Ερώτηση Βουλευτών του Κινήματος Αλλαγής

Για τις αποζημιώσεις στις πληγείσες περιοχές μετά το πέρασμα του “Ιανού”

Οι Βουλευτές της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής, με επικεφαλής τον κ. Χρήστο Γκόκα, υπεύθυνο της Κ.Ο. του Τομέα Υποδομών και Μεταφορών, σε συνεργασία με τους Βουλευτές που είναι υπεύθυνοι των αντίστοιχων, με τα Υπουργεία, Τομέων, κατέθεσαν Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης των σχετικών εγγράφων, προς τους Υπουργούς, Υποδομών και Μεταφορών, κ. Καραμανλή, Εσωτερικών, κ. Βορίδη, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Γεωργιάδη, Οικονομικών, κ. Σταϊκούρα και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Λιβανό, για την πορεία και τη διαδικασία των αποζημιώσεων στις πληγείσες περιοχές μετά το πέρασμα του μεσογειακού κυκλώνα “Ιανού”.

Με την Ερώτησή τους τονίζουν ότι σε πολίτες, επιχειρήσεις και υποδομές, δημιουργήθηκαν σοβαρά προβλήματα και τεράστιες ζημιές, θεσμοθετήθηκε η διαδικασία των αποζημιώσεων, ώστε άμεσα και χωρίς καθυστερήσεις, να καταβληθούν αποζημιώσεις ποσών, 5000 και 8000 ευρώ αντίστοιχα, για ιδιώτες, επιχειρήσεις, και αγρότες και παράλληλα να γίνει εξατομικευμένη και αντικειμενική καταγραφή των ζημιών, με σκοπό την ουσιαστική και πραγματική αποζημίωση τους.

Οι Βουλευτές της Κ.Ο. ρωτούν τους αρμόδιους Υπουργούς, πόσες αιτήσεις έχουν ήδη κατατεθεί, ανά κατηγορία και ανά Περιφερειακή Ενότητα (Κάτοικοι, Επιχειρήσεις, Αγροτικές εγκαταστάσεις), πόσες αιτήσεις πληρούν τις προϋποθέσεις ,πόσοι δικαιούχοι – πληγέντες έχουν λάβει τις αποζημιώσεις, πόσες αιτήσεις έχουν υποβληθεί για εξατομίκευση ζημιών, και αν είναι στις προθέσεις της Κυβέρνησης η ένταξη και της Περιφέρειας Κρήτης στο Πρόγραμμα για τις αποζημιώσεις από τον Ιανό στις πληγείσες περιοχές.
Τέλος, ζητούν την κατάθεση του συνόλου των εγγράφων και στοιχείων για το ανωτέρω θέμα ανά πληγείσα περιφέρεια και περιφερειακή ενότητα, προς ενημέρωση του Ελληνικού Κοινοβουλίου.