Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Η Πλεύση Ελευθερίας θα είναι η φωνή των πολιτών»

Τη βεβαιότητα ότι η Πλεύση Ελευθερίας θα είναι στην επόμενη Βουλή, όποτε κι αν γίνουν οι εκλογές, εξέφρασε η Επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, στη Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Ρόδο, κατά την οποία παρουσίασε και τη νέα πρωτοβουλία της Πλεύσης Ελευθερίας, τον Εξωκοινοβουλευτικό Έλεγχο, στο πλαίσιο των περιοδειών που πραγματοποιεί σε ολόκληρη την Ελλάδα, συναντώντας πολίτες, μέλη και φίλους της Πλεύσης Ελευθερίας και ενημερώνοντας τις τοπικές κοινωνίες για τις δράσεις του Κινήματος.
Στο πλαίσιο των περιοδειών αυτών η Ζωή Κωνσταντοπούλου έχει επισκεφθεί τον τελευταίο μήνα την Κέρκυρα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, το Βόλο, τα Καλάβρυτα, τη Νάουσα, τη Βόρεια Εύβοια και τη Ρόδο, ενώ για το επόμενο διάστημα προγραμματίζονται επισκέψεις της Επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας και σε άλλες περιοχές της χώρας μας.
Κατά την τελευταία συνέντευξη Τύπου, στη Ρόδο, η Επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας άσκησε αυστηρή κριτική στην Κυβέρνηση για μείζονος σημασίας ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία, άσκησε όμως κριτική και προς τα κόμματα της Αντιπολίτευσης, για ανεπαρκή έλεγχο της εξουσίας και έλλειψη προτάσεων. Και μίλησε για την χαμένη περηφάνια του λαού μας, που η ανάκτησή της πρέπει να αποτελεί πολιτική και κοινωνική προτεραιότητα.
Ερωτηθείσα για τις αγωνίες και τα προβλήματα που της μεταφέρουν οι πολίτες στις περιοδείες που πραγματοποιεί σε ολόκληρη τη χώρα, η Ζωή Κωνσταντοπούλου στάθηκε, μεταξύ άλλων, στο αίσθημα της «χαμένης περηφάνιας» των Ελλήνων: «Γυρνώντας την Ελλάδα, προ ημερών επισκέφθηκα τη Θεσσαλονίκη, τη Βόρεια Εύβοια, την Πάτρα, το Βόλο, αυτό που διαπιστώνω είναι ότι υπάρχουν κοινά ζητήματα που αφορούν την Ελληνική κοινωνία και τον Ελληνικό λαό. Έχουν να κάνουν με τα θεμελιώδη δικαιώματα στην Υγεία, στην Παιδεία, στην πρόσβαση στην κοινωνική προστασία. Με τα θεμελιώδη δικαιώματα στην αξιοπρέπεια. Και έχουν να κάνουν και με κάτι που το θεωρώ πολύ βασικό. Θα σας το πω με μεγάλη ειλικρίνεια και με μεγάλη έγνοια. Έχουν να κάνουν με την Περηφάνια μας. Ο Ελληνικός λαός έχει πληγεί στην περηφάνια του από αυτή την πολυετή δοκιμασία. Και είναι πολύ σημαντικό να ανακτήσει την περηφάνια του» υπογράμμισε.
Αναφορικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών η Ζωή Κωνσταντοπούλου δήλωσε ότι, όποτε κι αν γίνουν οι εκλογές, η Πλεύση Ελευθερίας, όχι μόνο θα δώσει δυναμικό παρών, αλλά αυτή τη φορά θα μπει στη Βουλή, ενώ παράλληλα νοηματοδότησε την ψήφο στην Πλεύση Ελευθερίας ως την ψήφο που ο πολίτης δεν θα μετανιώσει. «Αυτή τη φορά τον στόχο μας θα τον πετύχουμε. Το βλέπω στην ανταπόκριση των πολιτών σε όλη την Ελλάδα. Πολλοί μου λένε «μετάνιωσα που δεν σας ψήφισα» ή «μετάνιωσα που ψήφισα τον έναν ή τον άλλον». Και τους λέω «ψηφίστε λοιπόν αυτή τη φορά κάτι που δεν θα το μετανιώσετε». Γιατί δεν έχει έρθει ούτε ένας να μου πει «μετάνιωσα που σε ψήφισα». Και πιστεύω ότι αυτό είναι πολύ σημαντικό: την ψήφο σου να μην την χαραμίσεις και να μην την μετανιώσεις», είπε χαρακτηριστικά.