Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας

ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΠΟΙΚΙΑ
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας και οι συνεργαζόμενοι φορείς του ερευνητικού προγράμματος ΑΠΟΙΚΙΑ.
Αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών ανάλυσης αρχαίου DNA στη σύγχρονη διεπιστημονική μελέτη και ανάδειξη του αρχαίου κορινθιακού αποικισμού.
Το παράδειγμα της Αρχαίας Αμβρακίας και της Αρχαίας Τενέας ως επιδεικτικές εγκαταστάσεις, σας προσκαλούν στην διημερίδα επιστημονικής κατάρτισης, που θα πραγματοποιηθεί στις 27-28 Ιουλίου 2023 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας.
Στο πλαίσιο της διημερίδας θα πραγματοποιηθεί και η παρουσίαση μουσειακής έκθεσης με τίτλο Αποικία. Μια ιστορία ανθρώπινων μετακινήσεων.
Σας περιμένουμε!
Η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Άρτας
Βαρβάρα Ν. Παπαδοπούλου, Δρ Αρχαιολόγος

Εικαστική συνάντηση στο Κάτω Αθαμάνιο
Το Αθαμανικό Κέντρο Τέχνης (Α.Κ.Τ.) και ο Σύλλογος Φίλων Αθαμανικού Κέντρου Τέχνης (Σ.Φ.Α.Κ.Τ.) ενημερώνουμε τους αγαπητούς φίλους οτι εφέτος, στο πλαίσιο των καλοκαιρινών δραστηριοτήτων, διοργανώνουμε απο κοινού την 3η εικαστική συνάντηση στο Κάτω Αθαμάνιο με θέμα: “Η τέχνη του ψηφιδωτού-Γιάννης Κολέφας” Η εικαστική αυτή συνάντηση θα είναι αφιερωμένη στον σημαντικό Ηπειρώτη καλλιτέχνη και δάσκαλο του ψηφιδωτού Γιάννη Κολέφα (1929-1986). Η εκδήλωση περιλαμβάνει δημιουργία ψηφιδωτού απο τις 31 Ιουλίου μέχρι τις 4 Αυγούστου και στη συνέχεια έκθεση του καλλιτέχνη στο πλαίσιο του αφιερώματος με έργα σχεδίου, ζωγραφικής και ψηφιδωτού.
Το Σάββατο 5 Αυγούστου στις 8,30 το βράδυ θα γίνουν τα εγκαίνια της έκθεσης με ομιλίες και προβολές σχετικές με την ιστορία του ψηφιδωτού και τον τιμώμενο καλλιτέχνη Γιάννη Κολέφα. Θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση για τοπικά θέματα πολιτισμού, θέματα σχετικά με την ανέγερση της πινακοθήκης και μικρή δεξίωση των επισκεπτών. Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό μέχρι τις 20 Αυγούστου 2023.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον κυκλικό κόμβο στο ύψος της οδού Ελ. Βενιζέλου
Στο πλαίσιο του έργου “Κατασκευή κυκλικού κόμβου επί της Ε.Ο Αθηνών – Ιωαννίνων στο ύψος της οδού Ελ. Βενιζέλου» που υλοποιεί η ανάδοχος εταιρεία Κατέρος Χρ. Παναγιώτης ΕΔΕ, ύστερα και από απόφαση της Τεχνικής Υπηρεσίας στο ρεύμα καθόδου της Περιφερειακής Οδού ανακοινώνεται, η απαγόρευση της εισόδου στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου, προς το κέντρο της πόλης, μέχρι το πέρας των εργασιών, ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων θα γίνεται μέσω του κυκλικού κόμβου.
Κατά τη διάρκεια των εργασιών, έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τους διερχόμενους πολίτες και εργαζόμενους σύμφωνα με τις υποδείξεις και της Τροχαίας Άρτας.
Παρακαλούνται οι οδηγοί να επιδείξουν την απαραίτητη υπομονή, να συμμορφώνονται με την προσωρινή οδική σήμανση και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την διέλευσή τους από τα σημεία των εργασιών.