Εξιχνιάστηκε υπόθεση ζωοκλοπής σε χωριό της Πρέβεζας

Σχηματίστηκε σχετική δικογραφία σε βάρος ενός ημεδαπού
Εξιχνιάστηκε, ύστερα από έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, υπόθεση ζωοκλοπής, η οποία έγινε κατά το χρονικό διάστημα από τον Οκτώβριο του 2019 έως την 15-02-2020 σε χωριό της Πρέβεζας.
Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για ζωοκλοπή.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο κατηγορούμενος, κατά το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα, αφαίρεσε από αγρόκτημα σε χωριό της Πρέβεζας, (30) κυψέλες με πληθυσμό μελισσών καθώς και μελισσοκομικό εξοπλισμό.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, βρέθηκαν σε δύο αγροκτήματα που χρησιμοποιούσε ο κατηγορούμενος σε χωριό της Πρέβεζας, μέρος των κλεμμένων κυψελών μαζί με πληθυσμό μελισσών καθώς και μέρος του αφαιρεθέντος μελισσοκομικού εξοπλισμού, τα οποία κατασχέθηκαν προκειμένου να αποδοθούν στον ιδιοκτήτη τους.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας, ενώ προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Από την Θηροφυλακή της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου
Συλλήψεις λαθροθήρων στη Γρέβια και το Τετράκωμο
Την επ’ αυτοφώρω σύλληψη λαθροθήρων πραγματοποίησε η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου, σε δύο περιπτώσεις στα ορεινά της Άρτας.
Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια απογευματινής περιπολίας, θηροφύλακας της Ε’ ΚΟΗ στη θέση «Παλαιοστάνη» του οικισμού Γρέβιας στην κοινότητα Πηγών του δήμου Γ. Καραϊσκάκη, έκανε σήμα στάσης στον οδηγό ενός δικύκλου που κινούνταν σε δασικό δρόμο, έχοντας ανοιχτό έναν φακό– προβολέα μεγάλης εμβέλειας. Όπως διαπιστώθηκε κατά τον έλεγχο, ο οδηγός του δικύκλου είχε εκτός θήκης ένα κυνηγετικό όπλο (δίκαννο), το οποίο έφερε δύο φυσίγγια και ήταν έτοιμο προς χρήση για τη θήρα τριχωτών θηραμάτων.

Ο συλληφθείς, που δε διέθετε καν άδεια θήρας, αρνήθηκε να παραδώσει το όπλο, τα φυσίγγια και τον φακό – προβολέα. Ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία από την κείμενη νομοθεσία με τη δικογραφία να αποστέλλεται στις αρμόδιες Εισαγγελικές αρχές, προκειμένου να οριστεί τακτική δικάσιμος.
Επίσης σε άλλη περιοχή και συγκεκριμένα στη θέση «Λογαρού» της κοινότητας Τετρακώμου του δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων, κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής που διενεργούσε περιπολία, εντόπισε ένα άτομο να ασκεί θήρα, χωρίς να διαθέτει νόμιμη άδεια θήρας. Το άτομο αρνήθηκε να παραδώσει το όπλο και τα φυσίγγια που έφερε μαζί του, και ακολουθήθηκε και σε αυτή την περίπτωση η προβλεπόμενη από την κείμενη νομοθεσία διαδικασία, ώστε να οριστεί τακτική δικάσιμος.

Η Ε’ ΚΟΗ με ανακοίνωσή της αφού υπενθυμίζει ότι η κυνηγετική περίοδος για τη θήρα τριχωτών θηραμάτων έχει ολοκληρωθεί, ενώ στο τέλος του μήνα ολοκληρώνεται και η περίοδος άσκησης θήρας για τα πτερωτά θηράματα, ξεκαθαρίζει προς κάθε κατεύθυνση, ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί καμία συμπεριφορά που κινείται εκτός του νόμιμου πλαισίου για τη θήρα, πολύ δε περισσότερο συμπεριφορές που προκαλούν ζημία στον φυσικό πλούτο της περιοχής και στα ζώα της άγριας πανίδας,

Σχηματισμός δικογραφίας για απάτη
Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός ημεδαπού, για απάτη.
Ειδικότερα, όπως καταγγέλθηκε, ο κατηγορούμενος, προφασιζόμενος ότι είναι συνεργάτης γνωστής εταιρείας παραγωγής φωτογραφικών μηχανών, έπεισε έναν ημεδαπό να του καταβάλει το χρηματικό ποσό των -1.520- ευρώ προκειμένου να του πωλήσει σε προνομιακή τιμή μία φωτογραφική μηχανή, την οποία όμως ουδέποτε του παρέδωσε.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Έκλεβαν προϊόντα από σούπερ-μάρκετ 
Συνελήφθησαν στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, δύο αλλοδαπές, οι οποίες νωρίτερα την ίδια ημέρα είχαν αφαιρέσει προϊόντα από σουπερ μάρκετ της πόλης.