Θεατρική Σκηνή του “Μακρυγιάννη”

“Το Πανηγύρι” του Δημήτρη Κεχαΐδη Πρεμιέρα την Τετάρτη 18 Μαρτίου

Σκηνοθεσία: Ζωή Π. Μπαρτζώκα

Το «πανηγύρι» του μεγάλου θεατρικού συγγραφέα Δημήτρη Κεχαΐδη ανεβαίνει σε λίγες μέρες από τη θεατρική σκηνή του “Μ” σε σκηνοθεσία Ζωής Μπαρτζώκα.
“Το πανηγύρι, είναι αφιερωμένο σε κείνους τους ανθρώπους του κάμπου που ασχολούνται με μικροδουλειές και είναι καταδικασμένοι να περιφέρονται ακολουθώντας τα πανηγύρια. Μέσα από το κείμενο συνυποδηλώνεται το αβέβαιο της περιπλάνησης, του ονείρου που ποτέ δεν γίνεται πραγματικότητα

Το «πανηγύρι» εκτός από την ρεαλιστική του έννοια, είναι μια λέξη συμβολισμός. Συμπίπτει με το καλοκαίρι, τη ζέστη την ραστώνη, την ένδεια αυτών των ανθρώπων που ζουν κυριολεκτικά στο έδαφος και κάτω απ’ την μουριά, το τέλος του καλοκαιριού με την αρχή του φθινοπώρου και το τέλος του έργου. Το γκρέμισμα του ονείρου, ο ερχομός της βροχής, της μοναξιάς, της διάλυσης μιας οικογένειας” αναφέρει μεταξύ άλλων η Ζωή Μπαρτζώκα.

Στην παράσταση παίζουν οι ηθοποιοί: Κώστας Γρούμπας, Βάγια Αλέξη, Δημήτρης Καραμπίκας, Δωροθέα Γρούμπα, Νίκος Ζάψας, Άγγελος Τζουρμανάς, Μαρία Παπαθεοδώρου, Ντίνα Τρομπούκη, Χρήστος Γιολδάσης, Παύλος Αλεξιού, Δημήτρης Ντίβας.
Η σκηνογραφία είναι ένα έργο του εικαστικού Δημήτρη Βάσσου, ενώ τους φωτισμούς και τον ήχο επιμελούνται ο Θανάσης Καλοβελώνης και ο Πέτρος Φασσιάς.