Δημοτικοί σύμβουλοι της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ και ΓΕΦΥΡΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ. Παραιτήθηκαν από την ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ και ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ του ΔΗΜΟΥ ΑΡΤΑΙΩΝ

Μετά την εξέλιξη σχετικά με την παράνομη συγκρότηση των Δημοτικών Επιτροπών, που προέβλεπε ο Νόμος Θεοδωρικάκου, Δημοτικοί σύμβουλοι της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ και ΓΕΦΥΡΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ παραιτήθηκαν από την ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ και ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ του ΔΗΜΟΥ ΑΡΤΑΙΩΝ.
Σε ανακοίνωση που υπογράφουν οι επικεφαλής για τη ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Ταπραντζή Τζένη και για τη ΓΕΦΥΡΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ Παπαλέξης Γιάννης, αναφέρονται στην επιστολή παραιτήσεων που καταθέσαν στο προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο και έχει ως εξής:
Σεβόμενοι τις αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας παραιτούμαστε από τις Επιτροπές (οικονομική, ποιότητα ζωής) και καλούμε τη Δημοτική Αρχή να ανασυγκροτήσει τις επιτροπές αυτές σύμφωνα με το νόμο.

Δεν μπορούμε να συμμετέχουμε σε αποφάσεις που λαμβάνονται με παράνομο τρόπο.
Εξάλλου από την αρχή είχαμε δηλώσει την αντίθεση μας στο νόμο “Θεοδωρικάκου” και στο συγκεντρωτικό μοντέλο διοίκησης μακριά από την ουσία της ψήφου των δημοτών και της εκλογικής δύναμης των παρατάξεων που εκλέχτηκαν.
Ούτως ή άλλως έχουμε αποδείξει ότι είμαστε υπέρ των συνεργασιών και του δημοκρατικού διαλόγου στο Δημοτικό Συμβούλιο και στις Επιτροπές του Δήμου ,υπέρ των συγκλίσεων στην πράξη και όχι στα λόγια…
Μέχρι τη νομιμοποίηση των Επιτροπών αυτών απέχουμε από τις αποφάσεις».