Επιβεβαιώθηκαν άλλα δύο θετικά κρούσματα στην Παραμυθιά

Από τους ελέγχους των δειγμάτων που ολοκληρώθηκαν πριν λίγο από το Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων επιβεβαιώθηκαν δύο θετικά κρούσματα από το στενό οικογενειακό περιβάλλον ατόμων οικογένειας που ήδη έχουν διαπιστωθεί τις προηγούμενες ημέρες ότι έχουν νοσήσει από τον κορωνοϊό στην Παραμυθιά.
Σήμερα από το Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ελέγχθηκαν συνολικά 139 δείγματα, εκ των οποίων τα 137 ήταν αρνητικά. Η κατανομή τους ανά νοσοκομείο έχει ως εξής:ΠΓΝΙ 47, Χατζηκώστα 9, Πρέβεζας 4, Λευκάδας 6, Κέρκυρας 13, Άρτας 17, ΚΟΜΥ 34, Φιλιατών 9.

Τρισάγιο στη μνήμη του Ταξίαρχου Γεωργίου Βασιλάκη
Τρισάγιο στη μνήμη του Ταξίαρχου Γεωργίου Βασιλάκη τελέστηκε στις, 24 Ιουνίου 2020, στον 7ο όροφο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που φέρει και το όνομά του (όροφος Γεωργίου Βασιλάκη).
Στην τελετή παραβρέθηκαν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Κωνσταντίνος Τσουβάλας και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης.
Παρέστησαν, επίσης, ο Υπαρχηγός του Σώματος, Αντιστράτηγος Ανδρέας Δασκαλάκης, ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Παναγιώτης Ντζιοβάρας, Προϊστάμενοι των Κλάδων και Διευθυντές των Διευθύνσεων του Αρχηγείου, εκπρόσωποι Συνδικαλιστικών Ενώσεων του Σώματος καθώς και αστυνομικό προσωπικό.
Ο αείμνηστος Γεώργιος Βασιλάκης έχασε τη ζωή του στις 24 Ιουνίου 2010 από αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί σε φάκελο αλληλογραφίας και εξερράγη στο γραφείο του.

Δελτίο τύπου – κάλεσμα της Γενικής Συνέλευσης του σωματείου εργαζομένων στο τουρισμό – επισιτισμό Πάργας
Την Τρίτη 23/6 πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Πάργας Γενική συνέλευση του Σωματείου Εργαζομένων στον Τουρισμό Επισιτισμό Πάργας. Παραβρέθηκαν ο πρόεδρος και γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας, ο εκπρόσωπος της «Αγωνιστικής Παρέμβασης εργαζομένων Πρέβεζας» στο ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας και συνάδελφος από την «επιτροπή αγώνα εργαζομένων επισιτισμού-τουρισμού Πρέβεζας». Επίσης παραβρέθηκε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Πέτρος Δέσκας της Λαϊκής Συσπείρωσης δήμου Πάργας.
Η προσέλευση ήταν μεγάλη και οι τοποθετήσεις κινήθηκαν στον ίδιο στόχο που δεν είναι άλλος από τη στήριξη με κάθε τρόπο όλων των εποχικά εργαζομένων.
Συγκεκριμένα ομόφωνα αποφασίστηκε:
Την Παρασκευή 26/6 και ώρα 12.00 μμ στην Πρέβεζα, να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της Περιφέρειας Ηπείρου. Στη συνέχεια παράστασή στον Επόπτη Εργασίας και παράδοση αιτήσεων με τα ονόματα των επιχειρήσεων που αρνούνται να επαναπροσλάβουν τους εργαζόμενους τους όπως ορίζει ο τελευταίος νόμος λόγο Κορωνοιού

Αναστέλλεται για προληπτικούς λόγους το “Συμπόσιο Γαστρονομίας Λάκκας Σουλίου”
Το “Συμπόσιο γαστρονομίας Λάκκας Σουλίου” στο Θεσπρωτικό, το οποίο τα προηγούμενα τρία χρόνια γνώρισε ξεχωριστή επιτυχία, ανέδειξε την αξία του γαστρονομικού πλούτου του τόπου μας, τα τοπικά αγροδιατροφικά προϊόντα, την ιστορία και τις παραδόσεις μας, δυστυχώς εφέτος, λόγω του COVID -19, δεν θα πραγματοποιηθεί. Γνώμονας και πρώτο μέλημά μας, ήταν και είναι, η περιφρούρηση της υγείας.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση ο Δήμαρχος Ζηρού «Ευχαριστούμε θερμά τα μέλη των συλλόγων, τους φορείς, τους επιχειρηματίες και όλους εσάς που στηρίξατε με την ενεργό συμμετοχή και παρουσία σας, τα τρία πρώτα “Συμπόσια Γαστρονομίας” και μας ενθαρρύνατε με τη θετική σας διάθεση.
Παραμένουμε πιστοί στη θέση μας, ότι ο γαστρονομικός Πολιτισμός του τόπου μας αποτελεί μια ιδιαίτερη αξία η οποία τον χαρακτηρίζει. Η αξιοποίηση του με κάθε δυνατό τρόπο αναδεικνύει την περιοχή μας, της δίνει προστιθέμενη αξία, και ταυτόχρονα συμβάλει στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.
Θα συναντηθούμε πάλι όταν οι καταστάσεις το επιτρέψουν με νέες γαστρονομικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις αλλά και με περισσότερες ενδιαφέρουσες συνεργασίες.
Ευχόμαστε σε όλους Καλό Καλοκαίρι με υγεία και υπομονή!».

Βοήθεια στο Σπίτι: 8,5 εκατομμύρια από τους ΚΑΠ Δήμων στην ΕΕΤΑΑ Α.Ε.
Με Απόφαση της Υπηρεσιακής Γραμματέως του Υπουργείου Εσωτερικών (αριθμ. 39182/24.6.2020) κατανεμήθηκαν χθες 8.500.000,00 ευρώ στην Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης & Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε.) για το Πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι”.
Υπογραμμίζεται ότι τα εκατομμύρια προέρχονται από το χρηματικό υπόλοιπο των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ) των Δήμων της Χώρας.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο AIRETOS τα χρήματα δίνονται « αποκλειστικά και μόνο για την εκπλήρωση των όρων της από 24.3.2020 Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Εσωτερικών και της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε.), σχετικά με την υλοποίηση του Προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι” ».
Τα χθεσινά χρήματα αποτελούν τη Β’ δόση της Προγραμματικής Σύμβασης, καθώς προηγήθηκε η καταβολή της Α’ δόσης 37.500.000,00 ευρώ, επίσης από τους ΚΑΠ Δήμων.

Όμιλος ΟΤΕ: Υλοποίηση του Εθνικού Μητρώου Ασθενών με COVID-19
Το Εθνικό Μητρώο Ασθενών με COVID-19 υλοποίησε ο Όμιλος ΟΤΕ, σε συνεργασία με την εταιρεία Byte Computer, για το Υπουργείο Υγείας, μέσω της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (Η.ΔΙ.ΚΑ). Το πληροφοριακό σύστημα εξασφαλίζει την «ανωνυμοποίηση» των στοιχείων των ασθενών, σύμφωνα με το ελληνικό και ευρωπαϊκό δίκαιο για την προστασία των προσωπικών δεδομένων και αποτελεί πολύτιμο εργαλείο στα χέρια των επιστημόνων υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας.