Επιστολή διαμαρτυρίας Κινήματος Ιδιοκτητών Ακινήτων προς την ΑΑΔΕ

Εκφράζουμε τη δυσαρέσκεια και την απόγνωσή μας

Επιστολή διαμαρτυρίας 213 μελών του Κινήματος Ιδιοκτητών Ακινήτων προς την ΑΑΔΕ, σχετικά με την απώλεια του εισοδήματός του απεστάλη προς τον Διοικητή της ΑΑΔΕ κ. Πιτσιλή Γεώργιο με κοινοποίηση σε Υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα Χρήστο, Πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη Κυριάκο.
«Ως εκμισθωτές ακινήτων, που εδώ και ένα χρόνο λαμβάνουμε τα μισθώματά μας μειωμένα από 40% έως 100%, θα θέλαμε να σας εκφράσουμε προσωπικά, τη δυσαρέσκεια και την απόγνωσή μας, διότι έως σήμερα, παρά την πληροφόρηση που λαμβάνουμε από την ΑΑΔΕ και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, παρά τις διαβεβαιώσεις της Κυβέρνησης, του Υπουργού Οικονομικών και της ΑΑΔΕ, οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουμε λάβει την αποζημίωση για τα διαφυγόντα ενοίκια των μηνών Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2020 αλλά σε πολυάριθμες περιπτώσεις ούτε καν των μηνών Μαρτίου-Οκτωβρίου2020» σημειώνουν στην επιστολή οι ιδιοκτήτες.

Έκτοτε παραμένουμε ανυπεράσπιστοι θεατές, σε μια παρωδία αθέτησης δεσμεύσεων και υποσχέσεων της κυβέρνησης και χωρίς κανένα μέσο και δυνατότητα να καταγγείλουμε την αδικία σε βάρος μας και να λάβουμε σαφείς και συγκεκριμένες απαντήσεις για τα ζητήματα που μας καίνε:
-Πότε επιτέλους θα πάρουμε τα χρήματά μας για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο. Δεν αρκούμαστε πλέον σε άλλες υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα. Κάθε μήνα ακούμε και μια καινούρια προθεσμία, πότε ότι θα έχουμε αποζημιωθεί έως τα μέσα Ιανουαρίου, πότε έως τα μέσα Φεβρουαρίου και το αποτέλεσμα είναι ότι βρισκόμαστε στα μέσα Μαρτίου και ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα στο λογαριασμό μας.
-Πότε θα γίνουν οι διορθωτικοί συμψηφισμοί για τα μισθώματα Μαρτίου-Οκτωβρίου. Είναι απαράδεκτο ένα χρόνο μετά να μην έχει διορθωθεί η αδικία σεβάρος των εκμισθωτών ακινήτων.

-Έως πότε αυθαίρετα θα μας επιτάσσετε τιμωρητικά τα ενοίκια που εισπράττουμε από τη δική μας περιουσία, η οποία είναι ήδη εξαιρετικά επιβεβαρυμένη από φόρους στην Ελλάδα της κρίσης και των μνημονίων. Είμαστε απλοί πολίτες και όχι εκπρόσωποι του μεγάλου κεφαλαίου.
-Γιατί δε διορθώνετε την κατάφορη αδικία της μη αποζημίωσης ενοικίων στις περιπτώσεις υπεκμίσθωσης των ακινήτων μας.
-Πώς μπορεί το κράτος να απαιτεί από τους πολίτες του φορολογική συμμόρφωση όταν το ίδιο το κράτος τη δύσκολη στιγμή αποδεικνύεται κακοπληρωτής. Η απόγνωσή μας είναι άνευ ορίων. Οι περισσότεροι από εμάς πριν φτάσουμε στο σημείο απελπισίας να σας απευθύνουμε επιστολή διαμαρτυρίας, έχουμε εξαντλήσει κάθε δυνατότητα να λάβουμε μια αξιόπιστη και συγκεκριμένη απάντηση, έχουμε τηλεφωνήσει στο αρμόδιο τμήμα της ΑΑΔΕ, έχουμε απευθύνει γραπτά ερωτήματα μέσω του Taxis, έχουμε τηλεφωνήσει χιλιάδες φορές στις ΔΟΥ που υπαγόμαστε και τους λογιστές μας, έχουμε ψάξει στο διαδίκτυο για οποιαδήποτε πληροφορία και είμαστε ακόμα εδώ και περιμένουμε σαν επαίτες, την ελεημοσύνη των δικών μας χρημάτων που μας επιτάξατε χωρίς τη συναίνεσή μας. (…) Έτσι και εμείς τώρα σας ζητούμε να μας απαντήσετε ξεκάθαρα στα παραπάνω ερωτήματα γιατί η υπομονή μας έχει εξαντληθεί και ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ με την επίταξη των ενοικίων μας. Να σημειώσουμε τέλος ότι η παρούσα επιστολή δεν έχει απολύτως καμία πολιτική χροιά ή σκοπιμότητα».