ετήσιος χορός Μελισσουργιωτών

Πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος χορός Μελισσουργιωτών του Συλλόγου Αη Μάρκος, το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου στο κέντρο ΠΟΛΙΤΕΙΑ. Στη φωτο, η βουλευτής Άρτας και πρώην υπουργός Όλγα Γεροβασίλη και η Περιφερειακή Σύμβουλος Ράνια Γκίζα.

“Έφυγε” από τη ζωή

Έφυγε, προχθές Δευτέρα, από τη ζωή ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Ροδαυγιωτών Αθηνών, Βασίλης Οικονόμου. Συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους συγγενείς του.
Ο πρόεδρος Θεοφάνης Κίτσος και οι σύμβουλοι της Κοινότητας Ροδαυγής θα καταθέσουν αντί στεφάνου χρηματικό ποσό στην “Κιβωτό του Κόσμου”.
Η εξόδιος ακολουθία ψάλλεται σήμερα – Τετάρτη – στις 12 το μεσημέρι,στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Ροδαυγής

ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΗΤΑ ΚΥΨΕΛΙΩΤΩΝ ΆΡΤΑΣ “ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ”
Η ετήσια συνέλευση της Αδελφότητας ΚΥΨΕΛΙΩΤΩΝ ΆΡΤΑΣ “ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ” θα γίνει την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου και ώρα 10:30 π. μ στην αίθουσα συνεδριάσεων (Α’οροφος) του ξενοδοχείου «ΚΡΌΝΟΣ».
Με θέματα:
1. Πεπραγμένα 2019
2. Οικονομικός απολογισμός 2019
3. Οικονομικός προϋπολογισμός 2020
4. Κοπή βασιλόπιτας

Στην Άρτα ο ΧΟΥΑΝ ΡΑΜΟΝ ΡΟΤΣΑ!
Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού και νυν προπονητής του Θεσπρωτού Χουάν Ραμόν Ρότσα, έρχεται στην Άρτα προσκεκλημένος του Συνδέσμου Φιλάθλων Παναθηναϊκού Άρτας …
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συνδέσμου αναφέρει:
“Ο Σύνδεσμος Φιλάθλων Παναθηναϊκού Άρτας καλεί όλους τους Παναθηναϊκούς της πόλης και των γύρω περιοχών, μικρούς και μεγάλους, μέλη και μη, στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 19:00 στον σύνδεσμό μας Σκουφά και Τορέλα 1.
Παράλληλα θα γίνει η παρουσίαση της πρώτης Παναθηναϊκής βιβλιοθήκης με πλήθος βιβλίων τα οποία θα μπορεί να διαβάσει/δανειστεί ο καθένας.
Θα μας τιμήσει με την παρουσία του ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και προπονητής, Χουάν Ραμόν Ρότσα.
Όλοι εκεί!”

Εκδήλωση – Συζήτηση της ΑΡ.Π.Η για το θέμα των εξορύξεων
Η Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο ( ΑΡ.Π.Η ) διοργανώνει Εκδήλωση – Συζήτηση την Κυριακή 9 Φλεβάρη και ώρα 11:30 π.μ στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του εμπορικού επιμελητηρίου Άρτας όπου θα συζητηθεί το θέμα των εξορύξεων, των αγωγών φυσικού αερίου και της ΑΟΖ.
«Θεωρούμε το ζήτημα της ενέργειας άκρως σημαντικό. Οι πολιτικές που ακολουθούνται τα τελευταία χρόνια μας βάζουν σε ‘’επικίνδυνα χωράφια ‘’ καθώς μια επικείμενη πολεμική σύρραξη στη περιοχή της Μεσογείου βρίσκεται προ των πυλών με τη χώρα μας να πρωταγωνιστεί. Ο Παναγιώτης Μαυροειδής , μεταλλειολόγος μέλος Τ.Ε.Ε , ως κεντρικός ομιλητής θα ενημερώσει για επιμέρους ζητήματα που αφορούν το ενεργειακό και θα αναλύσει τον ρόλο που πρέπει να παίξει το κίνημα στον αγώνα για ειρήνη , ελευθερία και προστασία της φύσης. Για να πετύχουμε ουσιαστικές νίκες θα χρειαστούμε μια ευρεία συμμαχία. Για αυτό το λόγο καλούμε στην εκδήλωσή μας όλους τους πολίτες της Άρτας , οργανώσεις, πολιτιστικούς ,αθλητικούς και φυσιολατρικούς συλλόγους, εργατικά σωματεία , όσους και όσες εργάζονται στον πρωτογενή τομέα αλλά και εκείνους που εργάζονται στον κλάδο του τουρισμού. Να ενισχύσουμε τη φωνή που αντιστέκεται στην λεηλασία της γης . Να ενισχύσουμε τη φωνή που λέει ΟΧΙ στο ξεπούλημα του τόπου μας για χάρη των ενεργειακών συμφερόντων».

Το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ για την προστασία της πρώτης κατοικίας
Από 30/04 παύει η προστασία της α’ κατοικίας – Έρχονται οι πλειστηριασμοί, αναφέρει σε ανακοίνωση το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ . Η Νέα Δημοκρατία συνέχισε την ίδια αποτυχημένη λογική της προηγούμενης κυβέρνησης. Οι τεχνικές βελτιώσεις που υποτίθεται ότι επέφερε στο Ν. 4638/2019 δεν είχαν αποτέλεσμα. Παρουσιάστηκε στη συνέχεια ως επιτυχία η τετράμηνη παράταση που δόθηκε μέχρι 30/4/2020 για την προστασία της πρώτης κατοικίας, μέσα από το μηχανισμό της ηλεκτρονικής πλατφόρμας που είχε ψηφιστεί από το ΣΥΡΙΖΑ.
Με τις ισχύουσες διατάξεις μετά την 30η Απριλίου παύει η προστασία της πρώτης κατοικίας, ενώ για το 2020 έχουν προγραμματιστεί 50.000 περίπου πλειστηριασμοί.

ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ
Με τροπολογία που καταθέσαμε δύο φορές (στο Ν.4638/2019 και το N.4649/2019)
– προβλέπεται η επαναφορά της προστασίας της κύριας κατοικίας του Ν.3869/2010 μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2020 για τους πραγματικά αδύναμους δανειολήπτες, με αυστηρές προϋποθέσεις που συνυπολογίζουν το πραγματικό εισόδημα, το προφίλ του δανειολήπτη και την αξία του ακινήτου,
-παρέχεται η δυνατότητα αξιοποίησης της συνεισφοράς του Δημοσίου του άρθρου 76 του ν. 4605/2019, για τη βελτίωση της ικανότητας αποπληρωμής του οφειλέτη και τη βέλτιστη αποπληρωμή των χρεών προς τους πιστωτές,
– εισάγεται το δικαίωμα προαίρεσης του δανειολήπτη στην αγορά του δανείου, πριν αυτό μεταβιβαστεί σε ένα fund, ώστε να του δώσει τη δυνατότητα να το αγοράσει ο ίδιος και, μάλιστα, σε σημαντικά υψηλότερη τιμή, γεγονός που εξασφαλίζει στην τράπεζα καλύτερες τιμές πώλησης, αντισταθμίζοντας τις ενδεχόμενες επιπτώσεις στην ομάδα των δανείων που προορίζονταν για πώληση
-παρέχεται δυνατότητα στο δανειολήπτη να αναχρηματοδοτήσει την οφειλή του με ευνοϊκότερους όρους, είτε με τις δικές του δυνάμεις, είτε από πιστωτικά ιδρύματα, είτε από τον προσωπικό του περίγυρο.

24ωρη Πανελλαδική απεργία των εργαζομένων στα ΚΔΑΠ των Δήμων
24ωρη Πανελλαδική Απεργία αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης και ΚΔΑΠ Ατόμων με Αναπηρία Δήμων (Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών), σύμφωνα με σχετική, χθεσινή απόφασή του.
Ο Σύλλογος διαμαρτύρεται για «διαφαινόμενη» διακοπή της χρηματοδότησης των σημαντικών αυτών κοινωνικών δομών, αλλά και για τη μη συνάντησή του με την πολιτική ηγεσία και στελέχη του Υπουργείου Εσωτερικών.
Η απεργία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020, ενώ την ίδια ημέρα, στις 11 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί κινητοποίηση των εργαζομένων έξω από το Υπ. Εσωτερικών (Πλ. Κλαυθμώνος, Αθήνα)

Επιταχύνονται οι διαδικασίες για τις 2.909 μόνιμες θέσεις του Βοήθεια στο Σπίτι
Με απόφαση του Προέδρου του ΑΣΕΠ, κ. Ιωάννη Καραβοκύρη, επιταχύνονται οι διαδικασίες για την Προκήρυξη του Υπουργείου Εσωτερικών, για την πλήρωση 2.909 θέσεων ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι». Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το epoli.gr με την απόφαση συστήνεται ομάδα εργασίας, πέραν του κανονικού ωραρίου και πέραν της υπερωριακής εργασίας, με σκοπό την επεξεργασία του σχεδίου της εν λόγω Προκήρυξης.
Η απόφαση αυτή αφορά το χρονικό διάστημα 01-02-2020 έως 29-02-2020, με τις ομάδες εργασίες – πλέον αυτής του «Βοήθεια στο Σπίτι» – να “τρέχουν” πλήθος Προκηρύξεων, για κυρίως στελέχωση του Δημοσίου με τακτικό και αορίστου χρόνου προσωπικό.