Κέντρο Πρόληψης Ν. Άρτας

Πρόσκληση συμμετοχής στο ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Άρτας, στο πλαίσιο των προγραμμάτων στην σχολική κοινότητα, θα υλοποιήσει το Διαδικτυακό Εργαστήρι για τους Eκπαιδευτικούς της Β’/θμιας Εκπαίδευσης με τίτλο: «Ενισχύοντας την επικοινωνία στην τάξη».
Η υγειονομική κρίση της πανδημίας Covid 19 έχει δημιουργήσει μια νέα πραγματικότητα, η οποία έχει επηρεάσει όλες τις εκφάνσεις της προσωπικής και κοινωνικής ζωής των ανθρώπων. Η νέα συνθήκη έχει επηρεάσει και την λειτουργία του σχολείου.
Η αβεβαιότητα και η ρευστότητα, τόσο από την νέα απειλή, αλλά και από τις συνθήκες περιορισμού παράγει και απελευθερώνει συναισθήματα φόβου, ανασφάλειας, αδυναμίας, απόσυρσης, θυμού κ.ά.

Με δεδομένες τις νέες ανάγκες που δημιουργούνται στο πλαίσιο πρωτόγνωρων συνθηκών για όλους, σας προσκαλούμε να συμμετέχετε προκειμένου να μοιραστούμε τις δυσκολίες που έχουν προκύψει αλλά και να αναζητήσουμε τρόπους, ώστε να μετασχηματίσουμε τις δυσκολίες σε προκλήσεις και δημιουργικές σχέσεις.
Στόχος της παρέμβασης είναι:
Η στήριξη & ενδυνάμωση του ρόλου του εκπαιδευτικού, στη σύγχρονη πραγματικότητα, μέσα από την ανάπτυξη δεξιοτήτων που θα του επιτρέψουν να εγκαταστήσει μια άμεση και εποικοδομητική επικοινωνία με τον έφηβο, για να μπορεί να διαχειριστεί τις κρίσεις στην τάξη του. Θα εστιάσουμε στη στήριξη και τη φροντίδα των εκπαιδευτικών, με απώτερο στόχο να στηρίξουν με τη σειρά τους, τους μαθητές προάγοντας έτσι την ψυχο- συναισθηματική τους υγεία στο σχολείο.

Θα προσεγγίσουμε θέματα που αφορούν:
•Την παροχή γνώσεων σε θέματα που αφορούν την ψυχο-συναισθηματική και κοινωνική ανάπτυξη των εφήβων
•Την διαχείριση της τάξης, βελτιώνοντας την επικοινωνία- ενεργητική ακρόαση
•Συνεργασία σχολείου- γονέων – ευρύτερης κοινότητας
•Αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων- κρίσης
•Θέματα που μπορεί να προκύψουν από ανάγκες των εκπαιδευτικών
Το σεμινάριο θα ξεκινήσει την Δευτέρα 15Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 7:00 μ.μ.- 8:00μ.μ. Θα ολοκληρωθεί σε δέκα (10) συναντήσεις την ίδια ώρα και ημέρα της εβδομάδας.

Συντονιστές της ομάδας:
-κος Οικονομίδης Θεόδωρος- Παιδοψυχίατρος
-κα Κομηλάγιου Θεοδοσία- Κοινωνιολόγος
Όσοι εκπαιδευτικοί επιθυμούν να συμμετέχουν στο σεμινάριο, μπορούν να στείλουν μήνυμα στο E-mailτου Κ.Π.: kpnartas@gmail.comμε τα στοιχεία τους (όνομα, τηλέφωνο, E-mail), έως 12/02/2021. Η συγκεκριμένη διαδικασία είναι απαραίτητη προκειμένου να γίνει η αποστολή του συνδέσμου συμμετοχής.
Η συμμετοχή είναι δωρεάν.
Είμαστε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση στο τηλέφωνο επικοινωνίας: 2681 0 23126 και ώρες: 9: 00 -13: 00.