Περιοδεία του Αλέξη Χαρίτση στα Ιωάννινα

Στο πλαίσιο της περιοδείας του Αλέξη Χαρίτση, Τομεάρχη Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στα Ιωάννινα την Πέμπτη 21 Ιουλίου πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις κλιμακίου του κόμματος με εργαζόμενους της ΔΕΗ και μέλη της διοίκησης, με το Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων, το Δ.Σ. του ΣΕΒΙΠΙ και με το Δ.Σ. των φοροτεχνικών- λογιστών.
– Στη συνάντηση με τους εργαζόμενους και μέλη της διοίκησης της ΔΕΗ βρέθηκαν στο επίκεντρο το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα, τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις, εξαιτίας του τεράστιου ενεργειακού κόστους. Ο Αλέξης Χαρίτσης επανέλαβε τη δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την επαναφορά του δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ και του κοινωφελή της ρόλου.

– Στη συνάντηση με το Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων συζητήθηκαν θέματα με έμφαση στα έργα υποδομών, που μπορούν να δώσουν νέα ώθηση στον τουρισμό του Νομού Ιωαννίνων και της Ηπείρου. Ένα σημαντικό ζήτημα που τέθηκε από το Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων είναι η σύνδεση του νομού με το φυσικό αέριο, με δεδομένο πως το λειτουργικό κόστος των ξενοδοχειακών μονάδων είναι εξαιρετικά υψηλό, ιδιαίτερα κατά τους χειμερινούς μήνες λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών.
– Στη συνάντηση με το Δ.Σ του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Βιομηχανικής Περιοχής Ιωαννίνων ( ΣΕΒΙΠΙ) συζητήθηκαν θέματα όπως η αλλαγή του νόμου 3982/2011 που διέπει την λειτουργία όλων των ΒΙΠΕ της χώρας από έναν νέο, ο οποίος δεν φαίνεται να ευνοεί τις επιχειρήσεις και να λύνει προβλήματα. Με δεδομένο ότι ο νέος νόμος θα τεθεί σε λίγες μέρες σε διαβούλευση ο Αλέξης Χαρίτσης τόνισε την ανάγκη αλλαγών και την κατάθεση προτάσεων με σκοπό τη βελτίωση του τελικού νομοσχεδίου που θα έρθει για ψήφιση από την Βουλή.

-Τέλος, ο Αλέξης Χαρίτσης συναντήθηκε με μέλη του Δ.Σ της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών. Η ΕΦΕΕΙ εξέθεσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των λογιστών- φοροτεχνικών όπως η μη τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων, οι καταληκτικές ημερομηνίες και οι αλλαγές, τα πρόστιμα, οι δυσκολίες εφαρμογής του myDATA, τα προβλήματα του ΕΦΚΑ-ΚΕΑΟ. Συζητήθηκαν επίσης ζητήματα που αφορά το Ε.Σ.Π.Α. και τον νέο αναπτυξιακό νόμο.
Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στις συναντήσεις συμμετείχαν η βουλευτής του Νομού Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη, ο συντονιστής της Ν.Ε. Σάββας Δημητριάδης, ο αν. συντονιστής Πέτρος Παλάσχας, τα μέλη της Κ.Ε Γρίβας Χρήστος, Οικονόμου Αθανάσιος, Σουλελέ Λίλα, Στέφος Ιωάννης, τα μέλη της Ν.Ε. Αλέκος Μπαλακιέρας Ελένη Παπαθανασίου, Αλέξανδρος Φαρμάκης καθώς και στελέχη του κόμματος.
Η περιοδεία του Τομεάρχη Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στα Ιωάννινα ολοκληρώθηκε με ομιλία του στη μαζική πολιτική εκδήλωση για την ακρίβεια, τις επιπτώσεις στην κοινωνία και τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στην πλατεία Μαβίλη.