ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ν. ΑΡΤΑΣ: ΑΠΕΡΓΙΑ στις 17 ΑΠΡΙΛΗ για αυξήσεις στους μισθούς 

Για την απεργία στις 17 ΑΠΡΙΛΗ εξέδωσε ανακοίνωση το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Άρτας, όπου μεταξύ άλλων αναφέρει: «Η απεργία στις 28 Φλεβάρη ήταν μια από τις μεγαλύτερες των τελευταίων ετών…. Συνεχίζουμε τον δρόμο του αγώνα και της απεργιακής κλιμάκωσης! Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για την προετοιμασία της απεργίας στις 17 Απρίλη…. Συνεχίζουμε τον αγώνα για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία και παιδεία!

Οι πανεκπαιδευτικοί αγώνες δύο μηνών έχοντας στο επίκεντρο το αίτημα για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση με σύγχρονες, ποιοτικές σπουδές για όλους, ήταν η απάντηση των πολλών, της πλειοψηφίας των φοιτητών και του ελληνικού λαού απέναντι στην περαιτέρω εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.

Στην υγεία: Το νοσοκομείο της Άρτας λειτουργεί με 32 οργανικά κενά στις θέσεις της Ιατρικής Υπηρεσίας. Στο Κέντρο Υγείας Άρτας δεκάδες είναι τα κενά σε γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή. Με τις πολιτικές τους , είτε μας σπρώχνουν στους ιδιώτες και στα κοράκια της ιδιωτικής υγείας, να ακριβοπληρώνουμε για γιατρούς, για φάρμακα, για εξετάσεις και θεραπείες, είτε μας καταδικάζουν το 2024 να ζούμε χωρίς περίθαλψη.

Με τα επί πληρωμή απογευματινά χειρουργεία και τα «νόμιμα» φακελάκια η κυβέρνηση προχωρά σε περαιτέρω εμπορευματοποίηση υπηρεσιών που μέχρι τώρα παρείχε δωρεάν το δημόσιο σύστημα Υγείας, αλλά και σε «σχεδόν αυτοχρηματοδοτούμενες μονάδες Υγείας», επιδιώκοντας να απαλλάξει το κράτος από την ευθύνη να συντηρεί και να χρηματοδοτεί δημόσιες μονάδες Υγείας. Δεν πρόκειται να αφήσουμε την υγεία του λαού στα χέρια των γερακιών της υγείας, δε θα περάσουν οι αντιδραστικές αλλαγές, δυναμώνουμε το μέτωπο για την υπεράσπιση της δωρεάν και δημόσιας υγείας…..Η δύναμη βρίσκεται στην οργάνωση των εργαζομένων. Δεν περιμένουμε την κυβέρνηση ή άλλους όψιμους σωτήρες που δήθεν έχουν λύσεις ή θα προασπίσουν τα δικαιώματα μας. Δυναμώνουμε το ρεύμα της σύγκρουσης, της αμφισβήτησης. Η οργή μας να γίνει διεκδικητική δύναμη απέναντι στην κυβέρνηση και τις εργοδοτικές ενώσεις.

17 Απρίλη Απεργούμε ξανά για τις ζωές μας διεκδικώντας αυξήσεις στους μισθούς, μέτρα πραγματικής ανακούφισης που θα προστατεύουν το εργατικό- λαϊκό εισόδημα.
ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ ΠΡΟΤΑΣΣΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ!
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 17 ΑΠΡΙΛΗ 10.30 ΠΜ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ