ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ : Δημόσια συζήτηση με θέμα ¨το Δημογραφικό Πρόβλημα¨

H ΕΤ.ΕΛ.ΘΕ. σε συνεργασία με τον Δήμο Αρταίων διοργανώνει δημόσια συζήτηση με θέμα ¨το Δημογραφικό Πρόβλημα¨ στις 24 Φεβρουαρίου 2024 ημέρα Σάββατο στην αίθουσα της ΑΔΑΕ “ΔΙΩΝΗ’’ με ώρα προσέλευσης 18:15 και ώρα έναρξης 18:30 .

Προσκεκλημένοι ομιλητές :
-Βίκτωρ Κοτζαμάνη καθηγητή Δημογραφίας στην Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τον οποίον θα συζητήσουμε για τις δημογραφικές προκλήσεις σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο.
-Βασίλειο Παππά Καθηγητή του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών με τον οποίο θα συζητήσουμε για τα γεωγραφικά μοντέλα .
-Αλεξάνδρα Τραγάκη Καθηγήτρια Οικονομικής Δημογραφίας στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο με την οποία θα συζητήσουμε για την Μακροζωία και Γήρανση.

Την εκδήλωση χαιρετίζει η Υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Μαρία Αλεξάνδρα Κεφάλα.
Σε ανακοίνωση της ΕΤ.ΕΛ.ΘΕ. «Το δημογραφικό πρόβλημα έχει χαρακτηριστεί ως η βραδυφλεγής βόμβα η οποία απειλεί με καταστροφικές επιπτώσεις την χώρα και βέβαια είναι διαχρονικό ζητούμενο η αποτελεσματική δημογραφική πολιτική για την αντιμετώπιση του . Δεν είναι κάτι καινούργιο αφού διαρκεί ως ΄΄φαινόμενο ΄΄πάνω από 40 χρόνια. Η απογραφή για το έτος 2021 κατέδειξε μείωση πληθυσμού κατά 3,1% .

Η Εταιρία μας με την εκδήλωση αυτή επιδιώκει να μπορέσουμε να κατανοήσουμε τα λάθη του παρελθόντος και να διερευνήσουμε τις επιλογές που έχουμε ως Έθνος σήμερα. Βεβαίως ειδική αναφορά θα γίνει στην περιοχή μας η οποία βρίσκεται σε ιδιαίτερα δυσμενή θέση».