Εφαρμογή για την ηλεκτρονική υποβολή δήλωσης τετραγωνικών ακινήτων

Η εφαρμογή αναπτύχθηκε από την ΚΕΔΕ, με τη συνεργασία και την υποστήριξη του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του Υπουργείου Εσωτερικών, για την ηλεκτρονική υποβολή αρχικής ή διορθωτικής δήλωσης της επιφάνειας ακινήτων στους δήμους της χώρας
Μέσω της εφαρμογής παρέχεται η πληροφόρηση για τα στοιχεία των ακινήτων, όπως είναι καταχωρημένα στην εφαρμογή Περιουσιολογίου (Ε9) της ΑΑΔΕ.

Για τη διευκόλυνση συμπλήρωσης της δήλωσης των πολιτών, η εφαρμογή:
-επικοινωνεί με την εφαρμογή Περιουσιολογίου (Ε9) της ΑΑΔΕ απ’ όπου παρέχεται η πληροφόρηση για τα στοιχεία των ακινήτων και
-επικοινωνεί με τον ΔΕΔΔΗΕ για τα ηλεκτροδοτούμενα, απ’ όπου αντλεί πληροφορίες σχετικές με τον αρ. παροχής του ακινήτου
Για τα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα πραγματοποιείται διασταύρωση των τ.μ. του ΤΑΠ με το σύστημα του ΔΕΔΔΗΕ.
Μέσω της εφαρμογής οι πολίτες καλούνται να δηλώσουν στον οικείο δήμο τα πραγματικά στοιχεία των ακινήτων, καθώς τυχόν ανακρίβειες επισύρουν τις κυρώσεις που προβλέπονται στην εφαρμοζόμενη για τα έσοδα των δήμων νομοθεσία (άρθρο 2, νόμου 429/1976, παρ. 11 και 14, άρθρο 10, νόμου 1080/1980, παρ. 12 και 16, άρθρο 24, νόμου 2130/1993).
Αν για κάποιο ακίνητό δεν είναι δυνατή η δήλωση μέσω της εφαρμογής, οι πολίτες πρέπει να απευθύνονται στον οικείο δήμο, μέχρι 31 Μαρτίου 2020

Ηλεκτρονικά οι δηλώσεις διόρθωσης στο Δήμο Ιωαννιτών
Ανοιχτή και διαθέσιμη για τους ενδιαφερόμενους είναι η εφαρμογή για την ηλεκτρονική υποβολή αρχικής ή διορθωτικής δήλωσης της επιφάνειας ακινήτων στο Δήμο Ιωαννιτών.
Η Υπηρεσία Εσόδων σε συνεργασία με το Τμήμα Πληροφορικής έχει προχωρήσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες πιστοποίησης και διασύνδεσης με τον Κόμβο Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών της ΚΕΔΕ GoVHub προκειμένου να καταστεί δυνατή η πρόσβαση στην εφαρμογή από τους αρμόδιους υπαλλήλους.
Μέσω της εφαρμογής (https://tetragonika.govapp.gr) παρέχεται η δυνατότητα, δίχως να απαιτείται η επίσκεψη του πολίτη στον Δήμο , να δηλώσουν αποκλίσεις που αφορούν την επιφάνεια των ακινήτων τους και μάλιστα χωρίς πρόστιμα και προσαυξήσεις.
Η προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων λήγει στις 31 Μαρτίου.

Μέχρι την ημερομηνία αυτή οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στο Δήμο μόνο για τις περιπτώσεις ακινήτων που δεν είναι δυνατή η δήλωση μέσω της εφαρμογής.
Περισσότερα στοιχεία και πληροφορίες στους παρακάτω συνδέσμους:
Διεύθυνση:
http://tetragonika.govapp.gr/
Official Teaser:

Mini Παρουσίαση:

Οδηγίες Χρήσης:
https://tetragonika.govapp.gr/OdigiesXrisis