Η ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ

Στην Ελλάδα είμαστε πρώτοι σε τροχαία ατυχήματα (δυστυχήματα) στα δίκυκλα. Πολλοί είναι χωρίς κράνος, μιλούν στο κινητό , περνούν με κόκκινο και βγάζουν εκφωνητικούς πολλές φορές θορύβους.
Στο κινητό στα αυτοκίνητα τολμώ να πω ότι περίπου το 90 % των οδηγών παίρνουν στροφές με το κινητό και συνομιλούν με τον διπλανό συγχρόνως. Ευτυχώς που δεν παίζουν και με tabletστο αυτοκίνητο.
Στη δυτική Ελλάδα έγινε πρόσφατα η Ιονία οδός . Όλοι τρέχουν με ταχύτητα άνω των 100 χλμ την ώρα που είναι το όριο και δεν ξέρεις πότε θα σε προσπεράσουν αν πηγαίνεις σύμφωνα με το όριο ταχύτητας.

Σε άλλες χώρες (Αγγλία, Ισπανία) που έχω και προσωπική άποψη από τους γιους μου γιατρούς- εξόριστους, αν υπερβείς το όριο σου έρχεται το πρωί κλήση από την εφορία να πληρώσεις πρόστιμο. Εδώ δε βαριέσαι αδερφέ, δεν υπάρχουν κάμερες στους δρόμους και είναι εύκολο να σβήσεις τις κλήσεις.
Κατά τη γνώμη μου έπρεπε η τροχαία να κόβει πρόστιμο και να πληρώνεται την ώρα της παράβασης.
Εμένα με χτύπησαν τέσσερις φορές από πίσω αυτοκίνητα χωρίς καμία ποινή. Στην Αυστραλία έβαλαν κάμερες και για τα κινητά.

Εδώ δεν γίνεται τίποτα και πρόσφατα είχε γράψει και ο πρώην υπουργός κος Στέφανος Μάνος στην καθημερινή για την κυκλοφορία. Φωνή βοώντος εν τη ερήμω.
Γιατί να χύνεται τόσο αίμα ? Γιατί να χάνονται ζωές και ιδίως νέων ατόμων? Γιατί αυτή η αδιαφορία από την πολιτεία? Δεν περιμένω απαντήσεις , ούτε εξηγήσεις . Όλοι λένε ο Θεός βοηθός για τον δρόμο. Ο Έλληνας χωρίς τιμωρία δεν συμμορφώνεται ποτέ!!!!
Υ.Γ. Το 10-20% των αυτοκινήτων έχει ένα φως και δεν μπορείς να αντιληφθείς αν έρχεται από απέναντι αυτοκίνητο ή μηχανή. Γιατί? Εμένα με χτύπησε αυτοκίνητο στη διάβαση

Κωνσταντίνος Λ. Μπουραντάς
Καθηγητής παθολογίας – αιματολογίας