Ημιημερίδα στο Επιμελητήριο Άρτας από την ΔΙΠΕ Άρτας

Η ΔΙ.Π.Ε. Άρτας κατέχει τη θέση του πολλαπλασιαστή Eurodesk ένα ευρωπαϊκό δίκτυο με δομές πληροφόρησης σε 36 χώρες και με περισσότερους από 1.500 εθνικούς, τοπικούς και περιφερειακούς εταίρους. To Eurodesk παρέχει στους νέους και σε όσους εργάζονται με νέους πρόσβαση σε ευρωπαϊκή και εθνική πληροφόρηση που ενισχύει τη μαθησιακή κινητικότητά τους. Απαντά σε ερωτήματα των νέων και παρέχει καθοδήγηση για όλη την Ευρώπη, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα θεμάτων όπως σπουδές, κατάρτιση, εργασία, απασχόληση, εθελοντικές δραστηριότητες, ανταλλαγές νέων, δικαιώματα καθώς και όποιο άλλο θέμα άπτεται των ενδιαφερόντων των νέων, χρησιμοποιώντας εξειδικευμένα εργαλεία πληροφόρησης. Αποτελεί την πιο ολοκληρωμένη και προσιτή πηγή παροχής δωρεάν και on line πληροφόρησης σε νέους.
Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση για την ΔΙΠΕ Άρτας, που υπογράφει η Δρ. Κλεοπάτρα Ν. Βασιλείου, στο πλαίσιο αυτό η ΔΙ.Π.Ε. Άρτας διοργανώνει μια πρώτη ημιημερίδα στο Επιμελητήριο Άρτας στις 18-11-2022, ημέρα Παρασκευή στις 10.00΄ π.μ. με την παρουσία της εθνικής συντονίστριας του δικτύου Eurodesk, Πόπης Δάλλα προκειμένου να δημιουργήσουμε τη βάση πληροφόρησης για τη νεολαία της περιοχής μας.
Σκοπός της εκδήλωσης είναι να ενημερωθεί η τοπική κοινωνία για το ευρωπαϊκό δίκτυο Eurodesk και να αποκτήσουν οι νέοι πρόσβαση σε ευρωπαϊκή και εθνική πληροφορία καθώς και να ενισχύσουν τη μαθησιακή κινητικότητά τους.

Βανδαλισμοί στο Κλειστό Γυμναστήριο του Δήμου Ηγουμενίτσας

Η καταστροφή και πάλι δημοτικών υποδομών δείχνουν ότι οι βανδαλισμοί στον Δήμο Ηγουμενίτσας δεν έχουν τέλος, όπως και η ασυνείδητη και απαξιωτική συμπεριφορά μιας ομάδας πολιτών που προχωρά σε καταστροφές δημοτικού εξοπλισμού χωρίς λόγο.
Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του Δήμου, την στιγμή που όλοι μας, Δήμος και πολίτες, αγωνιζόμαστε να βελτιώσουμε την εικόνα της πόλης μας, με έργα που όλοι μαζί αποφασίζουμε, αντιμετωπίζουμε εντούτοις, την αδιαφορία και την έλλειψη σεβασμού ορισμένων απέναντι στη δημοτική περιουσία.
Απευθύνουμε έκκληση στους πολίτες να γίνουν συμμέτοχοι στην προσπάθεια του Δήμου Ηγουμενίτσας και να καταγγέλλουν άμεσα στις αστυνομικές αρχές κάθε προσπάθεια βανδαλισμού.
Ο Δήμος από την πλευρά του έχει προβεί ήδη σε κάθε ενέργεια προκειμένου να προασπιστεί τα συμφέροντα των πολιτών και την δημοτική περιουσία.

Νίκη ΕΑΜΕ στις εκλογές της ΕΤΕ – ΔΕΗ
Τα αποτελέσματα στις εκλογές του σωματείου ΕΤΕ ΔΕΗ – ΚΗΕ στην Άρτα, οι οποίες διεξήχθησαν 9 και 10 Νοεμβρίου, φέρνουν πρώτο σε ψήφους την παράταξη του ΕΑΜΕ (Ενωτικό Αγωνιστικό Μέτωπο Εργαζομένων) με 50 ψήφους.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα στις εκλογές ΕΤΕ ΔΕΗ – ΚΗΕ:
Εγγεγραμμένοι 99
Ψήφισαν 94
Έγκυρα 94
ΕΝΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ (ΕΑΜΕ): 50
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ: 42
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ: 2

Διανομή τροφίμων από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αρταίων
Διανομή τροφίμων για τους ωφελούμενους του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Αρταίων, πραγματοποιήθηκε σήμερα στις εγκαταστάσεις της δομής.
Τα είδη που διανεμήθηκαν στους ωφελούμενος ήταν : ελαιόλαδο, χοιρινές μπριζόλες και μοσχάρι.

Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για την εβδομάδα κλιματικής ουδετερότητας
Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις που διοργανώνουν ο Δήμος Ιωαννιτών και η ΡΑΕ στο πλαίσιο της εβδομάδας κλιματικής ουδετερότητας.
Η πρώτη ενημερωτική δράση αφορούσε στον ίδιο τον Δήμο, τις υπηρεσίες και τα νομικά του πρόσωπα και περιελάμβανε εκτενή ενημέρωση για τα μέτρα ενεργειακής εξοικονόμησης όπως επίσης και για το Εθνικό Σχέδιο για την ενέργεια και το κλίμα, τους βασικούς άξονες του οποίου παρουσίασε ο Δρ. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, Ειδικός Επιστήμονας, Διευθυντής Γραφείου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων της ΡΑΕ Διονύσης Παπαχρήστου.
«Σκοπός των δράσεων που γίνονται είναι η ευαισθητοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου, των φορέων της πόλης και της τοπικής κοινωνίας για την κλιματική ουδετερότητα αλλά και την εξοικονόμηση ενέργειας, ένα μέγιστο πρόβλημα που μας απασχολεί τους τελευταίους μήνες» υπογράμμισε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ.
Στην διάρκεια της εβδομάδας και μέσα από τις εκδηλώσεις που θα γίνουν η ΡΑΕ θα παρουσιάσει το δικό της σχέδιο για την κλιματική ουδετερότητα.
Η κεντρική εκδήλωση θα γίνει την Παρασκευή, στις έξι το απόγευμα, στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής» με κεντρικό στόχο τη συνδιαμόρφωση του Κλιματικού Συμφώνου για την επίτευξη της κλιματικής ουδετερότητας το 2030.

Πατριωτική Δύναμη Αλλαγής – Κωνσταντίνος Μπογδάνος για τις παρακολουθήσεις
Το Γραφείο Τύπου της Πατριωτικής Δύναμης Αλλαγής – ΠΑΤΡΙΔΑ, με αφορμή κυριακάτικο δημοσίευμα της εφημερίδας “ΤΟ ΒΗΜΑ” σχετικά με την υπόθεση τον παρακολουθήσεων, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
“Διαβάσαμε χτες στο ΒΗΜΑ, ότι παρακολουθείται ο Υπουργός Εξωτερικών από την ΕΥΠ για λογαριασμό του Μεγάρου Μαξίμου. Αν αυτό δεν ισχύει, τότε ο Πρωθυπουργός πρέπει να κινηθεί νομικά ενάντια στο ΒΗΜΑ. Αν ισχύει, πρέπει να μάθουμε τον λόγο.
Αν είναι εθνικός ο λόγος της παρακολούθησης, τότε γιατί ο ΥΠΕΞ είναι ακόμα στη θέση του; Αν δεν είναι εθνικός ο λόγος της παρακολούθησης, τότε η παραίτηση του Πρωθυπουργού είναι επιβεβλημένη, όσο και η παραπομπή του θέματος πρώτα σε Εξεταστική Επιτροπή και κατόπιν σε Ειδικό Δικαστήριο.
«Κανόνας μας είναι οι κανόνες», είχε δηλώσει ο κος Μητσοτάκης στην πρώτη του κοινοβουλευτική ομιλία ως Πρωθυπουργός. Ώρα να το αποδείξει.”

Γιάννης Παπαγιάννης: Απόλυτα θετική η προϋπόθεση που έθεσε το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου για τον Eastmed
Ο Ιωάννης Λ. Παπαγιάννης Πολιτευτής Νέας Δημοκρατίας Ν. Θεσπρωτίας, έκανε την παρακάτω δήλωση σχετικά με την απόφαση του Περιφερειακού Συμβούλιου Ηπείρου για τον Eastmed: «Απόλυτα θετική και υψίστης σημασίας για την Θεσπρωτία, αλλά και γενικότερα για την Ήπειρο, είναι η προϋπόθεση που έθεσε το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου κατά τη συζήτηση επί του φακέλου της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου «Αγωγός Μεταφοράς Φυσικού Αερίου Eastmed – Ελληνικό Τμήμα», Δ.Ε. Κομποτίου και Αράχθου, Δήμος Νικολάου Σκουφά/ Δ.Ε. Φιλοθέης και Αμβρακικού, Δήμος Αρταίων, Δ.Ε. Φιλιππιάδος, Δ.Ε. Λούρου και Ζαλόγγου, Δ.Ε. Φαναρίου, Δήμος Πάργας, Δ.Ε. Μαργαριτίου και Πέρδικας, Δήμος Ηγουμενίτσας». Ο όρος που τέθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο, μαζί με τη θετική γνωμοδότηση, είναι πως ο αγωγός φυσικού αερίου δεν θα πρέπει να οδεύσει απλά στην Ήπειρο, αλλά θα πρέπει να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για σύνδεσή του με τοπικά δίκτυα, παρέχοντας φυσικό αέριο σε κατοικίες και επιχειρήσεις. Πέρα από τα τρία βαλβιδοστάσια που περιλαμβάνει η μελέτη, καθίσταται επιτακτική η ανάγκη να δημιουργηθούν άλλα δύο, ένα στην είσοδο του αγωγού στα όρια της Ηπείρου και ένα στην απόληξη του Αγωγού στο Φλωροβούνι Θεσπρωτίας. Με αυτόν τον τρόπο θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις διασύνδεσης του αερίου με κατοικίες και επιχειρήσεις στην περιοχή της Θεσπρωτίας, πράγμα που θα σημαίνει φθηνότερη ενέργεια για τα νοικοκυριά και τους επιχειρηματίες. Οφείλουν όλοι οι αρμόδιοι φορείς να συμβάλλουν προς αυτήν την κατεύθυνση και να μη χαθεί αυτή η μεγάλη ευκαιρία προμήθειας φυσικού αερίου στην Θεσπρωτία και γενικότερα στην Ήπειρο».