Ερώτηση του Χρήστου Γκόκα

Δημιουργία Πρότυπου Αγροδιατροφικού Τεχνολογικού Πάρκου στην ΠΕ Άρτας

Ερώτηση προς τους αρμόδιους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μ. Βορίδη και Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ν. Κεραμεως, σχετικά με την πορεία των εργασιών για τη δημιουργία του Πρότυπου Αγροδιατροφικού Τεχνολογικού Πάρκου στην ΠΕ Άρτας, κατέθεσε ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Χρήστος Γκόκας
Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι με το άρθρο 8 Ν. 4559/2018 προβλέπεται η δημιουργία Πρότυπου Αγροδιατροφικού Τεχνολογικού Πάρκου πλησίον της νέας Γεωπονικής Σχολής στην Άρτα, το όποιο όπως τονίζει θα έχει πολλαπλά οφέλη τόσο για την περιοχή της Άρτας όσο και για την ολοκληρωμένη λειτουργία της Γεωπονικής Σχολής και το περιεχόμενο της εκπαίδευσης των φοιτητών της.

Το θέμα αυτό αναδεικνύεται με επιστολή του Δήμου Αρταίων, που κοινοποιήθηκε προς όλους, όπου αναφέρεται εκτενώς στην κομβική σημασία της δημιουργίας αυτού του έργου, σε συνδυασμό και με τη λειτουργία της Γεωπονικής σχολής της Άρτας και υπογραμμίζει την διάθεση στήριξης αυτού του έργου από την τοπική κοινωνία και ειδικότερα από τον ίδιο το Δήμο Αρταίων.
Ο κ. Γκόκας, τονίζει ότι θα δοθεί η δυνατότητα για καινοτόμες δράσεις και έρευνα, η οποία βρίσκεται σε άμεση συνάρτηση με τον παραγωγικό πλούτο και την αγροτική ανάπτυξη της περιοχής της Άρτας και όχι μόνο, με δυνατότητες αναπτυξιακές για ολόκληρη την Περιφέρεια Ηπείρου, ενώ είναι βέβαιο ότι θα αποτελέσει κινητήριο μοχλό για την γενικότερη παραγωγική ανασυγκρότηση της περιοχής.

Τέλος, ερωτά τους αρμόδιους υπουργούς, σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διαδικασία για την ίδρυση του Πρότυπου Αγροδιατροφικού Τεχνολογικού Πάρκου, σε ποιες ενέργειες θα προβούν για την άμεση έναρξη των εργασιών και εάν υπάρχουν ειδικότεροι λόγοι και ποιοι είναι αυτοί, που έχουν οδηγήσει στην έως τώρα καθυστέρηση.
Εν τω μεταξύ, στην εφημερίδα «Μακεδονία της Κυριακής» έδωσε συνέντευξη ο βουλευτής Άρτας του Κινήματος Αλλαγής Χρήστος Γκόκας,
Η Κυβέρνηση προχωρά με τη λογική του «βλέποντας και κάνοντας».
Πριν από όλους το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ κατέθεσε το δικό μας ενδιάμεσο πρόγραμμα των επόμενων μηνών για μια αποτελεσματική επανεκκίνηση της οικονομίας, για τη στήριξη της εργασίας και των ανέργων, της παραγωγής και των επιχειρήσεων, όπως των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, του πρωτογενή τομέα, του τουρισμού, της εστίασης, τη στήριξη όλων, σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Γκόκας.

Στην ερώτηση πως διάφορα δημοσιεύματα θέλουν στελέχη να «φλερτάρουν» με την ΝΔ και άλλοι πάλι να ανοίγουν τον δρόμο για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Γκόκας είπε: «Η επιλογή της Αυτόνομης Πορείας είναι στρατηγική μας επιλογή που ορίζει και κατοχυρώνει το μέλλον της παράταξής μας, για ρόλο πρωταγωνιστικό στις πολιτικές μας εξελίξεις. Οτιδήποτε άλλο είναι καταστροφικό. Εξάλλου αυτή είναι και η απόφαση του Συνεδρίου μας. Τα κατά καιρούς δημοσιεύματα για τα στελέχη μας, έχουν απαντηθεί. Δεν θα ορίσουν άλλοι την πορεία της παράταξής μας, που εκφράζει γνήσια και αντιπροσωπευτικά τη σύγχρονη σοσιαλδημοκρατία, την Κεντροαριστερά».

Σε ότι αφορά τα ποσοστά του Κινήματος Αλλαγής στις τελευταίες δημοσκοπήσεις, ο κ. Γκόκας τόνισε: «Η αποτύπωση των τάσεων της κοινής γνώμης επηρεάζεται πάντα από τη συγκυρία. Αλλά και από την ιδιαίτερα προνομιακή αντιμετώπιση και σχέση της Κυβέρνησης με τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
Εμείς οφείλουμε να λαμβάνουμε υπόψη όλα τα δεδομένα, δεν αγνοούμε αυτό που σήμερα καταγράφεται, όμως έχουμε εμπιστοσύνη και στη δουλειά που κάνουμε και στους πολίτες που απευθυνόμαστε για την επανασύνδεσή μας με την κοινωνία. Έχουμε υπεύθυνη στάση, υπομονή και επιμονή, και στο τέλος πιστεύω ότι θα αξιολογηθούμε θετικά».