Ηλεκτρονικά επιλογή ασφαλιστικής κατηγορίας για το 2023

Ελεύθεροι Επαγγελματίες, Αυτοαπασχολούμενοι και Αγρότες επιλέγουν ηλεκτρονικά ασφαλιστική κατηγορία για το νέο ασφαλιστικό έτος 2023 καθώς σε λειτουργία τέθηκε στον διαδικτυακό τόπο του e-ΕΦΚΑ (www.efka.gov.gr) η ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα μέσω της οποίας οι ασφαλισμένοι ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοτελώς απασχολούμενοι και αγρότες μπορούν να επιλέξουν ελεύθερα την ασφαλιστική κατηγορία στην οποία επιθυμούν να καταταχθούν για το νέο έτος 2023.

Η επιλογή ασφαλιστικής κατηγορίας δηλώνεται για τους κλάδους Κύριας και Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχής σε ενιαία αίτηση και ισχύει για όλο το έτος.
Η προθεσμία υποβολής της αίτησης – δήλωσης επιλογής ασφαλιστικής κατηγορίας έχει καταληκτική ημερομηνία την 31/01/2023

 

 

 

Συνελήφθη αλλοδαπός στην Κακαβιά Ιωαννίνων με Ένταλμα Σύλληψης

Συνελήφθη στις 20-12-2022 το απόγευμα στην Κακαβιά Ιωαννίνων από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κακαβιάς σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Πωγωνίου αλλοδαπός, διότι, όπως προέκυψε κατά τον αστυνομικό έλεγχο, σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Κέρκυρας για υπόθεση ναρκωτικών.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

 

Καλαμάτα: 49χρονος έπεσε θύμα απάτης χάνοντας 5.300 ευρώ

Ένα ακόμα περιστατικό ηλεκτρονικής απάτης έλαβε χώρα στη Μεσσηνία, με θύμα έναν 49χρονο από την Καλαμάτα που κατέθεσε 5.300 ευρώ για ένα αυτοκίνητο που δεν παρέλαβε ποτέ. Όλα συνέβησαν στις 16 Δεκεμβρίου 2022, όταν ο 49χρονος είδε σε ιστοσελίδα την αγγελία για την πώληση ενός αυτοκινήτου. Αφού επικοινώνησε με τον υποτιθέμενο πωλητή, προχώρησε στην κατάθεση 5.300 ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό που του υπέδειξαν και ανέμενε την παραλαβή του αυτοκινήτου. Όταν συνειδητοποίησε ότι αυτό δεν γινόταν, επικοινώνησε με τις Αρχές και προχώρησε σε καταγγελία.

Μετά από έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, οι Αρχές οδηγήθηκαν σε δύο Ρομά που φαίνεται πως βρίσκονται πίσω από την ηλεκτρονική απάτη. Πρόκειται για έναν 36χρονο και μια 37χρονη, κάτοικοι και οι δύο Ηλείας, εις βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη.