Επικράτηση Καλαντζή στο νεοσύστατο ενιαίο ΦΟΔΣΑ Ηπείρου

Νέα σελίδα στο ζήτημα της διαχείρησης των απορριμμάτων της Ηπείρου αποτελεί η εκλογή του στη θέση του Προέδρου του Δ.Σ. του ενιαίου ΦΟΔΣΑ Ηπείρου για το Δήμαρχο Ζηρού Νίκο Καλαντζή.

Στις αρχαιρεσίες του νέου Φορέα, που πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή, ο Νίκος Καλαντζής αναδείχθηκε πρώτος σε ψήφους με 17, με δεύτερο σε ψήφους (που εκλέγεται Αντιπρόεδρος) τον επικεφαλής της παράταξης «Ενότητα Πολιτών- Νέα Γιάννενα» και πρώην Δήμαρχο στο Δήμο Ιωαννιτών Θωμά Μπέγκα. Ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Ιωαννιτών Γιώργος Αρλέτος έλαβε 14 ψήφους και ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος έλαβε 12.
Στο νέο Δ.Σ. και την εκτελεστική επιτροπή εκλέχθηκαν οι Κώστας Τζαφέας (16 ψήφοι), Παύλος Σαραμπασίνας, (Δήμος Πρέβεζας, 14 ψήφοι), Γιώργος Μπουκουβάλας (Δήμος Αρταίων, 14 ψήφοι), Λάμπρος Σερβετάς (Δήμος Νικολάου Σκουφά, 13), Ανδρέας Καγκιούζης (Δήμος Σουλίου, 13 ψήφοι).

Σε ρόλο αναπληρωματικού μέλους ο Αντιδήμαρχος Δήμου Πρέβεζας Κώστας Ακρίβης και οι Νίκος Έξαρχος (Δήμος Κόνιτσας), Βασίλης Βλέτσας (Δήμος Ιωαννιτών), Δέσποινα Ζεϊμπέκογλου (Δήμος Ηγουμενίτσας), Βαγγέλης Πήχας (Δήμος Ιωαννιτών).
Στη διαδικασία συμμετείχαν συνολικά 31 εκλέκτορες, παρόντες ήταν 30, καθώς απουσίαζε ο δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων, Γιάννης Σεντελές.
Σε δήλωσή του ο Νίκος Καλαντζής αναφέρει: “Μεγάλη η τιμή και η ευθύνη να με εκλέξουν πρόεδρο του ΦΟΔΣΑ Ηπείρου συνάδελφοι Δήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι της Περιφέρειας Ηπείρου. Μπροστά μας έχουμε πολύ δουλειά. Καλή συνέχεια σε όλα τα μέλη του νέου συμβουλίου”.

Ο νέος ΦΟΔΣΑ έχει πάντως μπροστά του μεγάλες προκλήσεις μεταξύ των οποίων η ενοποίηση των Συνδέσμων Διαχείρισης της Ηπείρου, η στελέχωση του Φορέα με κατάλληλο προσωπικό, η ολοκλήρωση και η μετατροπή των ΧΥΤΑ σε ΧΥΤΥ, ,το κόστος μεταφοράς των απορριμμάτων στη ΜΕΑ, η λειτουργία των σταθμών μεταφόρτωσης, αλλά και η ευαισθητοποίηση των πολιτών απέναντι στην Ολοκληρωμένη Διαχείριση των Αποβλήτων.