Ερώτηση του Κυριάκου Βελόπουλου

Προβλήματα στα νοσοκομεία της Ηπείρου από την ελλιπή στελέχωση

Προς τον Υπουργό Υγείας κατέθεσε ερώτηση ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος με
ΘΕΜΑ: «Προβλήματα στα νοσοκομεία της Ηπείρου από την ελλιπή στελέχωση».
Στην ερώτηση αναφέρεται:

«Κύριε Υπουργέ,
Οξυμένα είναι τα προβλήματα στα νοσηλευτικά ιδρύματα της Ηπείρου, σύμφωνα με πληροφορίες που μας μετέφεραν ιατροί που υπηρετούν στην ευρύτερη περιοχή της. Η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου (ΕΙΝΗ) έχει κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου με δημοσιοποίηση του θέματος, σημειώνοντας σε σχετικά πρόσφατη ανακοίνωσή της ότι, σε όλα τα νοσοκομεία της ως άνω περιοχής υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις ιατρικού προσωπικού, με αποτέλεσμα, κλινικές σε πολλά απ’ αυτά να υπολειτουργούν ή να λειτουργούν με εξοντωτικές για τους ιατρούς υπερ-εφημερίες, ενώ οι προκηρύξεις θέσεων έχουν παγώσει επ’ αόριστον.

Η ΕΙΝΗ, όπως ενημερωθήκαμε και από αριθμό ειδησεογραφικών ιστοσελίδων της Ηπείρου, στηλιτεύει κατεξοχήν το καθεστώς των μετακινήσεων ιατρών από το ένα νοσοκομείο ή Κέντρο Υγείας στο άλλο με «εντολές μετακίνησης», που έρχονται κάθε τόσο από την αρμόδια Υγειονομική Περιφέρεια και οι οποίες δεν λύνουν το πρόβλημα, που έχει πάρει τραγικές διαστάσεις. Μόνον το κουκουλώνουν… Κάτι τέτοιο, όμως, όπως ισχυρίζονται οι γιατροί και όπως αντιλαμβάνεται και ο κόσμος της Δυτικής Ελλάδας, διαταράσσει την ομαλή λειτουργία των διαφόρων τμημάτων των τοπικών νοσοκομείων, υποβαθμίζοντας τις υπηρεσίες ιατρικής φροντίδας προς τους πολίτες.
Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:
Προτίθεσθε να προβείτε άμεσα στις απαραίτητες προσλήψεις ικανού αριθμού ιατρών ειδικοτήτων καθώς και νοσηλευτικού προσωπικού, ώστε να λειτουργήσουν ορθά στελεχωμένα τα νοσοκομεία της Ηπείρου, ενόψει μάλιστα και του συνεχώς αυξανόμενου αριθμού κρουσμάτων κορονοϊού;»