ΕΠ ΗΠΕΙΡΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Ο «κορσές» της κερδοφορίας των ομίλων δεν χωρά τις λαϊκές ανάγκες

Κατά την επίσκεψή του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στους Νομούς της Ηπείρου, Πρέβεζας και Θεσπρωτίας, επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά την προσήλωση της κυβέρνησης της ΝΔ στην στήριξη της κερδοφορίας των επιχειρηματικών και τουριστικών ομίλων, αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΠ ΗΠΕΙΡΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ : Μόνο ως «καθρεφτάκια για ιθαγενείς» μπορούν να χαρακτηριστούν οι δηλώσεις του από την Πρέβεζα, για τα επιπλέον 30 εκατομμύρια ευρώ για 200.000 δικαιούχους του προγράμματος «Τουρισμός για όλους 2022» δηλ. 150 ευρώ ανά δικαιούχο. Την στιγμή που μόνο το κόστος μετακίνησης για παράδειγμα από την Αθήνα μετ΄ επιστροφής στην Λευκάδα την οποία ανέφερε ως ένα τουριστικό προορισμό έχει φτάσει στα 190€ εκ των οποίων τα 64€ είναι σε διόδια. Αν σ΄αυτό προστεθεί το κόστος διαμονής και κόστος διατροφής-διασκέδασης καταλαβαίνουμε γιατί τα 150€ αποτελούν πραγματική «σταγόνα στον ωκεανό». Όσο για τις επενδύσεις που προχωρούν με μεγάλη ταχύτητα στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας ώστε να το βρει έτοιμο ο ιδιώτης που θα το πάρει, δεν θα βελτιώσουν τις μετακινήσεις με τα παλιά και αργά πλοία…. Τελικά ο στενός «κορσές» της κερδοφορίας των επιχειρηματικών και τουριστικών ομίλων, των μεγαλοεμπόρων, των εμποροβιομηχάνων, των εφοπλιστών, των τραπεζών που έχουν διαμορφώσει διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις, δεν χωρά τις ανάγκες των εργαζόμενων και του λαού.

Δεν χωράει η αναβάθμιση του δικαιώματος των διακοπών και της αναψυχής για την εργατική λαϊκή οικογένεια….. Δεν χωράει η πολιτική προστασία, με τους Νομούς Πρέβεζας και Θεσπρωτίας να είναι διαρκώς εκτεθειμένοι σε καιρικά φαινόμενα κυρίως πλημμύρες, με ελάχιστα μέτρα αντιπλημμυρικής θωράκισης.
Δεν χωράει η προστασία της υγείας, με τις δομές της δημόσιας Υγείας να είναι ξεπερασμένες και υποστελεχωμένες όπως τα Νοσοκομεία Πρέβεζας και Φιλιατών στην Θεσπρωτία αλλά και τα αντίστοιχα Κέντρα Υγείας… Ο λαός της Ηπείρου έχει συγκεντρώσει πλούσια πείρα για να βγάλει συμπεράσματα, για να διαμορφώσει στάση που θα ενισχύει τον δικό του αγώνα για μια καλύτερη ζωή ακυρώνοντας νέες αυταπάτες και ψεύτικα διλήμματα. Να αμφισβητεί το σάπιο σύστημα, που έχει μετατρέψει όλες τις λαϊκές ανάγκες σε εμπορεύματα και σε αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ παντού και στην κάλπη, να βαδίσει στο δρόμο ανατροπής της αντιλαϊκής καπιταλιστικής ανάπτυξης που για τα κέρδη των λίγων κάνει μόνο χειρότερη τη ζωή της μεγάλης λαϊκής πλειοψηφίας, την ίδια στιγμή που υπάρχουν οι δυνατότητες για να ζει πολύ καλύτερα».