Εταιρεία έκανε το έργο με τις οπτικές ίνες αλλά άφησε «φέσια»

Απλήρωτοι εργάτες και επαγγελματίες της Άρτας

Πέρα από τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή μας, πότε με τα κλειστά μαγαζιά λόγω της πανδημίας και πότε με τα απούλητα μανταρίνια και πορτοκάλια, που αφήνουν οικογένειες χωρίς εισοδήματα και με απλήρωτους λογαριασμούς, προέκυψε και «μαύρη τρύπα» από τα χρέη που άφησε πίσω της Τεχνική Εταιρεία.
Όλα ξεκίνησαν την άνοιξη όταν Τεχνική Εταιρεία ανέλαβε την τοποθέτηση των οπτικών ινών στους δρόμους της πόλης.

Οι δρόμοι σκάφτηκαν, κυκλοφοριακό κομφούζιο προκλήθηκε, ταλαιπωρία για τους ανθρώπους της πόλης καλοκαιριάτικα υπήρξε, στο τέλος όμως το μεν έργο ολοκληρώθηκε αλλά η Τεχνική Εταιρεία έφυγε για την έδρα της κι άφησε πίσω της απλήρωτους λογαριασμούς.
Πιο αναλυτικά, στην επιχείρηση απασχολήθηκαν εργάτες, μηχανικοί, κ.λ.π. από την Άρτα, ενώ η εταιρεία πραγματοποιούσε τις προμήθειές της από μαγαζιά της περιοχής (αναλώσιμα, καύσιμα κ.λ.π.).
Μέχρι τον Ιούλιο όλα κυλούσαν ομαλά, με τους εργαζόμενους να πληρώνονται και οι λογαριασμοί στους επαγγελματίες να εξοφλούνται.
Μετά άρχισαν τα προβλήματα, με τους εργάτες να πληρώνονται αργά και τα υπόλοιπα στους λογαριασμούς των προμηθευτών της εταιρείας να ανεβαίνουν και να παραμένουν ανεξόφλητα.

Με την κατάσταση αυτή να είναι σε ρευστότητα, το έργο τέλειωσε τον Νοέμβριο και η Εταιρεία αποχώρησε από την Άρτα, αφήνοντας πίσω της απλήρωτους εργάτες και ανεξόφλητους λογαριασμούς από αγορές υλικών, καυσίμων και λοιπά.
Ήδη σύμφωνα με καταγγελίες που υπάρχουν στη διάθεση της ΗΧΩ, οι εργάτες έχουν ανοίξει εργατική διαφορά και προσπαθούν να εισπράξουν τα δεδουλευμένα τους, κι αν αυτό δεν συμβεί θα προσφύγουν στον Εισαγγελέα, ενώ οι Αρτινές επιχειρήσεις που εμπιστεύθηκαν την εταιρεία πουλώντας επί πιστώσει, αναζητούν εις μάτην επαφή με τους υπεύθυνους της εν λόγω εταιρείας, οι οποίοι δεν σηκώνουν ούτε τα τηλέφωνα.

Το θέμα είναι ποιος και πως μπορεί να παρέμβει, όταν συμβαίνουν τέτοια πράγματα σε καιρούς οικονομικής κρίσης, πανδημίας και lockdown, κάποιοι να έρχονται, να διευκολύνονται, να εισπράττουν χρήματα από έργα και να αφήνουν σε μια δοκιμαζόμενη περιοχή «φέσια».
Οι εργάτες και οι επαγγελματίες της περιοχής, πάντως ζητούν απαντήσεις.