Εορτασμοί για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 στην Άρτα

Με δοξολογίες και παρελάσεις γιορτάστηκε η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 στην Άρτα. Στον Δήμο Αρταίων πραγματοποιήθηκαν με λαμπρότητα και με μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, οι προγραμματισμένες τιμητικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.
Στη πόλη της Άρτας το εορταστικό πρόγραμμα άρχισε με την καθιερωμένη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου ακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση και η απόδοση φόρου τιμής στους πεσόντες του έπους του ’40 με την κατάθεση στεφάνων στο μνημείο στο ευρυχώριο του Αγίου Δημητρίου και ακολούθησε η παρέλαση μαθητών, συλλόγων και του στρατού.
Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 γιορτάστηκε σε ολόκληρο το νομό Άρτας όπου τελέστηκαν δοξολογίες στους Ιερούς Ναούς και ακολούθησαν διοργανώσεις τελετών στα μνημεία των πεσόντων και παρελάσεις μαθητών και συλλόγων.

Μηνύματα
Τα δικά τους μηνύματα έστειλαν τοπικοί παράγοντες για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

-Ο βουλευτής Άρτας Γιώργος Στύλιος: Το «ΟΧΙ» είναι μια κορυφαία στιγμή της ιστορίας μας. Η 28η Οκτωβρίου, μια επέτειος που γεμίζει με υπερηφάνεια όλους τους Έλληνες. Καμαρώνουμε τη νέα γενιά της πατρίδας μας που σήμερα παρελαύνει.
Σήμερα οι νεότεροι συνεχίζουμε τη μάχη για μια Ελλάδα ισχυρή, ασφαλή και δίκαιη. Μια χώρα που πάει μπροστά, στηρίζει τη νέα γενιά και είναι δίπλα στους πολίτες της.
Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες, σε όλους τους Έλληνες, με αισιοδοξία και πίστη σε ένα καλύτερο μέλλον.

-Ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης: Το μεγάλο «OXI» του λαού μας, τιμάται σήμερα σε μια περίοδο κρίσιμη για ολόκληρη την ανθρωπότητα. Εύχομαι το «OXI» των Ελλήνων απέναντι στον πόλεμο και τον ναζισμό να μας ενώνει όλους και να γίνει οδηγός για την ειρηνική συνύπαρξη όλων των λαών.
Σήμερα οι Έλληνες στεκόμαστε περήφανοι για το «ΟΧΙ» μας αλλά και για όσα καταφέραμε στα χρόνια που ακολούθησαν.
Ζήτω η Ελλάδα, ζήτω το Έθνος, ζήτω όσοι πιστεύουν στην ειρήνη, την αρετή και την ελευθερία.
Χρόνια πολλά Άρτα!

-Ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Αρταίων Χριστόφορος Σιαφάκας: Σήμερα αποδίδουμε φόρο τιμής σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες που με αξιοπρέπεια αντιστάθηκαν στον κατακτητή και όρθωσαν το ανάστημά τους διεκδικώντας την εθνική μας ανεξαρτησία. Η θυσία τους θα παραμείνει για πάντα ανεξίτηλα γραμμένη στις ηρωικές σελίδες της ιστορίας της Ελλάδας, αλλά και στις ψυχές όλων των Ελλήνων που χαίρονται σήμερα την ελευθερία τους. Η ιστορία συνεχίζει να γράφεται καθημερινά και όλοι μας οφείλουμε να διδάξουμε τις νέες γενιές, τα νέα παιδιά, ότι η δημοκρατία, η ομαδικότητα, η συνεργασία και η ενότητα πρέπει να αποτελούν πυξίδα για όλους τους αγώνες διεκδίκησης ενός καλύτερου “αύριο”! Χρόνια Πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες!

*****Κομπότι: κατάθεση στεφάνων και παρέλαση μαθητών

*****Περάνθη: Στο μνημείο της Περάνθης μετά την δοξολογία έγινε κατάθεση στεφάνων από τον Πρόεδρο του χωριού Νίκο Γιαννούλη και την Πρόεδρο του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Περάνθης Σταυρούλα Τράμπα.