ΖΑΓΟΡΙ: Εκδήλωση προς τιμή του Γρηγόρη Καψάλη, στον Ελαφότοπο

Ο Δήμος Ζαγορίου σε συνεργασία με την Ένωση Ζαγορισίων Αθηνών, συνδιοργανώνουν το ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΑΥΓΟΥΤΟΥ 2023 και ώρα 11:30 π.μ. στον Ελαφότοπο, εκδήλωση προς τιμή του γνωστού Ζαγορίσιου μουσικού Γρηγόρη Καψάλη.
Μια προσπάθεια που εντάσσεται στην προβολή της παραδοσιακής μουσικής του τόπου μας και στην διατήρηση της άυλης πολιτισμικής κληρονομιάς.
Στην εκδήλωση που θα γίνει, ο Δήμος θα τιμήσει τον Γρηγόρη Καψάλη για την προσφορά του στην διατήρηση και την διάσωση της Ζαγορίσιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Μερόπη Τζούφη
Να διορθωθούν άμεσα τα λάθη στους πίνακες των αναπληρωτών
Την άμεση διόρθωση των λαθών και την ανακοινοποίηση των πινάκων πρόσληψης των αναπληρωτών εκπαιδευτικών ζητούν 23 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τονίζοντας πως εκατοντάδες εκπαιδευτικοί κινδυνεύουν να βρεθούν εκτός σχολείων χωρίς δική τους υπαιτιότητα.
Με πρωτοβουλία της Μερόπης Τζούφη, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατέθεσαν ως αναφορά προς τον υπουργό Παιδείας Κυριάκο Πιερρακάκη, τις επιστολές της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ, οι οποίες αναφέρουν πως «η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των προσωρινών πινάκων του ΑΣΕΠ (1ΓΕ/2023 και 2ΓΕ/2023), με βάση τους οποίους θα γίνουν οι προσλήψεις αναπληρωτών για το σχολικό έτος 2023-2024, περιέχουν σημαντικά και αδικαιολόγητα λάθη στη σειρά κατάταξης». Όπως συμπληρώνουν, «σε πολλές περιπτώσεις δεν συνυπολογίζονται τα μοριοδοτούμενα κριτήρια, ενώ υπάρχουν εκπαιδευτικοί που εμφανίζονται αναίτια ως απορριπτέοι». Υπογραμμίζουν επίσης ότι «αν και οι εκπαιδευτικοί έχουν τη δυνατότητα ένστασης, αυτή θα εξεταστεί ύστερα από αρκετούς μήνες και αφού θα έχουν γίνει οι τοποθετήσεις».
Με την κατάθεση της αναφοράς, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κάνουν λόγο για αδικαιολόγητα λάθη, που αν δε διορθωθούν, θα επιφέρουν ιδιαίτερα αρνητικές συνέπειες στην επαγγελματική ζωή των αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Στο πλαίσιο αυτό, ζητούν από τον αρμόδιο υπουργό να εξετάσει τις επιστολές των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών και να προχωρήσει άμεσα στις απαραίτητες διορθώσεις.

Μία ακόμη μεταγραφή για την Δόξα Πύρρου Άρτας
Η Α.Ε. Δόξας Πύρρου Άρτας ανακοινώνει τη μεταγραφή του 28χρονου Combo Guard , Γιώργου Ξιούρα.
Ο Γιώργος αναμένεται να ανεβάσει το επίπεδο στην περιφερειακή γραμμή και να δώσει πολλές λύσεις με το καλό του σουτ.
Ο νέος παίκτης της ομάδας μας προέρχεται από μία εξαιρετική χρονιά με το IBC, στο οποίο ήταν κι αρχηγός, καθώς μέτρησε σε 20 παιχνίδια 360 πόντους (18 μ.ο.) και 58 τρίποντα (2,9 μ.ο.).
Στο παρελθόν έχει αγωνιστεί στον Α.Ο. Δάφνης, στο Περιστέρι, στον Α.Ο. Παγκρατίου (Α2 και Β’ Εθνική), στον Πόλις Καλλιθέας (Γ’ Εθνική), στην ΑΕΕΠ Χαλκίδας (Γ’ Εθνική) και στο IBC (Β’ και Γ’ Εθνική).
Ευχόμαστε στο Γιώργο καλή σεζόν , με υγεία και πολλές επιτυχίες, σημειώνεται σε ανακοίνωση του ΔΣ

Κατάθεση δικαιολογητικών στο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ Δήμου ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΚΟΥΦΑ
Στο πλαίσιο λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Νικολάου Σκουφά, το οποίο είναι ενταγμένο στο Ε.Π. Ήπειρος 2014-2020 και συνεχίζει τη λειτουργία του στο πλαίσιο του Ε.Π. Ήπειρος 2021-2027 με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, και με σκοπό την ευρύτερη ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας, ανακοινώνεται πρόσκληση κατάθεσης δικαιολογητικών, που αφορά όλους τους πολίτες του Δήμου Νικολάου Σκουφά οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν φάκελο συμμετοχής προκειμένου και εφόσον πληρούν τα Κοινωνικοοικονομικά κριτήρια, να λαμβάνουν υπηρεσίες από τη Δομή για τη χρονική περίοδο Οκτωβρίου 2023 έως και Σεπτέμβριο 2024.
Η ημερομηνία έναρξης κατάθεσης των δικαιολογητικών είναι η 1η Σεπτεμβρίου 2023, και η ημερομηνία λήξης 30/09/2023.
Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο: 2681087948 κα. Ζάρρα Βανέσα, κα. Κοκκίνη Γεωργία.

Δήμος Ηγουμενίτσας
Συμμετοχή 43 δημοτών Ηγουμενίτσας στη «Μελέτη Υγείας Ηπείρου», μέσω του ΚΕΠ Υγείας
Με τη συμμετοχή 43 δημοτών ολοκληρώθηκε η «Μελέτη Υγείας Ηπείρου» του Εργαστηρίου Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και της Ιατρικής Φροντίδας Ιωαννίνων στην Ηγουμενίτσα, μέσω του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου.
Οι συμμετέχοντες έλαβαν ήδη τα αποτελέσματα μιας δωρεάν πλήρους λιπομέτρησης ενώ στο αμέσως επόμενο διάστημα θα ενημερωθούν για την κατάσταση της υγείας τους, από τις λεπτομερείς εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκαν.
Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας ευχαριστεί τους δημότες για την εμπιστοσύνη που επί έξι (6) χρόνια δείχνουν στις δράσεις της δομής για την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας τους και υπόσχεται να συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα τους.