Μετά τη συνάντηση Χρήστου Γκόκα με τον πρόεδρο Δημ. Χουλιάρα

Στους Υπουργούς οι προτάσεις του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας

Προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Ανάπτυξης και Επενδύσεων κατέθεσε αναφορά, ο Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, κ. Χρήστος Γκόκας σχετικά με τα μέτρα στήριξης που πρέπει άμεσα να ληφθούν για την ουσιαστική αρωγή των επιχειρήσεων με βάση τις προτάσεις του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας, τις οποίες κοινοποίησε στους αρμόδιους Υπουργούς.

Ο κ Γκόκας στην αναφορά του, αλλά και στις ομιλίες του στην Κοινή Συνεδρίαση των Επιτροπών Παραγωγής και Εμπορίου και Οικονομικών Υποθέσεων, καθώς και σ’ αυτή στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών για τις μικροχρηματοδοτήσεις τόνισε την επιτακτική ανάγκη στήριξης της βιωσιμότητας των επιχειρήσεων. Έκανε σαφές, με βάση και τις προτάσεις του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας, ότι πρέπει να βελτιωθεί το οικονομικό κλίμα με αλλαγές στο φορολογικό και ασφαλιστικό σύστημα, αλλά και για την ανάπτυξη και στήριξη της επιχειρηματικότητας, καθώς και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας.
Επιπλέον τόνισε ότι η ενίσχυση της ρευστότητας θα επιτευχθεί με διευκολύνσεις από το τραπεζικό σύστημα για να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, αλλά και να επιβιώσουν κατά τη περίοδο της υγειονομικής κρίσης.
Τέλος ο κ. Γκόκας ζητά από τους Υπουργούς να λάβουν υπόψη τους τις προτάσεις του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας και να ενημερωθεί για τις αποφάσεις και τις ενέργειές τους.
Οι Προτάσεις

Στην αναφορά του προς του Υπουργούς ο κ. Γκόκας σημειώνει: «Σας καταθέτω ως αναφορά τις προτάσεις του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας, για τη στήριξη της βιωσιμότητας των επιχειρήσεων του εμπορικού κλάδου στην προσπάθεια ανασυγκρότησης της οικονομίας, ύστερα από τις δυσμενείς επιπτώσεις λόγω της πανδημίας του covid-19 και της επιβολής απαγόρευσης λειτουργίας των επιχειρήσεών τους.

Στην επιστολή τους, επισημαίνουν τέσσερις (4) άξονες για τη Βελτίωση του Οικονομικού Κλίματος με συγκεκριμένες προτάσεις στο φορολογικό, ασφαλιστικό και τραπεζικό σύστημα, για τη Διατήρηση των θέσεων Εργασίας, για την Ανάπτυξη και Στήριξη της Επιχειρηματικότητας και για την Ενίσχυση της Ρευστότητας. Παράλληλα κάνουν ειδική αναφορά σε προτάσεις ειδικά για την Περιφέρεια Ηπείρου, για την ανάπτυξη και στήριξη της επιχειρηματικότητας στην περιοχή αυτή.
Παρακαλώ όπως μελετήσετε τις συγκεκριμένες προτάσεις και προβείτε στις απαιτούμενες ενέργειες με σκοπό την θετική ανταπόκριση στα αιτήματά τους».