Επίσκεψη Συλλόγου Αστρονομίας και Διαστήματος ΑΣΤΡΟΛΑΒΟΣ στην “ΑΓΚΑΛΙΑ”

Ο Σύλλογος Αστρονομίας και Διαστήματος Άρτας, Αστρολάβος, θέλει να ευχαριστήσει τον πρόεδρο κύριο Γεωργοδήμο Αλέξανδρο, το Διοικητικό συμβούλιο και το προσωπικό του συλλόγου παιδιών με νοητική υστέρηση «Αγκαλιά», για την θερμή υποδοχή που μας επιφύλαξαν κατά την επίσκεψή μας στο κέντρο διημέρευσης ημερήσιας φροντίδας ατόμων με αναπηρία. Στα πλαίσια της επίσκεψής μας τα παιδιά απόλαυσαν μια σύντομη παρουσίαση για τους πλανήτες και το ηλιακό μας σύστημα και έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον τρόπο λειτουργίας του τηλεσκοπίου και την δυνατότητα του να «βλέπει» τόσο μακριά.

Διαπιστώσαμε επίσης, το τιτάνιο έργο που επιτελείτε στο σύλλογο “Αγκαλιά”, που παρά τις τεράστιες δυσκολίες, συνεχίζει τη δύσκολη αποστολή του με αγάπη και πίστη στον άνθρωπο. Παρεμπιπτόντως ο σύλλογος «Αγκαλιά, σύλλογος γονέων κηδεμόνων και φίλων ατόμων με αναπηρία» ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2015 από γονείς παιδιών με αναπηρία. Τον Ιούνιο του 2017 με τη βοήθεια του Δήμου Αρταίων της περιφέρειας Ηπείρου, αλλά και άλλων παραγόντων του τόπου, ο σύλλογος ίδρυσε το Μικτό Κέντρο Διημέρευσης ημερήσιας φροντίδας «αγκαλιά και χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ μέχρι το Μάιο του 2020.

Το κέντρο πλέον διαθέτει έναν Ψυχίατρο Επιστημονικό Διευθυντή που επιβλέπει τη λειτουργία του και συντονίζει το προσωπικό, που αποτελείται από μία Κοινωνική Λειτουργό, δύο Ψυχολόγους, μία εργοθεραπεύτρια, έναν φυσιοθεραπευτή, μία γυμνάστρια ειδικής αγωγής, μία κοινωνική φροντίστρια, μία νοσοκόμα, έναν τραυματιοφορέα και έναν γραμματέα.

Σαν σύλλογος είχαμε ένα εποικοδομητικό διάλογο με τον πρόεδρο του συλλόγου και μας διαβίβασε την αγωνία τους, ώστε να ενταχθούν ξανά στο ΕΣΠΑ μετά τον Μάιο του 2020, για να μπορέσει το κέντρο να συνεχίσει το έργο του. Είναι χρέος μας σαν κοινωνία, όσοι μπορούμε να συνδράμουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Ο σύλλογος Αστρονομίας και Διαστήματος Αστρολάβος, θα στηρίξει τον σύλλογο «Αγκαλιά» και θα συνεχίσουμε την συνεργασία μαζί του, ώστε να βάλουμε και εμείς ένα μικρό λιθαράκι στην ανακούφιση αυτών των παιδιών.

Άλλωστε ο Μάχατμα Γκάντι έχει πει:
“Ένας άνθρωπος είναι το σύνολο των
πράξεων του. Τι έχει κάνει, τι μπορεί
να κάνει. Τίποτε άλλο.”
Για το σύλλογο Αστρονομίας και Διαστήματος Άρτας Αστρολάβος
Κατσώτης Βασίλειος