Ιωάννινα: Ολοκληρώθηκε ο εμβολιασμός στον Οίκο Ευγηρίας

Ολοκληρώθηκε ο εμβολιασμός των ηλικιωμένων που φιλοξενούνται στον Ζωγράφειο Οίκο Ευγηρίας.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Ιωαννιτών, ο εμβολιασμός έγινε από κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ, εξελίχθηκε ομαλά και χωρίς να έχει καταγραφεί κανένα πρόβλημα ή παρενέργεια. Εμβολιάστηκαν όλοι οι ηλικιωμένοι που είχαν εκδηλώσει τέτοια επιθυμία και με την σύμφωνη γνώμη των οικείων τους.
Ταυτόχρονα εμβολιάστηκε το νοσηλευτικό προσωπικό της δομής όπως και το προσωπικό στον τομέα της καθαριότητας.

Η λειτουργία των ιατρείων και οι δράσεις, για το Κ.Υ. Φιλιππιάδας
Το Κέντρο Υγείας Φιλιππιάδας, με επιστολή του ενημερώνει σχετικά με την έναρξη των εμβολιασμών, τα ιατρεία και τις δράσεις που λαμβάνουν χώρα σε αυτό. Όσον αφορά την έναρξη των εμβολιασμών, καθότι το Κ.Υ. Φιλιππιάδας θα λειτουργήσει και ως εμβολιαστικό Κέντρο COVID 19, αυτή αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 10 Φεβρουαρίου 2021 και οι εμβολιασμοί θα διενεργούνται έπειτα από ηλεκτρονικό ραντεβού (Δευτέρα έως Σάββατο).
Όσον αφορά τη λειτουργία των ιατρείων και τις δράσεις, το Κ.Υ. Φιλιππιάδας, ενημερώνει ως προς τα εξής:

Λειτουργία Ιατρείου Γενικής Ιατρικής για αντιμετώπιση τακτικών και έκτακτων περιστατικών καθώς και συνταγογράφηση φαρμάκων.
Λειτουργία καρδιολογικού ιατρείου καθημερινά κατόπιν ραντεβού.
Λειτουργία πνευμονολογικού ιατρείου καθημερινά κατόπιν ραντεβού.
Λειτουργία οδοντιατρικού ιατρείου καθημερινά κατόπιν ραντεβού.
Ακτινολογικό εργαστήριο καθημερινά.
Εργαστηριακός έλεγχος κάθε Τετάρτη κατόπιν ραντεβού.
Μοριακό τεστ και rapid test για έλεγχο Covid 19.
Pap test και καλλιέργεια κολπικού υγρού καθημερινά κατόπιν ραντεβού.
Λειτουργία ως εμβολιαστικό κέντρο Covid 19 από Δευτέρα έως Σάββατο κατόπιν ηλεκτρονικού ραντεβού (Έναρξη 10/2/2021).
Τηλέφωνο για πληροφορίες – ραντεβού 2683 360100.
Mail: filippiada@precezahospital.gr,

Από το Υπουργείο Εσωτερικών
Οι δήμοι κλήθηκαν εντός 24ώρου να ορίσουν υπεύθυνους εμβολιασμού!
Με εξαιρετικά επείγουσα ανακοίνωση που έστειλε την Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021 το Υπουργείο Εσωτερικών στους Δήμους επισημαίνει ότι στο πλαίσιο του προγραμματισμού της διενέργειας εμβολιασμών κατά του SARS-CoV-19 και κατόπιν σχετικού αιτήματος του Υπουργείου Υγείας, παρακαλούνται να ορίσουν υπεύθυνο/ους επικοινωνίας επί του συγκεκριμένου θέματος, γνωστοποιώντας τα στοιχεία τους μέχρι Τρίτη 19-1-2021 !
Επισημαίνεται ότι οι ορισθέντες υπεύθυνοι θα είναι αρμόδιοι επικοινωνίας με το Υπουργείο Υγείας και το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης για το προσωπικό που παρέχει κοινωνικές υπηρεσίες ή υπηρεσίες υγείας είτε σε επίπεδο Περιφέρειας και Δήμου είτε σε Νομικά Πρόσωπα αυτών. Για τη χορήγηση των στοιχείων αυτών θα πρέπει να συμπληρωθεί από κάθε Δήμο και Περιφέρεια (από την έδρα για όλες τις περιφερειακές ενότητες) αρχείο xls με την ονομασία YPEYTHCOVID_ και να αναρτηθεί στον ειδικό διαδικτυακό τόπο του ΥΠΕΣ που αφορά θέματα του προσωπικού της Τ.Α. (https://aftodioikisi.ypes.gr/) διατηρώντας την ίδια ονομασία.

Ο Πρωθυπουργός αλλάζει το εκλογικό σύστημα ΟΤΑ
Υπάρχει ώριμο νομοσχέδιο, εγκρίνεται και ψηφίζεται
Την αλλαγή του εκλογικού νόμου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ανήγγειλε πως αλλάζει σύντομα, ο Πρωθυπουργός, κατά την επίσκεψή του στο Υπουργείο Εσωτερικών.
Ο Πρωθυπουργός, ανακοίνωσε ότι το Νομοσχέδιο που αλλάζει το εκλογικό σύστημα της Αυτοδιοίκησης, είναι “ώριμο”, θα μπει προς έγκριση στο επόμενο Υπουργικό Συμβούλιο εντός Ιανουαρίου και εν συνεχεία θα νομοθετηθεί “πολύ σύντομα”.
Σύμφωνα με όσα είπε μετά τη συνάντηση με τον Υπουργό Μάκη Βορίδης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης « Να τονίσω και εγώ την ξεχωριστή σημασία που αποδίδω στην αλλαγή του εκλογικού συστήματος της Αυτοδιοίκησης, κάτι το οποίο αποτελούσε προεκλογική μας δέσμευση. Αποτελεί δέσμευσή μας, όμως, να αλλάξουμε το σύστημα της απλής αναλογικής για να ευθυγραμμίζεται με καλύτερο τρόπο η βούληση των δημοτών με τις πλειοψηφίες στα Δημοτικά Συμβούλια. Θα φέρουμε το σχετικό νομοσχέδιο το οποίο είναι ώριμο προς έγκριση στο επόμενο Υπουργικό Συμβούλιο του Ιανουαρίου και εκτιμώ ότι μπορούμε να νομοθετήσουμε πολύ σύντομα μετά, πάντα σε συνεννόηση με τους θεσμικούς εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης. »

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ
Από τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας ενημερώνουν ότι στις 26/01/2021 ημέρα Τρίτη στις 9.00π.μ. – 13.30μ.μ. έχει προγραμματιστεί εξωτερική αιμοληψία που διοργανώνεται από τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Άρτας και το τμήμα Αιμοδοσίας Γ.Ν. Άρτας.
Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Αγ.Δημητρίου(Σκουφά 91-93) στην Άρτα.
Προσκαλούνται οι εθελοντές Αιμοδότες να συμβάλουν σε αυτή την προσπάθεια διότι οι ανάγκες για αίμα είναι μεγάλες.
Ο εθελοντής αιμοδότης θα πρέπει να γνωρίζει ότι:
• Πριν την Αιμοληψία, ο κάθε υποψήφιος Αιμοδότης εξετάζεται από ειδικευμένο ιατρικό προσωπικό της Αιμοδοσίας.
• Κάθε υγιής άνδρας ή γυναίκα ηλικίας 18-60 ετών μπορεί άφοβα να δίνει αίμα.
• Η Αιμοδοσία είναι τελείως ανώδυνη και διαρκεί 5-10 λεπτά της ώρας.
• Κανένα φάρμακο δεν αντικαθιστά το αίμα που χρειάζεται ο ασθενής.

Συνάντηση του πρόεδρου του ΠΕΑΚΙ, με τον υφυπουργό Αθλητισμού
Την πρώτη δια ζώσης συνάντηση για το νέο έτος, με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, είχε στην Αθήνα, ο πρόεδρος της Επιτροπής Διοίκησης του ΠΕΑΚΙ, Παντελής Κολόκας, συνοδευόμενος από τον αντιπρόεδρο Χάρη Λαζάνη.
Αρχικά ο κ. Αυγενάκης, συνεχάρη τους κ.κ. Κολόκα και Λαζάνη, για το έργο της Επιτροπής Διοίκησης, στον ενάμιση χρόνο που βρίσκεται στο “τιμόνι” του ΠΕΑΚΙ, σημειώνοντας πως έγιναν ουσιαστικές παρεμβάσεις που αναβάθμισαν τους αθλητικούς χώρους της πόλης.
Στη συνέχεια ο υφυπουργός Αθλητισμού, ενημερώθηκε αναλυτικά για τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, καθώς και για τις προτάσεις της Επιτροπής για νέα έργα, με τον πρόεδρο Παντελή Κολόκα, να κάνει γνωστό προς τον υφυπουργό πως το αμέσως επόμενο διάστημα θα κατατεθεί ολοκληρωμένος φάκελος προς το υπουργείο Αθλητισμού, με τον σχεδιασμό της Ε.Δ., για τα επόμενα έργα.
Ο πρόεδρος της Επιτροπής του ΠΕΑΚΙ, σημείωσε επίσης πως τη χρονιά που πέρασε ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος του σχεδίου αναβάθμισης της Επιτροπής Διοίκησης.
Ο κ. Αυγενάκης, δεσμεύθηκε προς τους κ.κ. Κολόκα και Λαζάνη πως και το 2021, θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια τους για νέα έργα τόσο στους Ζωσιμάδες και στο Πανηπειρωτικό, όσο φυσικά και στους χώρους της Λιμνοπούλας.