Επιχειρηματικό Πάρκο-Αρνητική απόφαση στο Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων

Συνέχεια στην υπόθεση του Επιχειρηματικού Πάρκου Άρτας δόθηκε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αρταίων, όπου συζητήθηκε η χωροθέτησή του στα Λιβάδια Καλαμιάς με πρωτοβουλία των παρατάξεων της μειοψηφίας.
Παρότι από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής, ζητήθηκε αναβολή ώστε να συζητηθεί «θεσμικά» σε άλλη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, οι παρατάξεις της μειοψηφίας, πλειοψήφισαν και με 16 ψήφους το έθεσαν σε συζήτηση.
Στη συζήτηση, η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος δέχθηκε σφοδρές επικρίσεις για την αλλαγή στάσης και την επιλογή της περιοχής Λιβάδια Καλαμιάς, αντί τα Κρεκούκια Αμμοτόπο, πράγμα που προκάλεσε εντάσεις και διχασμό στην Τοπική Κοινωνία, ενώ οδήγησε και το Τοπικό Συμβούλιο Καλαμιάς, παρότι «φιλικό» προς τον Δήμαρχο, τελικά ψήφισε εναντίον της επιλογής του Χρήστου Τσιρογιάννη.

Μάλιστα ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Καλαμιάς παίρνοντας το λόγο ζήτησε να γίνει σεβαστή η απόφαση που πήραν στην πρόσφατη συνεδρίαση στην Καλαμιά και που ήταν ομόφωνα αρνητική.
Στη συνεδρίαση παραβρέθηκε εκ μέρους του Επιμελητηρίου Άρτας ο Αντιπρόεδρος Δημήτρης Χουλιάρας, που μιλώντας για τη θέση του Επιμελητηρίου Άρτας, δεν πήρε θέση λέγοντας πως η απόφαση της επιλογής και της της χωροθέτησης του Επιχειρηματικού Πάρκου είναι ζήτημα του Δήμου και της Δημοτικής Αρχής και το Επιμελητήριο δεν έχει λόγο.
Τέλος εκπρόσωπος κατοίκων της Καλαμιάς, επανέλαβε τις θέσεις όσων υποστηρίζουν πως η περιοχή ανήκει στην Κοινότητα και όχι γενικά στον Δήμο Αρταίων, οπότε τον τελικό λόγο έχουν οι κάτοικοι και κανένας άλλος.
Να σημειωθεί πως η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, δεν συντάχθηκε με τις υπόλοιπες παρατάξεις, ενώ ο επικεφαλής της επανέλαβε τις γνωστές θέσεις για ποιος επενδύει και ποιος στηρίζει εργαζόμενους και επιχειρήσεις.