Επιστροφή των εστιατορίων και των καφέ στην Άρτα στην κανονικότητα

Άνοιγμα με μέτρο…

Κλιμάκια του Δήμου στους δρόμους για ενημέρωση
Χρήστος Τσιρογιάννης: “να ανοίξουμε ρολά κατανόησης και αισιοδοξίας”
Επαναλειτουργία του Κάστρου και της Παρηγορήτριας

Με το άνοιγμα των εστιατορίων και των καφέ σε όλη τη χώρα από χθες Δευτέρα, ολοκληρώνεται η επιστροφή στην κανονικότητα.
Αν και τα νέα δεδομένα στην εστίαση θα είναι τελείως διαφορετικά σε σχέση με όσα ίσχυαν μέχρι σήμερα, καθώς τα μέτρα για την προστασία από τον κοροναϊό θα είναι αυστηρά αφού προβλέπονται μεταξύ άλλων αποστάσεις μεταξύ των τραπεζιών, μέγιστος αριθμός ατόμων ανά μαγαζί, η επανέναρξη στην Άρτα συνοδεύτηκε από προσέλευση κόσμου.
Τα κεντρικά καφέ ήταν από το πρωί γεμάτα, ενώ και τα ουζερί το μεσημέρι δέχονταν τις παρέες, που πάντως, αναζητούσαν και το «μέτρο», δηλαδή τις αποστάσεις, που ορίζουν οι νόμοι. Παράλληλα, κλιμάκια του Δήμου, πέρασαν από το κέντρο της πόλης, περισσότερο για να ενημερώσουν και να εξηγήσουν, όπως σημείωσε και σε ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Αρταίων.

Με αισιοδοξία
«Με αισιοδοξία κάνουμε βήματα για επανάκτηση της χαμένης κανονικότητας μας» σημειώνονται μεταξύ άλλων σε δήλωση του Δημάρχου Αρταίων, Χρήστου Τσιρογιάννη που τονίζει” Όλοι μαζί να ανοίξουμε ρολά κατανόησης και αισιοδοξίας”.
Στη δήλωσή του ο Χρήστος Τσιρογιάννης αναφέρει: ««Πρώτη ημέρα της επαναλειτουργίας της εστίασης σήμερα και η Άρτα προσπαθεί να βρει ξανά τον Στον νέο δρόμο που ανοίγεται μπροστά μας, προχωρούμε με ελπίδα αλλά και υπευθυνότητα.
Ο Δήμος μας, όλο αυτό το διάστημα είχε ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με τους καταστηματάρχες και με τον Σύλλογο τους, προκειμένου να λυθούν απορίες αλλά και να εξηγηθούν οι δυνατότητες που δίνονται εκ του Νόμου.

Κλιμάκια του Δήμου, είναι και σήμερα αλλά και τις προηγούμενες ημέρες στους δρόμους όχι απαραίτητα για να ελέγχουν, αλλά για να εξηγούν και να βοηθούν, ώστε όλοι μαζί να “ανοίξουμε ρολά κατανόησης και αισιοδοξίας” στην νέα αυτή εποχή.
Πρόθεσή μου είναι αυτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας να παραμείνουν ανοιχτοί, για να βρεθεί η χρυσή τομή που θα επιτρέψει και στους επαγγελματίες να λειτουργήσουν αλλά και στην πόλη να έχει εύρυθμη λειτουργία».

Λειτουργεί το Κάστρο Άρτας 
Εν τω μεταξύ δύο από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους στην πόλη της Άρτας, το Κάστρο και τον αύλειο χώρο της Παναγίας Παρηγορήτισσας έχει ανοίξει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας.
Όπως σημείωσε ο Χρήστος Τσιρογιάννης πρόκειται για «Μία απόφαση που περιμέναμε εδώ και καιρό και για την οποία προτείναμε πολλές εναλλακτικές, είναι πλέον γεγονός. Η επαναλειτουργία του Κάστρου. Καθημερινά, λοιπόν, εκτός Τρίτης, από τις 8 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα το Κάστρο της πόλης μας θα είναι ανοιχτό και επισκέψιμο για όλους μας. Ευχαριστούμε για την συνεργασία και την ανταπόκριση, την ΕΦΑ Άρτας και το Υπουργείο Πολιτισμού».

Το ωράριο από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας διαμορφώνεται ως εξής:
– Κάστρο Άρτας: καθημερινά 8:00 – 19:00, Τρίτη κλειστά (πληροφορίες τηλ. 26810 24636).
– Παναγία Παρηγορήτισσα: καθημερινά 8:30 – 15:00, Τρίτη κλειστά (πληροφορίες τηλ. 26810 28692).
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας σε ανακοίνωση της, αναφέρει ότι «το Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας και ο ναός της Παρηγορήτισσας θα παραμείνουν κλειστοί έως την έκδοση νεώτερων οδηγιών από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Εξάλλου, σύντομα ένας εμβληματικός αρχαιολογικός χώρος θα αποδοθεί στο κοινό της Άρτας και στους επισκέπτες της πόλης. Η Δυτική Νεκρόπολη της Αμβρακίας θα είναι επισκέψιμη από τις 15 Ιουνίου και εξής, κατόπιν συνεννοήσεως με τους αρχαιοφύλακες του Αρχαιολογικού Μουσείου Άρτας (τηλ. επικοινωνίας 26810 21191, 71700).

Τηλεδιάσκεψη
Τέλος ο Δήμαρχος Αρταίων πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη, αυτή τη φορά με εκπροσώπους από τον κλάδο του τουρισμού. «Συνομιλούμε με τους εκπροσώπους τουρισμού, με στόχο να μεταφέρω τις σκέψεις και τα αιτήματα τους στην ΚΕΔΕ και στα αρμόδια υπουργεία. Η ανάπτυξη του τουρισμού είναι το στοίχημα της περιοχής μας. Απαιτείται όμως η στήριξη, η συνεργασία και ο συντονισμός όλων μας» αναφέρει ο Δήμαρχος Χρ. Τσιρογιάννης.