Ερώτηση βουλευτών του ΚΙΝΑΛ για μέτρα στήριξης των φωτογράφων

Ο Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, κ. Χρήστος Γκόκας και οι υπόλοιποι Βουλευτές της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής, κατέθεσαν ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σχετικά με τα μέτρα στήριξης που πρέπει να ληφθούν για το κλάδο των φωτογράφων.
Συγκεκριμένα αναφέρουν ότι, όπως αρκετοί επαγγελματίες έχουν πληγεί από την υγειονομική κρίση την οποία βιώνουμε έτσι και ο κλάδος των φωτογράφων αντιμετωπίζει δραματική μείωση του εισοδήματός του. Η μεγάλη μείωση στην τέλεση κάθε μορφής εκδήλωσης (συνέδρια, κοινωνικές εκδηλώσεις, συναυλίες, εκθέσεις και λοιπά πολιτιστικά δρώμενα) έχει άμεσο αντίκτυπο στο εισόδημα των φωτογράφων.
Επιπρόσθετα από την έλλειψη εισαγωγών νέων προϊόντων εκμηδενίστηκε η προϊοντική φωτογράφιση, αλλά και εξαιτίας των απαγορεύσεων των μετακινήσεων μεταξύ των χωρών δεν εκδίδονταν νέα διαβατήρια μέχρι το Σεπτέμβριο.

Κρίνεται λοιπόν, σκόπιμο, σύμφωνα με την ερώτηση των Βουλευτών του Κινήματος Αλλαγής, να ενταχθούν οι φωτογράφοι στα μέτρα που έχουν ήδη έχουν ληφθεί για τις πληττόμενες επιχειρήσεις, αλλά και σε αυτά που σχεδιάζονται. Επίσης, να συμπεριληφθούν στα μέτρα για τη μείωση του ενοικίου, τη μείωση της προκαταβολής του φόρου, την αναστολή των φορολογικών υποχρεώσεων (εκτός του Φ.Π.Α.) και τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% μέχρι το τέλος του έτους.
Τέλος ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί αν προτίθενται να λάβουν υπόψη τους τα παραπάνω μέτρα για την ανακούφιση του κλάδου των φωτογράφων από τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας.