ΕΕΚΕ: Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων στην ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Η Ένωση Εργαζόμενων Καταναλωτών, στηρίζει την πανελλήνια απεργία τη Δευτέρα στις 30/10 που έχει προκηρυχθεί στην Τράπεζα Πειραιώς, αφού, με την επιδιωκόμενη συρρίκνωση του δικτύου καταστημάτων και του αριθμού των εργαζόμενων που εξυπηρετούν τους καταναλωτές, αποδυναμώνονται οι τοπικές κοινωνίες, ιδιαίτερα της περιφέρειας και δυσχεραίνεται η πρόσβαση σε τραπεζικές υπηρεσίες και προϊόντα, για όλους τους πολίτες που δεν διαθέτουν ψηφιακές δεξιότητες. Από την άλλη μεριά, πλήττεται το δικαίωμα στην εργασία 780 υπαλλήλων οι οποίοι, οδηγούμενοι στην ανεργία, θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τεράστιες δυσκολίες στην διαχείριση των καταναλωτικών οικογενειακών τους αναγκών.
Τα τραπεζικά ιδρύματα οφείλουν να προστατεύουν τα δικαιώματα των καταναλωτών και ιδίως των εργαζομένων τους, αποφεύγοντας πρακτικές που, στο όνομα της κερδοφορίας, οδηγούν σε αδιέξοδο τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.

Έλεγχοι στα ακτινίδια από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης
Το ΥΠ.Α.Α.Τ. λαμβάνοντας υπόψη ότι το ακτινίδιο αποτελεί ένα σημαντικό ελληνικό εξαγώγιμο προϊόν και προκειμένου να διασφαλίσει την καλή ποιότητά του και γενικότερα τη φήμη των ελληνικών προϊόντων στις αγορές του εξωτερικού, μέσω των ελεγκτικών μηχανισμών της κεντρικής αρμόδιας υπηρεσίας, πραγματοποιεί από την αρχή της εμπορικής περιόδου των ακτινιδίων έκτακτους ελέγχους σε όλα τα στάδια εμπορίας και διακίνησής τους.
Στο πλαίσιο αυτό, μέχρι σήμερα, έχουν διενεργηθεί 476 έλεγχοι (έναντι 194 που διενεργήθηκαν την αντίστοιχη περσινή εμπορική περίοδο) σε επιχειρήσεις (τυποποιητήρια/συσκευαστήρια, αγορές χονδρικής/λιανικής πώλησης) καθώς και σε διακινούμενα φορτία (σημεία εξόδου από τη χώρα και σημεία του εθνικού οδικού δικτύου) εκ των οποίων οι 72 αφορούν σε ακτινίδια και στις περιπτώσεις όπου εντοπίστηκαν μη συμμορφώσεις δρομολογείται η επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων.
Ειδικότερα το 77% των ελέγχων επικεντρώθηκαν στα σημεία εξόδου από τη χώρα.
Στόχος του ΥΠ.Α.Α.Τ. είναι η τήρηση της ισχύουσας ενωσιακής και εθνικής νομοθεσίας και η προστασία των συμφερόντων των παραγωγών και των υγιών εξαγωγικών επιχειρήσεων.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΗΣ
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Άρτας συνδιοργανώνει με το Δήμο Αρταίων και την Εταιρεία Ελληνικών Θεμάτων εκδήλωση με θέμα «100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΗΣ».
Το θέμα αυτό, που είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον, λόγω του αντικτύπου της συνθήκης, όχι μόνο στην Ελληνική Επικράτεια, αλλά και σε άλλες χώρες, θα παρουσιάσουν τρεις εκλεκτοί προσκεκλημένοι, ήτοι οι Κωνσταντίνος Φίλης (καθηγητής διεθνών σχέσεων), Βίκυ Φλέσσα (δημοσιογράφος – κλασική φιλόλογος) και Μανώλης Κωστίδης (δημοσιογράφος). Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στην πόλη της Άρτας το Σάββατο 4η Νοεμβρίου 2023 και ώρα 18:30΄ στην αίθουσα του Μ/Φ Συλλόγου «ΣΚΟΥΦΑΣ» και θα επακολουθήσει συζήτηση.

Το ΚΕΘΕΑ Ήπειρος αναζητά εθελοντές εκπαιδευτικούς
Το ΚΕΘΕΑ Ήπειρος στα Ιωάννινα αναζητά εθελόντριες/ντές για τη διδασκαλία μαθημάτων Φυσικής – Χημείας – Μαθηματικών στα μέλη του Θεραπευτικού Προγράμματος.
Τα μαθήματα αφορούν ανάγκες τυπικής εκπαίδευσης των μελών, πραγματοποιούνται 1 έως 2 φορές την εβδομάδα, κυρίως απογευματινές ώρες, στον χώρο του ΚΕΠΑΒΙ στα Ιωάννινα.
Θα χαρούμε να έρθεις και να προσφέρεις στην ομάδα μας!
Αιτήσεις στο τηλέφωνο 2651076850 ή στο e-mail research1@kethea-epirus.gr ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://kethea-epirus.gr/ethelontismos/

Επίσκεψη του Δημήτρη Φατούρου, εκπροσώπου ΟΗΕ, στο 5ο Γυμνάσιο Άρτας
Στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας του ΟΗΕ -24 Οκτωβρίου- και της 78ης επετείου ίδρυσής του, επισκέφτηκε το 5ο Γυμνάσιο Άρτας ο Υπεύθυνος Επικοινωνίας για την Ελλάδα του ΟΗΕ κ. Δημήτρης Φατούρος, μετά από πρόσκληση του Διευθυντή Νικ. Μπούνα και του Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου.
Σκοπός της επίσκεψης και της παρουσίασής του ήταν να συζητήσει με τους μαθητές και τις μαθήτριες του Γυμνασίου για την ιστορία, τον ρόλο, το έργο των Ηνωμένων Εθνών και τη σχέση του με την Ελλάδα από το 1945 μέχρι σήμερα, καθώς και για τις μελλοντικές δυνατότητες απασχόλησης στον ΟΗΕ και σε άλλες ειδικευμένες οργανώσεις των Ηνωμένων Εθνών.
Η παρουσίασή του συμπεριέλαβε αναφορά στην Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου την 75η επέτειο της οποίας εορτάζουμε φέτος, τη συνεργασία του ΟΗΕ με την ΕΕ, καθώς και τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης.
Κατά την παρουσίασή του ο κ. Δ. Φατούρος τόνισε ιδιαίτερα τη σημασία της γλωσσομάθειας, της καλλιέργειας των ήπιων δεξιοτήτων στους νέους και νέες και τη συμβολή του εθελοντισμού.
Υπογράμμισε τέλος τον σημαντικό ρόλο που μπορούν και πρέπει να διαδραματίσουν οι νέοι για την επίτευξη των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης και την αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων που αντιμετωπίζει ο κόσμος μας.
Οι μαθητές και μαθήτριες του σχολείου έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα ζητήματα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και συμμετείχαν ενεργά στην εποικοδομητική συζήτηση που ακολούθησε.