Επιστολή βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ στον πρόεδρο της Βουλής για τον Μπογδάνο

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ με επικεφαλής τη γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Όλγα Γεροβασίλη, έστειλαν επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής κ. Τασούλα, σχετικά με την αδιανόητη πράξη του κ. Μπογδάνου, να αναπαράξει δημοσίευμα που δημοσιοποιούσε λίστα με ονόματα νηπίων.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Ο. Γεροβασίλη, Ε. Αγαθοπούλου, Σ. Αναγνωστοπούλου και Ν. Φίλης που υπογράφουν την επιστολή, ζητούν από τον πρόεδρο της Βουλής να κινήσει όλες τις απαραίτητες κοινοβουλευτικές διαδικασίες με βάση τον κώδικα δεοντολογίας των μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου, όσον αφορά στον βουλευτή κύριο Κωνσταντίνο Μπογδάνο.

Μεταξύ άλλων σημειώνουν:
Επειδή, είναι πρόδηλο ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές πλήττουν καίρια το κύρος της κοινοβουλευτικής και δημοκρατικής λειτουργίας της Βουλής των Ελλήνων.
-Επειδή, τέτοιου είδους συμπεριφορές συνιστούν κατάφωρη εκδήλωση ρατσιστικού μίσους κατά προσώπων, μάλιστα ανηλίκων και υπονομεύουν το κράτος Δικαίου, αλλά και την ίδια την Δημοκρατία.
-Επειδή, είναι αναγκαία η διαφύλαξη και προστασία κάθε άρθρου του Συντάγματος, του Κανονισμού της Βουλής , των νόμων και των διεθνών συνθηκών κ.ά. ιδίως από τα μέλη του Κοινοβουλίου.

-Επειδή, η προστασία των ανήλικων νηπίων – ανεξαρτήτως φύλου, χρώματος, γλώσσας ή θρησκείας – είναι χρέος της Πολιτείας.
Κύριε Πρόεδρε,
Παρακαλώ όπως κινήσετε όλες τις απαραίτητες κοινοβουλευτικές διαδικασίες με βάση τον κώδικα δεοντολογίας των μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου, όσον αφορά στον βουλευτή κύριο Κωνσταντίνο Μπογδάνο.