Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής χρηματικού ποσού, σε βάρος 33χρονου

Εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, υπόθεση κλοπής χρηματικού ποσού, που έγινε με τη μέθοδο της απασχόλησης, σε βάρος 33χρονου αλλοδαπού στα Ιωάννινα.
Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία τεσσάρων ημεδαπών γυναικών, ηλικίας 27, 48, 39 και 45 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, την 18-12-2018 στα Ιωάννινα, οι τέσσερις γυναίκες προσέγγισαν 33χρονο αλλοδαπό που κινούνταν πεζός και του αφαίρεσαν, με τη μέθοδο της απασχόλησης, χρηματικό ποσό από την τσέπη του παντελονιού του.

Συνελήφθησαν έξι ημεδαποί για ΘΑΝΑΣΗ!
Συνελήφθησαν, στις 10-07-2019 αργά το απόγευμα, στην ευρύτερη περιοχή της Άρτας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, έξι ημεδαποί ηλικίας 50, 71, 66, 57, 61 και 75 ετών, κατηγορούμενοι για παράβαση της νομοθεσίας περί παιγνίων.
Ειδικότερα, διενεργήθηκε αιφνιδιαστικός έλεγχος σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφενείο), όπου διαπιστώθηκε η παράνομη διεξαγωγή του ψυχαγωγικού παιχνιδιού «ΘΑΝΑΣΗΣ».

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, διαπιστώθηκε ότι ο 50χρονος ιδιοκτήτης του καταστήματος, είχε επιτρέψει τη διεξαγωγή και τη διενέργεια με χρήματα του προαναφερόμενου παιγνιδιού, στο οποίο συμμετείχε και ο ίδιος μαζί με τους πέντε ημεδαπούς, οι οποίοι και συνελήφθησαν.
Στους χώρους του καταστήματος και στην κατοχή των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
•το συνολικό χρηματικό ποσό των (1.675) ευρώ,
•δύο τράπουλες,
•μπλοκ σημειώσεων με πονταρίσματα.
Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας.
Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Άρτας.

Πλαστογραφία και απάτη στην Πρέβεζα
Σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία σε βάρος 24χρονου ημεδαπού, ο οποίος πλαστογράφησε τραπεζική επιταγή, την οποία χρησιμοποίησε στα πλαίσια εμπορικής συναλλαγής
Από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 24χρονου ημεδαπού, για υπόθεση απάτης και πλαστογραφίας.

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης σχετικής καταγγελίας, διαπιστώθηκε ότι ο 24χρονος κατηγορούμενος, στα πλαίσια εμπορικής συναλλαγής, παρέδωσε σε 53χρονο ημεδαπό, επιταγή, ονομαστικής αξίας (5.000) ευρώ, με φερόμενο εκδότη τον ίδιο, η οποία όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ήταν πλαστή.
Σημειώνεται ότι ο 24χρονος έχει απασχολήσει ξανά στο παρελθόν τις διωκτικές αρχές, για παρόμοια αδικήματα.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Σύλληψη για κατοχή ναρκωτικών
Συνελήφθησαν, στις 10-07-2019 το βράδυ στα Ιωάννινα, από περιπολούντες αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ιωαννίνων, πέντε άτομα, δύο ημεδαποί, ηλικίας 29 και 24 ετών, καθώς και τρεις αλλοδαποί, ηλικίας 19, 18 και 19 ετών, διότι στο πλαίσιο ελέγχων, διαπιστώθηκε ότι κατείχαν μικροποσότητα κάνναβης και ένα τσιγάρο κάνναβης.