Επίσκεψη Υπουργού Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα στην Πρέβεζα

Για την επίσκεψη του Υπουργού Ανάπτυξης κ. Κώστα Σκρέκα αναφέρεται με ανακοίνωσή του Βουλευτή Πρεβέζης της ΝΔ, κ. Σπυρίδωνα Κυριάκη, στο οποίο σημειώνονται τα εξής: « είχα τη χαρά και την τιμή να συμμετέχω σε κλιμάκιο που προΐστατο ο Υπουργός Ανάπτυξης, κ. Κώστας Σκρέκας, ο οποίος επισκέφθηκε τον νομό μας, στα πλαίσια της περιοδείας του στην Ήπειρο, πραγματοποιώντας μία σειρά από άκρως ενδιαφέρουσες συναντήσεις με τοπικούς και παραγωγικούς φορείς, καθώς και κομματικά στελέχη του τόπου μας.

Αρχικά, επισκεφθήκαμε την Π.Ε. Πρέβεζας, όπου συζητήσαμε σημαντικά θέματα για τον νομό μας, κυρίως όσον αφορά στις υποδομές και στους οδικούς άξονες, αλλά και στη στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας και απασχόλησης. Στη συνέχεια, επισκεφθήκαμε τον Δήμο Πρέβεζας, όπου μαζί με τον Δήμαρχο και τους Αντιδημάρχους συζητήσαμε για τις προοπτικές του Δήμου, αλλά και για το σχέδιο ανάπτυξης που έχει καταρτίσει ο Δήμος το οποίο, όπως διαπιστώθηκε, παρέχει τις προδιαγραφές για τον μετασχηματισμό και την ανάπτυξη του τόπου.

Κατόπιν, είχαμε τη χαρά να συναντήσουμε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης, κ.κ. Χρυσόστομο, όπου δεχθήκαμε τις ευλογίες του για τη συνέχιση του έργου μας. Συνεχίσαμε τις επισκέψεις μας στο Επιμελητήριο Πρεβέζης. Μαζί με τον Πρόεδρο του και επαγγελματικούς φορείς, θέσαμε επί τάπητος τα προβλήματα που υπάρχουν σε επιμέρους οικονομικούς κλάδους, αλλά και τις προοπτικές ανάπτυξης του νομού, ειδικά μέσω του προγράμματος Interreg VI-A, που διαχειρίζεται το Επιμελητήριο. Κατόπιν, επισκεφθήκαμε την εταιρεία OLYMPIC EEL & SALMON (Foppen), μιας εκ των μεγαλύτερων επιχειρήσεων του νομού και της ευρύτερης περιοχής, η οποία στηρίζει με εκατοντάδες θέσεις εργασίας την τοπική μας κοινωνία, όπου διαπιστώσαμε την αρτιότητα των εγκαταστάσεων της και τη σημασία του κλάδου της μεταποίησης για την ανάπτυξη του νομού.

Τέλος, είχαμε τη χαρά να συναντήσαμε στελέχη της ΔΕΕΠ Πρεβέζης, όπου μαζί πραγματοποιήσαμε μία εφ’ όλης της ύλης συζήτηση, ενώ επισημάναμε τη σημασία μιας ισχυρής Νέας Δημοκρατίας, στις επικείμενες ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, ώστε η χώρα μας να συνεχίσει με σταθερότητα και δυναμισμό την κατεύθυνση πιο κοντά στην Ευρώπη.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά τον Υπουργό Ανάπτυξης, κ. Κώστα Σκρέκα, για το ενδιαφέρον που επέδειξε στα αναπτυξιακά θέματα του νομού μας και τη δέσμευσή του για την παροχή βοήθειας, ώστε να αξιοποιηθούν οι δυνατότητες του τόπου μας στις υποδομές και σε όλους τους παραγωγικούς κλάδους, για μία Πρέβεζα ισχυρή και εύρωστη».