργείο Νεολαίας και Αθλητισμού του Αζερμπαϊτζάν
-Υπουργείο Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της Βουλγαρίας
-Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Επιστημών και Τεχνολογίας της Ιαπωνίας
-Εθνικό Ινστιτούτο Αθλητισμού, Φυσικής Αγωγής και Αναψυχής της Κούβας
-Ολυμπιακής Επιτροπής του Κατάρ

Με τα Μνημόνια Συνεργασίας υπογραμμίζεται και ενισχύεται η αξία των Ολυμπιακών αλλά και των Παραολυμπιακών Αγώνων ως διεθνή πολιτιστικά γεγονότα, ενώ αναπτύσσεται η ανάπτυξη της αλληλεγγύης, της φιλίας, της κατανόησης και της ευγενούς άμιλλας μεταξύ των λαών.
Παράλληλα, ενδυναμώνονται αθλητικοί θεσμοί και φορείς προς την κατεύθυνση της κατάρτισης και υποστήριξης προτάσεων των εμπλεκομένων μερών με στόχο την προώθηση του αθλητικού κινήματος.
Ανάμεσα σε άλλα, προβλέπονται ανταλλαγές στελεχών, προπονητών, αθλητών, αθλητικής τεχνολογίας και τεχνογνωσίας, συστημάτων αντιμετώπισης της φαρμακοδιέγερσης κ.ά.

Δήλωση Προέδρου Περιφερειακού Συμβουλίου Στ. Παργανά
Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου κ. Σταύρος Παργανάς, κατά τη συνεδρίαση του Σώματος, προέβη στην παρακάτω δήλωση:
«Το τελευταίο διάστημα, έγινα δέκτης αήθους και εκ προθέσεως, υβριστικής επιθέσεως από μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου, τελεσθείσης δια των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.
Κατόπιν αυτού είμαι υποχρεωμένος να δηλώσω τα εξής:
Οι τοιούτου είδους επιθέσεις:
Α) Δεν πρόκειται να με επηρεάσουν, ούτε κατ΄ ελάχιστον στη νόμιμη άσκηση των καθηκόντων μου
Β) Αναδεικνύουν εναργέστατα τον χαρακτήρα, το ήθος και τον προσωπικό κώδικα πολιτικών αξιών του δράστη τους.
Αν κάποιοι εκλαμβάνουν την αξιοπρέπεια, την ευγένεια, τη μεγαθυμία και τον πολιτικό πολιτισμό ως αδυναμία, πλανώνται πλάνην οικτράν.
Τυχόν επανάληψή τους θα αντιμετωπιστεί απολύτως θεσμικά.
Ο δράστης τους να γνωρίζει ότι το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού».

Νέα μέλη στον σύλλογο φίλοι του κάστρου και του Ξενία Άρτας
Νέα μέλη:
Μπέμπα Αλιβερτη παλαια Αρτινιά
Ευφημούλα Πατσαλια παλαια Αρτινιά
Γιάννης Χουλιαρας Αρτινός πρώην διευθυντής Groupama ασφαλιστικής
Ηλίας Χαραλαμπόπουλος ΥπευθυνοςΨυχικης Υγείας Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας
Μαρία Δανιηλ ψυχίατρος- ψυχαναλυτρια
Απόστολος Δήμου χειρουργός Ορθοπαιδικός
Κοντόσωρου Ιωάννα Οικιακά
Κικη Κολιού μέλος Δ.Σ Σκουφάς
Σπύρος Μπασιακος εστιατοριο Λυχναράκι
Γιάννης Κουτελιδας καφέ Swing
Ντίνα Σιαπατη Τεχνολόγος- Γεωπόνος εξαγωγές ακτινιδίων και εσπεριδοειδών
Ελένη Χαλκιά οικιακά
Χριστιαννα Σαπρικη πρώην τραπεζικός νυν παραγωγός ακτινιδίων
«Όλη η ΑΡΤΑ θέλει το Ξενια ξενοδοχείο! Δέκα κομματικοί ιδεοληπτικοί επιμένουν για ωδείο και βιβλιοθήκη για να διαβάζουν τα ποντίκια!
Κύριε δήμαρχε είστε με την ΑΡΤΑ και τους Αρτινούς η με τους δέκα ιδεοληπτικούς;
Κάντε δημοψήφισμα όπως σαφώς ορίζει ο νέος νόμος
Δεν μπορεί να διαλύεται η τουριστική προοπτική της Άρτας απο κομματικούς…» προτρέπει ο εκ των πρωτεργατών του συλλόγου ο Στάθης Μπαρτζώκας.

Κώστας Μπάρκας
Αδικαιολόγητη υποστελέχωση των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης του Νομού Πρέβεζας
Την αδικαιολόγητη υποστελέχωση, με το απαραίτητο προσωπικό, των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης του Νομού Πρέβεζας φέρνει με ερώτησή του στη Βουλή ο π. Υφυπουργός, Βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας, προς τους Υπουργούς Παιδείας και Εσωτερικών, οι οποίες σύμφωνα με τον νέο οργανισμό του Υπουργείου Παιδείας λειτουργούν σήμερα με ελλείψεις άνω του ποσοστού του 80% των υπαλλήλων που προβλέπεται. Ο κ. Μπάρκας τονίζει στην ερώτησή του ότι, λόγω της υποστελέχωσης, είναι σχεδόν καθημερινή πραγματικότητα οι υπάλληλοι των διευθύνσεων να αναγκάζονται να εργάζονται πέραν του κανονικού τους ωραρίου, δουλεύοντας μέχρι τις πρώτες βραδινές ώρες, ξεπερνώντας πολλές φορές τα όρια αντοχής τους με κίνδυνο υπερκόπωσης και εν γένει επιβάρυνσης της υγείας τους και με δυσμενείς συνέπειες στην ισορροπία μεταξύ οικογενειακής και επαγγελματικής τους ζωής, προκειμένου να φανούν συνεπείς ως προς τις προθεσμίες των σχετικών με το έργο τους αποφάσεων.

Κυρίως στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, επισημαίνει ο κ. Μπάρκας, κατά τους Θερινούς μήνες, όπου ο φόρτος εργασίας παροχής διοικητικού έργου είναι ιδιαίτερα αυξημένος και λαμβάνουν χώρα όλες οι υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών, παρατηρείται το παράδοξο φαινόμενο διοικητικοί υπάλληλοι να καθίστανται προϊστάμενοι των εαυτών των, με λίγα λόγια προϊστάμενος και υφιστάμενος είναι ένα και το αυτό πρόσωπο.
Η κατάσταση αυτή, τονίζει ο κ. Μπάρκας, δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στη διοίκηση της εκπαίδευσης και έχει αντίκτυπο στην ίδια την λειτουργία των σχολείων.
Eρωτά τους κ.κ. Υπουργούς Παιδείας και Εσωτερικών εάν σκοπεύουν να συνεχίσουν τις πολιτικές που οδηγούν στην υποστελέχωση των Διοικητικών Υπηρεσιών Εκπαίδευσης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους εργαζόμενους, καλώντας τους παράλληλα να εντάξουν στις άμεσες προτεραιότητες τους, εντός του τρέχοντος σχολικού έτους, τη στελέχωση των διοικητικών υπηρεσιών Εκπαίδευσης του Νομού Πρέβεζας, με τις περίπου 600 εκκρεμείς μετατάξεις, ώστε να καλυφθούν κάποια από τα κενά και την επανεκκίνηση της διαδικασίας του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων.
Μετά τα πρωτοφανή κενά σε εκπαιδευτικούς λειτουργούς, ένα μήνα από την έναρξη του σχολικού έτους και τις αδικαιολόγητες ελλείψεις σε διοικητικό προσωπικό των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, είναι προφανές, δηλώνει ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Πρέβεζας Κώστας Μπάρκας, ότι η κυβέρνηση της Ν.Δ. αφήνει στην τύχη της τη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση και όσους την υπηρετούν.

«Παρόντες», από το Οικοτροφείο Αίολος και τον ΦωτΟΑρτ
Στα πλαίσια του 9ου φεστιβάλ ψυχικής υγείας « επιλέγω να ζω » που διοργανώνει η Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Έρευνας και Παρέμβασης στα Ιωάννινα στις 10 & 11 Οκτωβρίου 2019 στον πολιτιστικό χώρο « Δημήτρης Χατζής» , Παλαιά Σφαγεία , το Οικοτροφείο Αίολος της Ε.Ψ.Ε.Π σε συνεργασία με τον φωτογραφικό σύλλογο Άρτας ΦωτΟΑρτ παρουσιάζει τη φωτογραφική έκθεση «Παρόντες».
Η διετή συνεργασία με τον φωτογραφικό σύλλογο Άρτας ΦωτΟΑρτ , ακολουθώντας την καθημερινότητα των ενοίκων εντός και εκτός δομής σε διάφορες δράσεις , είχε ως αποτέλεσμα μια τεράστια συλλογή φωτογραφικού υλικού. Επιλέχτηκαν 20 φωτογραφίες μέσα από τις οποίες αναδεικνύονται συναισθήματα, προσωπικότητες και σχέσεις εμπιστοσύνης των ενοίκων με τα πρόσωπα αναφοράς τους αλλά και με τα μέλη της φωτογραφικής ομάδας.
Η προβολή των φωτογραφιών έχει ως στόχο να αντιταχτεί στο στίγμα που περιβάλλει την ψυχική ασθένεια αποδεικνύοντας ότι όλοι μπορούν να είναι ΠΑΡΟΝΤΕΣ . Η έκθεση είναι ανοιχτή προς το κοινό τις ημερομηνίες 10, 11& 12 Οκτωβρίου. Σας περιμένουμε!