Επιμελητήριο Άρτας

Αύξηση του προϋπολογισμού της Ενίσχυσης Μικρών και Πολύ μικρών Επιχειρήσεων

Στην πρόταση για αύξηση του προϋπολογισμού της δράσης, με σκοπό την αύξηση των επιχορηγούμενων επιχειρήσεων που θα ενταχθούν στη δράση «Ενίσχυση Μικρών και Πολύ μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από τη πανδημία Covid-19 στην Περιφέρεια Ηπείρου», επανέρχεται το Επιμελητήριο Άρτας, ζητώντας από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη να την λάβει «σοβαρά υπόψη».

Την επιστολή προς τον Περιφερειάρχη Ηπείρου που υπογράφει ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας Ιωάννης Γκολομάζος, αναφέρονται τα εξής:
«Αξιότιμε κε Καχριμάνη,
Σε συνέχεια ολοκλήρωσης της υποβολής των αιτήσεων για τη συμμετοχή των επιχειρήσεων στη δράση «Ενίσχυση Μικρών και Πολύ μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από τη πανδημία Covid-19 στην Περιφέρεια Ηπείρου», παρακαλούμε όπως λάβετε σοβαρά υπόψη την πρόταση μας για αύξηση του προϋπολογισμού της δράσης, με σκοπό την αύξηση των επιχορηγούμενων επιχειρήσεων που θα ενταχθούν στη δράση.
Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που αναφέρονται στο Δελτίο τύπου της Περιφέρειας Ηπείρου στις 24-12-2020 με θέμα «7.972 αιτήσεις για ενίσχυση από μικρές – πολύ μικρές επιχειρήσεις» και το διαθέσιμο ποσό των 45 εκατομμυρίων ευρώ του προγράμματος, θα επιχορηγηθούν περίπου οι μισές από τις παραπάνω επιχειρήσεις που αιτήθηκαν στο πρόγραμμα.

Οι ιδιαίτερα δυσοίωνες συνθήκες, οικονομικές και κοινωνικές που έχουν δημιουργηθεί λόγω των παρατεταμένων μέτρων αντιμετώπισης του κορωνοϊού με αναστολή της λειτουργίας πληθώρας επιχειρήσεων για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, έχουν δημιουργήσει αρκετά «χρέη» και οικονομικές δυσκολίες στις πληττόμενες επιχειρήσεις με αντίκτυπο τη βιωσιμότητα τους. Για το λόγο αυτό, κρίνουμε ιδιαίτερα σημαντικό να ενισχυθούν όσο το δυνατόν περισσότερες επιχειρήσεις, αν όχι όλες, οι οποίες θα αξιολογηθούν ως προς την ορθότητα του φακέλου τους και οι οποίες θα πληρούν το σύνολο των προϋποθέσεων της δράσης.

Η επιχορήγηση του εν λόγω προγράμματος, η οποία και αφορά την κάλυψη λειτουργικών δαπανών των πληττόμενων επιχειρήσεων για το έτος 2021 θα αποτελέσει σημαντική στήριξη των επιχειρήσεων αυτών με αντίκτυπο της ενίσχυση της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας και κατ’ επέκταση την αποφυγή «λουκέτων» και χαμένων θέσεων εργασίας. Ευελπιστούμε στην θετική ανταπόκριση σας στο αίτημα μας».
Να σημειωθεί πως η επιστολή του Επιμελητηρίου Άρτας κοινοποιείται και προς τους Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Άδωνη Γεωργιάδη, Αν. Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Νίκο Παπαθανάση, Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και Εταιρικού Συμφώνου για το Πλαίσιο Ανάπτυξης (ΕΣΠΑ) κ. Δημήτριο Σκάλκο.