Επίσκεψη στην ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων της Μερόπης Τζούφη

Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων πραγματοποίησε η Μερόπη Τζούφη, όπου συναντήθηκε με την επίτιμη πρόεδρο Νατάσα Μπέγκα, την πρόεδρο Βασιλική Κωστή-Παπαβασιλείου, την υπεύθυνη του τοπικού παραρτήματος Βασιλική Μάστακα και τα μέλη της διοικούσας επιτροπής Άρη Χολέβα και Ιουλία Βλάχου.
Στη συζήτηση υπογραμμίστηκε πως τόσο οι ευάλωτες ομάδες πληθυσμού όσο και οι δομές που τις υποστηρίζουν, αντιμετωπίζουν μια σειρά από προκλήσεις και δυσκολίες λόγω της πανδημίας, της ενεργειακής κρίσης και των οικονομικών περιορισμών. Πιο ειδικά, ο περιορισμός των δωρεών από τους πολίτες προς την ΕΛΕΠΑΠ έχει ως αποτέλεσμα τον περιορισμό των δράσεων.
Προβληματισμός επικρατεί επίσης για την πανσπερμία δομών που παρέχουν υπηρεσίες σε παιδιά ΑμεΑ. Όπως υπογραμμίστηκε, υπάρχει άμεση ανάγκη καλύτερου συντονισμού, οργανωμένης δράσης και αυστηρού ελέγχου από την Πολιτεία.
Στη συνέχεια, η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επισκέφθηκε τις Στέγες Υποστηριζόμενες Διαβίωσης και συναντήθηκε με την υπεύθυνη λειτουργία τους Μαρία Κύρκου. Όπως επισημάνθηκε, η συγκεκριμένη δομή προέκυψε μετά από πολλά χρόνια προσπαθειών και σκληρής δουλειάς των ανθρώπων της ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων, ενώ υπογραμμίστηκε η ανάγκη στήριξης των Στεγών από την Πολιτεία για την καλύτερη δυνατή διαβίωση των φιλοξενούμενων.

Πλαταριώτικα 2022 στον Δήμο Ηγουμενίτσας
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Πλαταριώτικα 2022» που συνδιοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πλαταριάς με τον Δήμο Ηγουμενίτσας, θα πραγματοποιηθούν οι κάτωθι εκδηλώσεις:
25 Ιουλίου:
Βαρκαρόλα. Ενόψει του εορτασμού της Αγίας Παρασκευής θα πραγματοποιηθεί η μεταφορά της εικόνας της Αγίας Παρασκευής με βάρκες στην παραλία της Πλαταριάς, συνοδεία της Φιλαρμονικής του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ. Δήμου Ηγουμενίτσας. Ακολουθεί δημοτική βραδιά στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας.
26 Ιουλίου, 10:00 μ.μ.:
13ο Χορευτικό Αντάμωμα με τη συμμετοχή χορευτικών. Ακολουθεί δημοτική βραδιά στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας.
27 Ιουλίου, 07:00 μ.μ.:
Yoga στην παραλία, έναντι Δημοτικού Σχολείου Πλαταριάς
27 Ιουλίου, 09:00 μ.μ.:
Καντάδα στην παραλία Πλαταριάς από την χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Εθνικής Αντίστασης
3 Αυγούστου, 07:30 μ.μ.:
Θεατρική παράσταση «Εγώ ο διαφορετικός» στο θεατράκι Πλαταριάς, Είσοδος Ελεύθερη
4 Αυγούστου, 07:30 μ.μ.:
Θεατρική παράσταση «Μια ουτοπία-η πόλη που θέλω να ζω» στο θεατράκι Πλαταριάς, Είσοδος Ελεύθερη

Ιδρύθηκε η Ένωση Πρακτόρων Ταχυδρομικών Υπηρεσιών (Ε.Π.Τ.Υ.)
Ένας από τους πιο νευραλγικούς επαγγελματικούς κλάδους για το ηλεκτρονικό εμπόριο και την αλληλογραφία, αυτός των πρακτόρων ταχυδρομικών υπηρεσιών και ταχυμεταφορών, απόκτησε το 2022 το δικό του συλλογικό και αντιπροσωπευτικό σωματείο. Με αφορμή μια πρωτοβουλία μιας ομάδας πρακτόρων, δημιουργήθηκε η « Ένωση Πρακτόρων Ταχυδρομικών Υπηρεσιών (Ε.Π.Τ.Υ.)», που φιλοδοξεί να αποτελέσει τον ενωτικό κρίκο όλων όσων εργάζονται στις ταχυμεταφορές και επιθυμούν να μοιραστούν τις δυνάμεις τους, το όραμα τους, τους κοινούς προβληματισμούς αλλά και τις ιδέες τους για το «παρών» και την επόμενη ημέρα του κλάδου.
Οι στόχοι της Ε.Π.Τ.Υ όπως έχουν καθοριστεί από τους ιδρυτές της είναι:
• Η προαγωγή και κατοχύρωση της επαγγελματικής εξέλιξης κάθε μέλους
• Η συμμετοχή και η υποστήριξη των μελών σε εμπορικές και διαπραγματευτικές διαδικασίες
• Η δημιουργική συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, η ανάπτυξη και η καλλιέργεια των σχέσεων και των επαφών μαζί τους
Μέλη της Ε.Π.Τ.Υ. μπορούν να γίνουν όλοι οι πράκτορες από όλα τα δίκτυα ταχυμεταφορών της χώρας, εφόσον το επιθυμούν, επικοινωνώντας ηλεκτρονικά στο eptygr@gmail.com από όπου μπορούν να ενημερωθούν για κάθε σχετικό θέμα.

Από την περιφερειακή κίνηση ΑΡ.Π.Η
Αλληλεγγύη στους αγωνιζόμενους κατοίκους Τύριας –Κρανιάς και Θεσπρωτικού

Ως περιφερειακή κίνηση βρισκόμαστε στο πλευρό των κατοίκων της περιοχής που αγωνίζονται ενάντια στην εγκατάσταση φωτοβολταικών και αιολικών πάρκων στη περιοχή τους, αναφέρει η περιφερειακή κίνηση ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στην ΉΠΕΙΡΟ (ΑΡ.Π.Η). Η επέκταση των ενεργειακών κολοσσών δεν έχει καμία σχέση με τη κάλυψη των ενεργειακών αναγκών του λαού. Όλα γίνονται για την κερδοφορία τους όπως και στον πόλεμο στην Ουκρανία. Να σταματήσει τώρα η καταστροφή της περιοχής η οποία είχε μπει στο μάτι και εξορυκτικών εταιρειών. Στηρίζουμε τον αγώνα των κατοίκων που στις 22 Ιούλη βρέθηκαν έξω από αποκεντρωμένη περιφερειακή διοίκηση στα Γιάννενα. Να ξεκουμπιστούν οι ενεργειακές εταιρείες από την περιοχή. Να χρηματοδοτηθεί άμεσα ο πρωτογενής τομέας της περιοχής με κριτήριο τις ανάγκες και τα δικαιώματα των κατοίκων.

Δήμος Ιωαννιτών: Αιτήσεις για την πρόσληψη προσωπικού στην καθαριότητα σχολικών μονάδων
Ο Δήμος Ιωαννιτών προχωρά την πρόσληψη με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου εκατόν ένα (101) ατόμων πλήρους απασχόλησης και εικοσιπέντε (25) ατόμων μερικής απασχόλησης για την καθαριότητα σχολικών μονάδων.
Οι συμβάσεις θα έχουν διάρκεια από την ημερομηνία υπογραφής τους και μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους 2022-2023.
Η υποβολή των αιτήσεων έχει ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί στις 3 Αυγούστου.
Έπειτα από την τροποποίηση της υπουργικής απόφασης, οι υποψήφιοι υποχρεούνται πλέον να υποβάλλουν μαζί με την αίτησή τους τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την απόδειξη των απαιτούμενων προσόντων των λοιπών ιδιοτήτων τους και της εμπειρίας τους.
Η αίτηση- υπεύθυνη δήλωση υποβάλλεται ηλεκτρονικά σε ένα αρχείο στο email: sxo@ioannina.gr.
Σημειώνεται ότι θα πρέπει απαραιτήτως να εμφανίζεται υπογεγραμμένη με φυσική υπογραφή ενώ ανυπόγραφες αιτήσεις δεν θα γίνονται δεκτές.
Επισημαίνεται ότι για τις βεβαιώσεις εμπειρίας οι υποψήφιοι- υποψήφιες θα πρέπει να απευθυνθούν στις σχολικές επιτροπές (για απασχόληση έως τη λήξη του διδασκτικού έτους 2019-2020) και στο πρωτόκολλο του Δήμου Ιωαννιτών (Κρυστάλλη 3, email: protocollo@ioannina.gr) για απασχόληση μετά το διδακτικό έτους 2020-2021.