Ευχές από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Άρτας «Ο ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ»

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Άρτας «Ο ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ» για τις άγιες μέρες που έρχονται εύχεται ολόψυχα στα μέλη του, στους δασκάλους και μαθητές όλων των τμημάτων του, στους φίλους του και σε όλους τους συμπολίτες μας «ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ».
Στις δύσκολες μέρες που βιώνουμε ας έχουμε στο νου μας πως μετά τον Γολγοθά ακολουθεί η Ανάσταση. Και αυτό το «ιδιαίτερο» Πάσχα ας οπλιστούμε με προσοχή, υπομονή, αγάπη, αλληλεγγύη αλλά και ελπίδα για να ξεπεράσουμε την κρίση και να ανταμώσουμε ξανά υγιείς δημιουργικοί και χαρούμενοι.

Μήνυμα Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Ελευθέριου Οικονόμου για το Πάσχα
«Η Χώρα μας – μετά από μια μακρά περίοδο επώδυνων δοκιμασιών – βρίσκεται εκ νέου ενώπιον ενός πολυμέτωπου αγώνα.
Το ένστολο δυναμικό του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη συνεχίζει, τις Άγιες ημέρες του Πάσχα, να δοκιμάζεται μακριά από τις οικογένειές του.
Δίπλα του όμως βρίσκεται υπερήφανη σύσσωμη η ελληνική κοινωνία και η πολιτεία, αναγνωρίζοντας την κρισιμότητα της πολυδιάστατης αποστολής, που για μια ακόμη φορά, καλείται να φέρει εις πέρας.

Αφενός, πρωτοστατεί καθημερινά στο πεδίο, πλάι στις Ένοπλες Δυνάμεις και στο Λιμενικό Σώμα/Ελληνική Ακτοφυλακή διατηρώντας απροσπέλαστα τα σύνορα μας, τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, απέναντι σε κάθε είδους απόπειρες και σχέδια επιβουλής από την Τουρκία. Σχέδια και πρακτικές που στρέφονται ενάντια σε κάθε έννοια Διεθνούς Δικαίου και πρακτική καλής γειτονίας.
Αφετέρου, χάρη στα τεράστια αποθέματα σθένους και στην αφοσίωση που διαθέτει, με υποδειγματική αυταπάρνηση βρίσκεται στην πρώτη γραμμή άμυνας, μαζί με το ιατρικό και υγειονομικό προσωπικό της χώρας μας στη μάχη, κατά της διασποράς του COVID-19 με αποκλειστικό γνώμονα την προάσπιση της δημόσιας υγείας για μια κοινωνία ασφαλή, ανοικτή, ευημερούσα όπως αρμόζει στη σύγχρονη δημοκρατία στην οποία ζούμε.
Σας συγχαίρουμε, σας ευχαριστούμε εκ βάθους καρδιάς και προσευχόμαστε το πνεύμα των Άγιων τούτων ημερών για όλη τη Χριστιανοσύνη να σας οπλίζει με δύναμη και να χαρίζει υγεία και ευτυχία στις οικογένειές σας.
Καλό Πάσχα.»

«Δίχτυ Αγάπης», του Δήμου Μυκόνου
Προμήθεια τροφίμων ύψους 105 χιλιάδων ευρώ για τη δομή κοινωνικής πρόνοιας & αλληλεγγύης
Τον προϋπολογισμό και τη δαπάνη για την επιπλέον προμήθεια τροφίμων για τις αυξημένες ανάγκες της προσωρινής υποστηρικτικής δομής κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης «Δίχτυ Αγάπης» ενέκρινε, ομόφωνα, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Μυκόνου. Σύμφωνα με εισήγηση του Προέδρου και Δημάρχου Μυκόνου κ. Κωνσταντίνου Κουκά, η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε μέσω διαδικτύου, για λόγους διασφάλισης της δημόσιας υγείας. Η συγκεκριμένη δαπάνη περιλαμβάνει την προμήθεια 36.000 ειδών παντοπωλείου (χαρτικά, απορρυπαντικά, όσπρια κλ.π.) συνολικού κόστους περίπου 68.000 ευρώ και την προμήθεια 6.000 ειδών κρεοπωλείου συνολικού κόστους, πλέον των 37.000 ευρώ.

Κίνημα Αλλαγής
Διανομή 1 τόνου τροφίμων σε κοινωνικές δομές της Αττικής

Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που ζει η πατρίδα μας, εξακολουθούμε να στεκόμαστε δίπλα στις κοινωνικές δομές και τους συμπολίτες μας που το έχουν πραγματικά ανάγκη. Σε συνέχεια της δωρεάς 5 κλινών Μ.Ε.Θ. από την Κοινοβουλευτική μας Ομάδα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και της προσφοράς υγειονομικού υλικού στο Καρέλλειο Πρότυπο Κέντρο Alzheimer, συνεχίζουμε τις δράσεις προσφοράς.
Με την παρουσία του Γραμματέα του Κινήματος Αλλαγής Μανώλη Χριστοδουλάκη, και συντονισμό της Γραμματέα του Τομέα Εθελοντισμού και Κοινωνικών Κινημάτων Μαρίας Δημητρακοπούλου-Σιούνα και του Γραμματέα της ΝΕ Β΄ Πειραιά Λεωνίδα Αθανασιάδη, το Κίνημα Αλλαγής διένειμε 1 τόνο τρόφιμα σε κοινωνικές δομές του νομού Αττικής. Συγκεκριμένα, τα τρόφιμα διανεμήθηκαν στα Παιδικά χωριά SOS, στο Γηροκομείο Αθηνών, στην Στέγη κατάκοιτων γερόντων της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Ιλίου και στο Καρέλλειο Πρότυπο Κέντρο Αlzheimer.
Και αυτό ακριβώς θα συνεχίσουμε να κάνουμε, αποδεικνύοντας στην πράξη τι σημαίνει ανθρωπιά και αλληλεγγύη. Τι σημαίνει να είσαι χρήσιμος για την κοινωνία και το πολιτικό σύστημα. Να είσαι η πολιτική δύναμη που έχει ανάγκη ο τόπος.

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες συντήρησης στη 2η Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Καβάλας
Λαμβάνοντας υπόψη ότι η αποκατάσταση ασφαλτικών οδοστρωμάτων στο οδικό δίκτυο αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την οδική ασφάλεια, εργασίες συντήρησης (διαγράμμισης) πραγματοποιούνται σε διάφορα σημεία του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Πιο αναλυτικά ολοκληρώθηκαν οι παρακάτω εργασίες:
α. εργασίες αποκατάστασης ασφαλτικών οδοστρωμάτων από τη διασταύρωση Λαγυνών επί της 2ης Εθνικής Οδού (Χιλιομετρική Θέση 14+000) για μήκος 400μ. περίπου με κατεύθυνση προς Καβάλα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και
β. σε εργασίες αποκατάστασης ασφαλτικών οδοστρωμάτων, από την είσοδο οικισμού Αγίου Βασιλείου και για μήκος 2χλμ. περίπου προς Βασιλούδι και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας
Σε δήλωσή της η Αντιπεριφερειάρχης ΜΕΘ, Βούλα Πατουλίδου, αναφέρει: «Η ταχύτερη δυνατή ολοκλήρωση των εργασιών, προκειμένου να περιοριστεί η ταλαιπωρία των διερχομένων, είναι κύριο μέλημα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας η οποία συνεχίζει να εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση».

Ένωση Φίλων και Πασχόντων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας Β.Δ. Ελλάδας
Ενημέρωση στην Πολλαπλή Σκλήρυνση (MS) – Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (ΣΚΠ) σχετικά με τον νέο κορωνοϊό-covid19
Η Ένωση Φίλων και Πασχόντων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας Β.Δ. Ελλάδας, ενημερώνει σχετικά με τον νέο κορωνοϊό-covid19 αναφέροντας τα εξής: «H πολλαπλή σκλήρυνση είναι μία χρόνια αυτοάνοση νόσος του κεντρικού νευρικού συστήματος. Λόγω της χρονιότητας της νόσου και της εμπλοκής του ανοσοποιητικού συστήματος, οι πάσχοντες από πολλαπλή σκλήρυνση θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί αυτήν την περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού!

Σε ότι αφορά στα διάφορα είδη θεραπειών, οι θεραπευτικές αγωγές θα μπορούσαν να ομαδοποιηθούν σε δύο μεγάλες κατηγορίες, στα ανοσοτροποποιητικά φάρμακα και στα ανοσοκατασταλτικά φάρμακα. Όσοι λαμβάνουν ανοσοκατασταλτική θεραπεία ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και σε αυτούς οι περιορισμοί θα πρέπει να είναι ακόμη πιο αυστηροί!
Είναι σημαντικό να τονισθεί ότι ο κάθε πάσχων από πολλαπλή σκλήρυνση έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, όπως είναι η μορφή της πολλαπλής σκλήρυνσης, η αγωγή που λαμβάνει στην παρούσα φάση, η αγωγή που έχει λάβει κατά το παρελθόν, η επιβάρυνση από την ίδια τη νόσο, η ύπαρξη τυχόν ελλειμμάτων και αναπηριών, η γενικότερη φυσική του κατάσταση και η κατάσταση του ανοσοποιητικού του συστήματος.

Για όλους τους παραπάνω λόγους συστήνεται όλοι οι ασθενείς και οι οικογένειές τους να επιδείξουν απόλυτο σεβασμό και αυστηρή τήρηση των περιοριστικών μέτρων. Σκόπιμο είναι οι ασθενείς να επικοινωνήσουν με το θεράποντα ιατρό τους για ειδικότερες οδηγίες ή πιθανές τροποποιήσεις της αγωγής τους ή να απευθυνθούν σε κάποιον από τους Νευρολόγους της Πανεπιστημιακής Νευρολογικής Κλινικής, Σοφία Μαρκούλα – Επιμελήτρια Νευρολογίας, Σπύρος Κονιτσιώτης – Καθηγητής Νευρολογίας.
Η Ένωση Φίλων και Πασχόντων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας Β.Δ. Ελλάδας, είναι κοντά στους πάσχοντες και στις οικογένειες τους, παροτρύνοντας τους να περιοριστούν στο σπίτι και να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 26510 93521, όπου θα ενημερώνονται σχετικά με τα προβλήματα που τους παρουσιάζονται λόγω της αντιμετώπισης της πανδημίας και θα αντιμετωπίζονται.