Εργασίες…ηρεμίας!
Κλάδεψε τα πλατάνια στη Γώγου Μπακόλα ο Δήμαρχος Αρταίων… μια ενέργεια, που ήταν αναγκαία, αφού είχαν θεριέψει…
Σε ανάρτησή του ο Χρήστος Τσιρογιάννης έγραψε: «Οι εργασίες πρασίνου και καθαρισμού συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς. Όπως έχει διαμορφωθεί πλέον η καθημερινότητα μας, η θέα και η ηρεμία στα μπαλκόνια των σπιτιών μας είναι κάτι που όλοι μας επιζητούμε!! Συνεχίζονται οι καθημερινές παρεμβάσεις σε όλο το εύρος του Δήμου μας».
Πάντως, απέναντι απ’ τον πλάτανο της φωτογραφίας, είναι το μπαλκόνι του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, του Κώστα Τράμπα… οπότε, θα έχει ανοικτό ορίζοντα για απ’ ευθείας κουβέντα με τον Δήμαρχο, αφού ακριβώς απέναντι είναι το Δημαρχείο…
«Κβο βάντις;»
Η (πασίγνωστη, βεβαίως… βεβαίως…) φράση «Κβο βάντις;» (Quō vādis?) είναι μια λατινική ερωτηματική φράση που σημαίνει κατά λέξη «πού βαδίζεις;»… Μεταφράζεται ορθότερα και ως «πού πηγαίνεις;» ή αρχαιοελληνιστί ως «πού υπάγεις;»…
Επανέρχομαι λοιπόν, σε όλο αυτό το «τουρλουμπούκι» με τη διαχείριση των σκουπιδιών και τον ΦΟΔΣΑ, μπας και ο Νίκος Καλαντζής αναρωτηθεί και ο ίδιος, που μπορεί να βγάλει όλο αυτό που συμβαίνει και που καμία, μα καμία σχέση δεν έχει με τις λαϊκές ανάγκες, με τους συμπατριώτες του Ηπειρώτες, που δοκιμάζονται με την πανδημία, έχοντας ταλαιπωρηθεί και μια δεκαετία με τα μνημόνια…
Δήμαρχος σε ένα μικρό Δήμο της Ηπείρου ο Ν. Καλαντζής, ανέλαβε ένα έργο που μάλλον τον υπερβαίνει, από τη στιγμή που ήρθε σε αντιπαράθεση με τους Γιαννιώτες Δημάρχους, αλλά δεν έχει και διαύλους επικοινωνίας με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου…
Δεν αντιλαμβάνομαι εάν ο Καλαντζής αισθάνεται πως κάνει καμιά τύπου «αντίσταση» όπως οι Αρτινοί πως «Ήπειρος δεν είναι τα Γιάννενα»… Νομίζω πως στη Πρέβεζα, δεν υπάρχουν τέτοια κολλήματα… αν υπήρχαν τότε δεν θα ήταν ανάμεσα σε αυτούς που προσέφυγαν στην Αποκεντρωμένη για τον διαγωνισμό Του και ο Αντιδήμαρχος Πρέβεζας…
Με τόσα ανοιχτά μέτωπα, αναρωτιέμαι πότε προλαβαίνει να ασχοληθεί με τους ανθρώπους του Δήμου Ζηρού ο Ν. Καλαντζής… ως πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός…
Οι καιροί που τα ταμεία κάποιου Συνδέσμου Διαχείρησης Απορριμάτων παρουσίαζαν «κενό» 500 χιλιάδες ευρώ και την άλλη μέρα καλύπτονταν «της μετρητοίς», πέρασαν… σήμερα είμαστε σε ηλεκτρονικούς ρυθμούς…
Ο κατάλληλος άνθρωπος…
Πάντως σε ότι αφορά το «είπα-ξείπα», στην ανάθεση σε δικηγόρο για να κάνει προσφυγή στο ΣτΕ, θεωρώ πως είναι ο πλέον κατάλληλος… δεν πρόκειται βέβαια για δικηγόρο όπως ξέρουμε εμείς εδώ, αλλά για δικηγορική εταιρεία…
Μεταξύ λοιπόν των ανθρώπων της δικηγορικής εταιρείας είναι και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, που στο βιογραφικό του φαίνεται πως κατέχει το αντικείμενο σχετικά με τη διαχείριση απορριμμάτων και τα λοιπά, αφού ήταν μέλος της επιτροπής περιβάλλοντος και χωροταξίας στη ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας ενώ έχει εξειδικευθεί στο δημόσιο δίκαιο και στο δίκαιο περιβάλλοντος, και έχει συνεργαστεί με πολλούς δήμους της χώρας και Φορείς ΟΤΑ, ως νομικός συνεργάτης.
Απλώς, οι άσπονδοι φίλοι του Νίκου Καλαντζή, αναρωτιούνται για την διαδρομή του προέδρου του ΦΟΔΣΑ, να ξεκινήσει από Φιλιππιάδα, να ανέβει στα Γιάννενα και να πάει μέχρι την Αθήνα για να κάνει αίτηση στο ΣτΕ και να πέσει πάνω σε αδελφό βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ…
Οι εκπρόσωποι…
Με ρωτούσαν φίλοι αναγνώστες, ποιοι είναι οι εκπρόσωποι της Άρτας στον ΦΟΔΣΑ Ηπείρου…
Λοιπόν ο ΝΟΜΟΣ ΑΡΤΑΣ στον ΦΟΔΣΑ εκπροσωπείται απ’ τους εξής:
Δήμος Αρταίων: ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ ΓΕΩΡΓΙΟΣ,, ΤΑΠΡΑΝΤΖΗ -ΚΟΙΛΙΑ ΠΟΛΥΞΕΝΗ(ΤΖΕΝΗ)
Δήμος Γεωργίου Καραϊσκάκη: ΜΙΓΔΟΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ
Δήμος Κεντρικών Τζουμέρκων: ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΣΙΑΚΟΣ
Δήμος Νικολάου Σκουφά: ΒΑΒΕΤΣΗ ΡΟΖΙΝΑ, ΣΕΡΒΕΤΑΣ ΛΑΜΠΡΟΣ
Όσοι θέλετε να μάθετε παραπάνω πράγματα, να απευθυνθείτε στους ίδιους…
Τι θα γίνονταν!
Συχνά πυκνά, ακούμε την φράση όταν κάνει καμιά στραβή ο Μητσοτάκης, «α, ρε αν ήταν ο Τσίπρας, τι θα γίνονταν…». Όσοι τη λένε έχουν δίκιο, επειδή επί Τσίπρα, μικρά λάθη μεγεθύνονταν σε υπέρτατο βαθμό…
Να πούμε λοιπόν, πως ψιλοχαμός έγινε στα social, με κάτι δεξιούς συμβούλους που παρέκαμψαν τη σειρά, στη Θεσσαλονίκη και εμβολιάστηκαν… βέβαια ο δήμαρχος Ζέρβας τους πήρε το σκαλπ… Τι γίνεται όμως όταν αποκαλύπτεται πως Αριστερός Δήμαρχος και 2 Αντιδήμαρχοι εμβολιάστηκαν τη μέρα της χιονόπτωσης στο Βύρωνα; Λίγα πράγματα, επειδή τα μεγάλα ΜουΜουΕ, δεν θέλησαν μάλλον να κάνουν συμψηφισμούς…
Κάπως έτσι, γλύτωσε το μεγάλο κράξιμο ο Δήμαρχος Βύρωνα, κ. Γρ. Κατωπόδης, που εξελέγη με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Δήμαρχος είναι γεννηθείς το 1953, ήτοι 68 ετών. Υπενθυμίζεται ότι οι τρέχουσες ηλικιακές ομάδες υπό εμβολιασμό, είναι πολίτες από 60 έως και 64 ετών, καθώς και πολίτες άνω των 75 ετών… Για τους ευπαθείς συμπολίτες μας ανάμεσα στα 65 και τα 75 η πλατφόρμα για να κλείνουν ραντεβού δεν έχει ανοίξει.
Τι έγινε λοιπόν; Σύμφωνα με απάντηση του Δήμου Βύρωνα στις καταγγελίες περί εμβολιασμού για covid 19, εκτός σειράς, την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου ανεστάλησαν με απόφαση του Υπουργείου Υγείας οι προγραμματισμένοι εμβολιασμοί της ημέρας… Για την αξιοποίηση των αδιάθετων εμβολίων, εμβολιάστηκαν άτομα με υποκείμενα νοσήματα με τη σύμφωνη γνώμη των υπευθύνων ιατρών για τον εμβολιασμό την ημέρα εκείνη.
Και ναι… ω του θαύματος, εντελώς τυχαία, ο δήμαρχος, οι δύο αντιδήμαρχοι, όπως και άλλοι πολίτες του Βύρωνα που προσήλθαν στο ΚΥ, κατόπιν σύστασης των γιατρών τους, εμβολιάστηκαν αφού ελήφθη υπόψιν το ιατρικό ιστορικό τους το οποίο και δικαιολογούσε τον εμβολιασμό, εκτός σειράς!!!
Τυχαίο; Ε, έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε…
Κοινή δράση…
Διαβάζω για την έκκληση του Γραμματέα του ΜέΡΑ25 στο ΚΚΕ και στον ΣΥΡΙΖΑ για κοινή δράση…
«Μπροστά στην κλιμάκωση της κρατικής καταστολής που πλέον απειλεί την Δημοκρατία και αφήνει απροστάτευτους τους πολίτες από τους πραιτοριανούς των κκ. Μητσοτάκη-Χρυσοχοΐδη, το ΜέΡΑ25 καλεί το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ σε κοινή δράση προστασίας της Δημοκρατίας και των πολιτών. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι, σε μια τόσο κρίσιμη καμπή, αδυνατούμε να συντονίσουμε τις δράσεις μας υπέρ της δημοκρατικής νομιμότητας» λέει ο Γιάνης Βαρουφάκης, Γραμματέας ΜέΡΑ25…
Ωραίος ο Γιάνης… ήταν στον ΣΥΡΙΖΑ, έφυγε και τώρα ζητά συνεργασία…
Ήρθε η ώρα…
Τρία χρόνια πίσω γύρισε το 2020 ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης στην Ελλάδα, υποχωρώντας στα χαμηλά επίπεδα του 2017, όταν ακόμη η ελληνική οικονομία βρισκόταν σε καθεστώς μνημονίου και προσπαθούσε να συνέλθει όχι μόνο από την οικονομική κρίση που είχε ξεκινήσει ήδη από το 2009, αλλά και από τα δραματικά γεγονότα του καλοκαιριού του 2015.
Όπως διαβάζω σε δημοσιεύματα, η πανδημία και η ύφεση που αυτή έχει ήδη επιφέρει στην ελληνική οικονομία καθιστά τους Ελληνες εξαιρετικά απαισιόδοξους, τους δεύτερους πιο απαισιόδοξους στην Ευρώπη, μετά τους Ιταλούς, οι οποίοι σημειωτέον επλήγησαν δραματικά σε επίπεδο ανθρώπινων απωλειών πέρυσι.
Τα ελληνικά νοικοκυριά, επίσης, επιστρέφουν και στις συνήθειες της πρόσφατης οικονομικής κρίσης, όπως είναι, για παράδειγμα, η αγορά φθηνότερων προϊόντων.
Αιτίες της απαισιοδοξίας είναι η εργασιακή ανασφάλεια και ο φόβος για το οικογενειακό εισόδημα αλλά και συνολικά για την εθνική οικονομία.
Από τα ειδικότερα στοιχεία της έρευνας προκύπτει ότι μόλις το 13% των Ελλήνων εκτιμά θετικά τις προοπτικές εργασίας στην Ελλάδα και μόνο το 23% προβλέπει ότι η προσωπική του οικονομική κατάσταση μέσα στους επόμενους 12 μήνες θα είναι βελτιωμένη, ποσοστό αντίστοιχο με αυτό του 2017. Επιπλέον, δύο στους τρεις αμφιβάλλουν ότι η Ελλάδα θα καταφέρει να βγει από την οικονομική κρίση μέσα στους επόμενους 12 μήνες, ποσοστό μάλιστα αυξημένο κατά 12 ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο του 2020.
Νομίζω πως είναι ώρα για να μετρήσουμε στην πραγματικότητα, τι έκανε και τι δεν έκανε η κυβέρνηση… όπως επίσης, τι έπραξε και τι δεν έπραξε η αντιπολίτευση…
Aπό τον Ν.Α.Σ.