Εργασίες αποκατάστασης του οδικού δικτύου στον Δήμο Γ. Καραϊσκάκη

Στο τελικό στάδιο βρίσκονται οι εργασίες αποκατάστασης του οδικού δικτύου Ακροποταμιάς ( Μαλλέικα ) Κλειδίου. Έργο ενταγμένο στο Διασυνοριακό Πρόγραμμα: ” GREECE – ALBANIA”. Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα είχαν ενταχθεί και ήδη κατασκευάστηκαν : Η ασφαλτόστρωση του οδικών δικτύων (Μεσόπυργος – Βελανιδιά ) και τμήμα του ( Ντεσνίκι – Επαρχιακή οδός Αρτας – Καρδίτσας ) καθώς και ένα οδικό δίκτυο στον Δήμο Δρόπολης της Αλβανίας.
Όπως ενημερώνει ο Δήμαρχος, Περικλής Μίγδος, το υπόλοιπο τμήμα του οδικού δικτύου στο Ντεσνίκι αναμένουμε να κατασκευαστεί μέσα από πρόταση που κατατέθηκε από τον Δήμο Γεωργίου Καραϊσκάκη στο Πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης ”

Ανάκληση των αναρτημένων Δασικών Χαρτών ζητά ο Δήμος Γ.Καραϊσκάκη
Την άμεση ανάκληση των αναρτημένων Δασικών Χαρτών ζητάει ο Δήμος Γεωργίου Καραϊσκάκη καθώς η πρόταση παράτασης της προθεσμίας των αντιρρήσεων, απλά θα μετακυλήσει το πρόβλημα για τους επόμενους μήνες.
Στο Δήμο, όπου οι εκτάσεις διαχρονικά καλλιεργούταν και εκμεταλλεύονταν από τους κατοίκους των χωριών, ενώ διαχειρίζονταν από συνεταιρισμούς και επιτροπές δεν νοείται να προκύπτουν εκτάσεις «αμφιβόλου» ιδιοκτησίας, αναφέρει σε ανάρτησή του ο Δήμαρχος Περικλής Μίγδος, που τονίζει τα εξής: Οι αγορασμένες εκτάσεις από τους κατοίκους των χωριών μας, πλέον των πενήντα ετών, αποτέλεσαν τη βάση για να αναπτυχθούν τότε οι δραστηριότητες των δημοτών μας, σήμερα αποτελεί για όλους μας υποχρέωση η διαφύλαξη των ιδιοκτησιών αυτών.

Εξάλλου η Δημοτική Αρχή μας, έγκαιρα από το 2016, είχε καταθέσει τα όρια των οικιστικών πυκνώσεων και ορίων οικισμών για να διαφυλάξει καταρχήν τις κατοικίες και αγροτικές κατασκευές των δημοτών μας, επισημαίνοντας παράλληλα την ιδιαιτερότητα των ιδιοκτησιών αυτών ως αγορασμένες από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη (πχ ιδιοκτησίες Καραπάνου).
Το πρόβλημα αυτό, που φαίνεται ότι πλέον δεν αποτελεί ένα λάθος κατά τη φάση της ανάρτησης, έρχεται να επιδεινωθεί περαιτέρω και από την προανάρτηση του Κτηματολογίου, καθώς πάμπολλες ιδιοκτησίες δημοτών μας που έχουν δηλωθεί δεν εμφανίζονται.

Θεωρούμε ότι η ακύρωση των δασικών χαρτών, έτσι όπως αναρτήθηκαν, αποτελεί μονόδρομο μιας και σε άλλη περίπτωση θα σημαίνει ότι δρομολογείται η αρπαγή ιδιοκτησιών των δημοτών μας, ενώ η κτηματογράφηση στο Εθνικό Κτηματολόγιο, που συμβαίνει τα τελευταία δύο έτη παράλληλα με τους δασικούς χάρτες, ήταν απλά μια ανούσια, επίπονη και κοστοβόρα διαδικασία η οποία επιβλήθηκε στους ιδιοκτήτες-δημότες μας.